Doğuma Hazırlık öz türkce veya türkce kiz isimleri

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Bxoxgxuxrtlennn

En güzel hediyem...
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2008
407
6
arkadaslar Allah nasip ederse bi prensesim olacak.bende ona isim bulmakta cok zorlaniyorum cünkü bilinen isimlerin cogu ya arapca ya farsca.ama ben kizima mutlaka ve MUTLAKA türkce kökenli bi isim koymak istiyorum.akliniza gelen isimler varsa yardimci olur musunuz lütfen?
simdiden cok tesekürler.....

öncelikle bu düşüncenizden dolayı sizi tebrik ediyorum
bende eski öz türkçe isimleri çok seviyorum yeni moda isimlere ısınamadım bir türlü
benim ilk aklıma gelenler ayça,gözde,güneş

tesekkür ederim.bende herkesin cocuklarina arapca ve farsca isim koymasindan rahatsiz oluyorum ama herkesin kendi tercihi tabi.bizim cok güzel bi dilimiz ve o dile ait isimlerimiz var.neden baska dilde isim koyalimki? bigün türkce ismi olan bi kisi bile kalmicak böle giderse.duyarli olmak lazim....

banada türkçe isimlerin anlamı basit geliyor belki iki isimli olunca güzel olabilir kızlar mesela enise ismi nasıl çok nadir görünüyor ve biçok anlama geliyor

umay:eski türklerde türklerin daha islamiyete geçmeden önce,çocukları koruduğuna inandıkları tanrıça
aysere:aydan da güzel
dilahan:kadınların efendisi/kandınların kraliçesi anlamında...dila aynı zamanda çare/umut anlamına geliyo...
şayan:layık anlamında (takdir-e şayan)
bu isimlein en az 2000-2500 yıllık geçmişi vardır,ki umay ismi bundan da eskidir...

banada türkçe isimlerin anlamı basit geliyor belki iki isimli olunca güzel olabilir kızlar mesela enise ismi nasıl çok nadir görünüyor ve biçok anlama geliyor

enise ismini ilk fatmagülün sucu ne dizisinde duymustum.dizideki herkes bi ayri telafuz ediyodu.ama yinede aklimda bulunsun.saol tatlim.

umay:eski türklerde türklerin daha islamiyete geçmeden önce,çocukları koruduğuna inandıkları tanrıça
aysere:aydan da güzel
dilahan:kadınların efendisi/kandınların kraliçesi anlamında...dila aynı zamanda çare/umut anlamına geliyo...
şayan:layık anlamında (takdir-e şayan)
bu isimlein en az 2000-2500 yıllık geçmişi vardır,ki umay ismi bundan da eskidir...
gercekten anlamini okuyunca umay benimde hosuma gitti.bunu olabilirler listesine aldim bile canim saol.
bu arada kizlar aydilge ismi de türkce diye tahmin ediyorum ama nette anlamiyla yada kökeniyle ilgili bisey bulamadim.sadece bi sarkici mi ne varmis onun haberleri cikti.anlamini bilen yazabilir mi acaba?

gercekten anlamini okuyunca umay benimde hosuma gitti.bunu olabilirler listesine aldim bile canim saol.
bu arada kizlar aydilge ismi de türkce diye tahmin ediyorum ama nette anlamiyla yada kökeniyle ilgili bisey bulamadim.sadece bi sarkici mi ne varmis onun haberleri cikti.anlamini bilen yazabilir mi acaba?

Nacizana fikrim, Umay koymayın. Tanrıça demek bence çok kötü bir anlam. Benim ismimde Tanrıça anlamına geliyor ve bana göre çok kötü... Aydilge de güzel değil desem kırılmazsın inşallah. Sadece fikrimi söylüyorum canım. Senin aklında başka ne var?

neden kirilayim canim.fikirlerinizi ben sordum.her bakis acisi önemli sonucta kizima o isimle bi tek ben seslenmicem.aksine yorum yaptigin icin tesekkür ederim.malesef aklimda baska bise yok.yani öz türkce erkek ismi cok var ama kiz ismi cok az.internette dolasanlarda hep su aralar popüler olan isimler.aybice var mesela bildigim.güzelde bi isim ama malesef pek hoslanmadigim bi yakinimin ismi.hayatta koymam yani.
tek ümidim burdaki yorumlar sayesinde bi kac secenek bulabilmek.yurt disinda yasadigim icin internetten baska arastirma kaynagim da yok.

neden kirilayim canim.fikirlerinizi ben sordum.her bakis acisi önemli sonucta kizima o isimle bi tek ben seslenmicem.aksine yorum yaptigin icin tesekkür ederim.malesef aklimda baska bise yok.yani öz türkce erkek ismi cok var ama kiz ismi cok az.internette dolasanlarda hep su aralar popüler olan isimler.aybice var mesela bildigim.güzelde bi isim ama malesef pek hoslanmadigim bi yakinimin ismi.hayatta koymam yani.
tek ümidim burdaki yorumlar sayesinde bi kac secenek bulabilmek.yurt disinda yasadigim icin internetten baska arastirma kaynagim da yok.
valla bence umay çok güzel bir isim,atalarımızdan taaa bu zaman kadar bize yadigar kalmış,bence o açıdan bakmalı.ayrıca bir de tomris var...saka kraliçesi.zaman behrinde koskocaman bir ülkeyi yönetmiş.netten araştırırsanız,ne kadar cesur ve güçlü bir kadın olduğunu fark edersiniz...

benim kızım 4,5 aylık...adını sueda koyduk...su ve eda'yı birleştirdik...

bide katre'yi düşünmüştük ama katre osmanlıca bi isim...biz katrem olarak koyacaktık ama sonra vazgeçtik...anlamıda damla demek...

Canım eğer sen bir isimden çok hoşlanıyorsan o zaman o ismi koy. Senin bulduğun isimlerde çok ilginç geldi bana. Bana göre daha kolay isimler seçmen daha iyi. En azından çocuğun ilerde zorlanma ihtimalini düşününce. Minnoş ismini güzel taşıyacak inşallah...

valla bence umay çok güzel bir isim,atalarımızdan taaa bu zaman kadar bize yadigar kalmış,bence o açıdan bakmalı.ayrıca bir de tomris var...saka kraliçesi.zaman behrinde koskocaman bir ülkeyi yönetmiş.netten araştırırsanız,ne kadar cesur ve güçlü bir kadın olduğunu fark edersiniz...

evet tomrisi bende bulmustum.ama onuda esim begenmedi erkek ismini andiriyo diye.cocuga tom derler diye.(yurt disinda yasiyoruz biz)

Arzuhan: İstenen egemen. (Türkçe).
Arzum: İsteğim. (Türkçe)
Aslım: Özüm. (Türkçe)
Asu: İsyan eden, yaramaz, yerinde duramayan. (Türkçe)
Asya: Yerküre'nin doğu bölümünün yaklaşık yarısını kaplayan kıtanın adı. (Türkçe)
Aybüke: Aybike: Ay gibi hanım, ay gibi güzel. (Türkçe)
Ayca: Ayın ilk dördünde aldığı yay biçimi, hilâl. (Türkçe)

Başak: Ekinlerin tanelerini taşıyan baş kısmı. (Türkçe)
Belgin: Yapraklı, yaprak gibi ince. (Türkçe)
Belgün: Açık, aydınlık gün. (Türkçe)
Bengisu: Sonsuza dek yaşamayı sağladığına inanılan efsanevi su, ölümsüzlük suyu. (Türk
Burcu: Güzel koku, ıtır. (Türkçe)

Ceren: Ceylan, ahu. (Türkçe)
Çağla: Badem, erik, kayısı gibi meyvelerin taze yemişi. (Türkçe)

Dalya: Yıldız çiçeği. (Türkçe)
Damla: Çok küçük miktarda su. (Türkçe)
Deren: Toplayan, hasat zamanı. (Türkçe)
Deste: Demet, bağlam, tutam, biriktirilmiş. (Türkçe)
Doğa: Yaşanılan organik çevre, tabiat, güzellik. (Türkçe)
Duru: Temiz, berrak, arınmış. (Türkçe)

Gökçe: Gökçe: Güzel, mavi gözlü, göğe benzeyen, melek. (Türkçe)
Göksu: Mavi renkli akan su. (Türkçe)
Gözde: Üstün nitelikli, çok sevilen, çok beğenilen. (Türkçe)

Irmak: Denize veya göle dökülen büyük akarsu, nehir. (Türkçe)
İpek: İnce, kibar, zarif. Bir böceğin kozasından yapılan ince, parlak, dayanıklı, iplik ve bundan yapılan kumaş. (Türkçe)
İyem: Güzellik, iyilik. (Türkçe)
İzgi: Adaletli, güzel, iyi, akıllı, beğenilen. (Türkçe)

Nazlı: Naz yapan, cilve yapan, işveli, edalı. (Türkçe)
Nehir: Akarsu, ırmak. (Türkçe)

Türkan
Türkiz
Ülkü
Yaprak
Yeliz
Yonca
Zeren ..

Saglicakla Gelsin Prensesin canim :KK70: :KK71:

arkadaslar Allah nasip ederse bi prensesim olacak.bende ona isim bulmakta cok zorlaniyorum cünkü bilinen isimlerin cogu ya arapca ya farsca.ama ben kizima mutlaka ve MUTLAKA türkce kökenli bi isim koymak istiyorum.akliniza gelen isimler varsa yardimci olur musunuz lütfen?
simdiden cok tesekürler.....

rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin....bende kesinlikle senin gibi düşünüyorum... rabbm bağışlasın 2 yaşıda oğlum var ismi emir diğer ismi dedesinin ismin verdik oda arapca bir isim...inş yine çocuğm olursa kesinlikle öztürkçe olcak:emir_bebek:

X