- 24 Ocak 2016
- 4.213
- 8.417
- 108
- Konu Sahibi Xeroderma_pig
-
Komutları anlıyor sıkıntı yok el tutma olayını bu şekilde nispeten hallettik. Benim derdim oyunu.Çocuk daha küçük ama hafif komutları basit cümle yapılarını anlayacak düzeyde.
Evden çıkmadan çocuğunuza göz hizasında diyin 'Eğer dışarı çıktığımızda ağlarsan geri eve döneceğiz, tamam mı kızım?' Onaylamasını bekleyin.
Daha sonra bu davranışı yaptığında geri eve dönün. Her seferinde dönün. Ve ona yaptığınız anlaşmayı hatırlatın.
Evet merak duygusu benim de hoşuma gidiyor. Ama diğer taraftan hani sınır koyamıyorum - bu konuda- geneli etkiler mi diye de düşünmeden edemiyorum.Benim oglan da ayni oyle. Kendisine veya baskasinin canina, esyasina zarar vermedigini surece cok da sinir koymuyorum. Hosuma gidiyor aksine bu merak duygusu.
TeşekkürlerBir daha çocuk olmayacak rahat bırakın zaten belli yaşa kadar sınır koymaya çalışmak çok manasız oluyor , olan sinirlerinize oluyor 3,5 yaş sonrası daha kolay anlaşılıyor çocuklarla :) Kocaman öpün kızınızı
Birde kızım köpüğü ufalarken apartmanda komşu kapıyı açtı. Siz ne yapıyorsunuz dediBenim oglan da ayni oyle. Kendisine veya baskasinin canina, esyasina zarar vermedigini surece cok da sinir koymuyorum. Hosuma gidiyor aksine bu merak duygusu.
Hijyen konusunda takıntılı biri olarak bariz ağzına atmadığı sürece müdahale etmiyorum.cocukta bi anormallik gormedim. sadece hijyen konusu icin sinir koyabilirsiniz. yerden aldigi birseyle oynamamasi gibi
Kapını dinliyoruz deseydiniz keşke :) Her şeyi çok bilenler beni çok sıkıyorlar... 4 yaşında oğlum var annem dahil kimse karışamazki en son evi ben temizliyorum sen mi temizliyorsun sana ne oluyor anne demişliğim var :) Ama sen çalışıyorsun üzülüyorum dedi üzülme biz halimizden memnunuz dedim :) Ben onu baskılamadan özgür yetiştiriyorum. Kendine zarar vermediği sürece her şey ile oynaması serbest zaten zararlı şeylere yaklaşmaz bile... Su neyi temizlemiyor ki yıkarsın çıkar ama o bir daha asla 4 yaşında olmayacak... Her şeyi konuşarak anlatıyorum oğluma , kızmadan , bağırmadan , azarlamadan bir noktada zaten inatları da kırılıyor , ben sadece internet konusunda kesin sınır koyuyorum. Ayda bir defa telefonumu açar ayarladığım kadar süre yotube izler o kadar :) Bir de geçen hafta hastane de kan alınıp serum bağlanırken eğer hemşireye izin verirse evde yotube açacağıma söz verdim ve sözümüzü tuttuk karşılıklı :)Birde kızım köpüğü ufalarken apartmanda komşu kapıyı açtı. Siz ne yapıyorsunuz dedi
Sonra sen bu çocuğun her dediğini yaparsan diye başladı niye parka götürmüyorsunla bitirdi.
Biz zaten parktan geliyorduk
Not: Bunu diyen komşu çok iyi tanınan bir okulda sınıf öğretmeni
Bizde 1 sefer serum bağlanırken mecbur telefonu açtık. Onun dışında tablet telefon hiç yok.Kapını dinliyoruz deseydiniz keşke :) Her şeyi çok bilenler beni çok sıkıyorlar... 4 yaşında oğlum var annem dahil kimse karışamazki en son evi ben temizliyorum sen mi temizliyorsun sana ne oluyor anne demişliğim var :) Ama sen çalışıyorsun üzülüyorum dedi üzülme biz halimizden memnunuz dedim :) Ben onu baskılamadan özgür yetiştiriyorum. Kendine zarar vermediği sürece her şey ile oynaması serbest zaten zararlı şeylere yaklaşmaz bile... Su neyi temizlemiyor ki yıkarsın çıkar ama o bir daha asla 4 yaşında olmayacak... Her şeyi konuşarak anlatıyorum oğluma , kızmadan , bağırmadan , azarlamadan bir noktada zaten inatları da kırılıyor , ben sadece internet konusunda kesin sınır koyuyorum. Ayda bir defa telefonumu açar ayarladığım kadar süre yotube izler o kadar :) Bir de geçen hafta hastane de kan alınıp serum bağlanırken eğer hemşireye izin verirse evde yotube açacağıma söz verdim ve sözümüzü tuttuk karşılıklı :)
Birde kızım köpüğü ufalarken apartmanda komşu kapıyı açtı. Siz ne yapıyorsunuz dedi
Sonra sen bu çocuğun her dediğini yaparsan diye başladı niye parka götürmüyorsunla bitirdi.
Biz zaten parktan geliyorduk
Not: Bunu diyen komşu çok iyi tanınan bir okulda sınıf öğretmeni
Zaten hep bir yere yetişme çabasından hadi hadi oluyor.Ya 2 yaşında bir çocuğun hayattaki gayesi ne ki? Beslenip uyuyup oyun oynamak. Oyun oynamak onun icin temel bir aktivite. Bence eger zaman sorununuz yoksa salin gitsin. 2-3 yasinda her istedigiyle oynadi diye şımarık olan cocuk mu var? 1 saat basinda bekleyecek hali yok ya. 15 dk oynar dikkati dagilir zaten.
Hele hele ağlarsan döneriz filan gibi tehditler savurmayin. Zaten 2 yasinda bir cocuk da boyle bir cümleyi anlamaz.
Zaman sorununuz olduğunda da iste şundan şundan dolayi gitmeliyiz, eve gidip şunu oynayalim mi? Gibi iknalara cabalayin. Olmuyorsa da aglasin artik, boyle seyler travma yaratmaz nasilsa.
Konu oyunda sınır olmalı mı ? Oyunda sınır olmamalı ve bunun şımartmak ile alakası yok.... Bu arada kendi adıma şunu söylemeliyim oyunda sınır yok ancak silah , kılıç gibi oyuncaklar hiç almadım , alınmasına izin vermedim , misafirliğe gittiğim yerlerde de müsaade etmedim ve oğlum da hiç ilgilenmiyor o tür oyuncaklar ve oyunlar ile... Belki bu da bir sınırdır ama bunun dışında evde ki her yer bizim oyun alanımız... Özellikle de son dönemde mutfak en çok keyif aldığımız oyun alanımız haline geldi. Yemediği pek çok gıdayı da bu sayede yemeye başladı , tavuk hariç :) Onu pişirsek te ama anne ben bunu yemem pişirmene yardım ederim sadece diye en başından gardını alıyor adamım :)Bu ülkede baskılamamak ve şımartmak sınırı arasındaki ince çizgi malesef görülemiyor.
Sonuç saygı nedir bilmeyen, kendini dünyanın merkezi sanan ergenlerle dolu ortalık.
Biraz daha açabilir misiniz pek anlayamadım. Ben şimdi şımartmış mı oldumBu ülkede baskılamamak ve şımartmak sınırı arasındaki ince çizgi malesef görülemiyor.
Sonuç saygı nedir bilmeyen, kendini dünyanın merkezi sanan ergenlerle dolu ortalık.
Bir mesajla sizi değerlendirmek haddim değil. Belki sınırı gerçekten iyi ayarlıyorsunuz, sizi tanımıyorum sonuçta.Biraz daha açabilir misiniz pek anlayamadım. Ben şimdi şımartmış mı oldum
Telefon ve tablete hiç izin yok. Televizyonu her istediği zaman izleyemiyor. İstediği bir şeyi almadığımda geçen avmde yerlere yattı ama sonuç değişmedi.Bir mesajla sizi değerlendirmek haddim değil. Belki sınırı gerçekten iyi ayarlıyorsunuz, sizi tanımıyorum sonuçta.
Lafım genel, yeni nesil ebeveynler serbestlik adı altında aleni şımartıyorlar, ve saygı diye bi kavram öğretmiyorlar, konuyu biraz okuyunca dolaylı çağrışım yaptı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?