Tamam hepsine tamam ama seni başkalarına karşı ezmesi neden yani bunu yaptıktan sonra bu saydıkların ne kadar önemli kalıyo ki gözündeBak yeme, icme konusunda hic esirgemez. Hep en kalitelisi, en sagliklisi olsun diye ugrasir.
Cikmama, gezmeme karismaz. Parayi da bol bol verir, ben derim al dursun sende ne luzum var diye.
Ama giyecegim her seyi onaylamazsa sabah kavga olur, okula gec kalirim. Dersi bolme korkusuyla her elestirisine peki diyorum. Itinayla kombin yapiyor ya aslinda sevimsiz bir durum degil bu. Ama surekli yaptiginin benim icin cok onemli bir iyilik oldugunu, benim kucuklukten beri boyle kiymet bilmez oldugumu soyluyor.
Kızma canım ama annenin sana olan bu tavrı yüzünden psikoloğa gitsen çocukluğuna inilecek vaka olmuşsun
Not: Ciddiyim
Babanızın size davranışları nasıl , anneniz gibi mi davranıyor ?
Anneni karşına alıp konuştun mu hiç pekiYa niye kizayim, fikir sordum zaten
Aslinda bunlar disinda gunluk hayatim normal. Sosyal iliskilerdeki bu sorunlarim haric su ana kadar tuttugumu kopardim. Derslerim gayet olmasi gerektigi gibi, cok sukur okul hayatimi etkilemiyor.
Kendime bakiyorum, olabildigince hosuma giden giyim ve makyaj tarzlarini deniyorum. Kafa dengi dostlarim da var birkac tane. Ama sadece benim memnun olmam yetmiyor
Babam karismaz, kisitlamaz. Kucukken ve lisedeyken tartisirdik da hani her arkadasin tartistigi gibi iki uc gunde tum iletisimin normale dondugu seyler.
Anneni karşına alıp konuştun mu hiç peki
Çevreye karşı sizi koruyor mu yani , anneniz size laf söylendiğinde kızmıyormuş desteklermiş gibi hareket ediyormuş ya hani . Öyle anlarda babanız nasıl tepkiler verir .
Ya hayatinda biri var mi varsa onun bunu yapmasina izin verme yoksa da ilerde olursa yine izin verme canim sen kac yasindasinEvet iki yildir deniyorum. Dinlemek istemediginde hic tepki vermiyor. Ilgisini cekeyim diye cay kahve yapiyorum, tatli getiriyorum. Dinlerken hosuna gitmeyen bir sey desem hemen sinirleniyor. Kirici, saygisiz olmamak icin susuyorum hemen gozlerim doluyor. Gercekten dar geldigi icin aldigi seyi giymesem, ben aldim diye giymiyorsun diye basliyor.
Kendimi ezik,kotu kalpli,sevilmeyecek ve kiymet bilmez biri gibi hissediyorum.
ah ah bunlarin hepsi coccuk psikolojisi iste
ne yazikki bilmiyoruz ve sacma sapan davraniyoruz coocuklara.
eskiden hep boyleydi zaten, sen kucuksun sus, sakin cvp verme onlara saygisizlik olmasin, sindirildik hep.
tavsiyem herseyi geride birak ve icinden geldigi gibi davran artik.
bunlari okudukca tekrar tekrar dusunuyorum irdeliyorum kizima karsi davranislarimi.
Bu tutum, karakterinizin bir parçası haline geldiyse kolay kolay değiştiremezsiniz, üzgünüm.
Ancak bu derece içinize atmanız da sağlıklı bir davranış değil.
Tam olarak sorununuz kimle anlayamadım onu, anneniz mi bunu yapan? Ona göre bi şey önereceğim.
Ya hayatinda biri var mi varsa onun bunu yapmasina izin verme yoksa da ilerde olursa yine izin verme canim sen kac yasindasin
Sorunum kendimle. Harcanan emeklere degmeyecek, kiymet bilmez, degersiz biri gibi hissetmek.
Azarlanma, ezilme, gereksiz yere elestirilme korkusu.
Nasil asarim bu meseleyi? Gunluk hayatim etkilenmiyor. Cekindigim, beni umursamayan ya da kucuk goren insanlar haric iliskilerim normal
Dışa vurarak.
Bakışlarınızla, sözlerinizle, vücut dilinizle.
Sizi aşağılamaya çalışan birine direkt "Amacın ne senin, açık ol bakayım, ne demek istiyorsun sen?" diye bakışınızla desteklediğiniz sorular sormaktan çekinmeyin.
Ters davranacak olursa "Kendi ezikliğini böyle mi kapatmaya çalışıyorsun?" diye karşıya soru sorun.
Kendinizi açıklamaya giriştiğiniz an, ezilmeye açıksınızdır.
Savunmayın, saldırın.
Korkunuz yersiz.
Hmm bugun yarin asarsin sen bu durumu sadece bi silkelenme istiyorYok, olmasini ben istemedim.
Aslinda benimle ilgilenenler var, samimiyetine inandigim biri de. Ama cevremdeki dominant teyzelerin elestirilerine gogus geremeyecegim icin denemiyorum bile
21'i dolduracagim yakinda
Cok memnun oldum sag olHmm bugun yarin asarsin sen bu durumu sadece bi silkelenme istiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?