Oyunda sınır ne olmalı?

Xeroderma_pig

Mükemmellik mii? Tükenmişlik mi?
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2016
4.213
8.417
108
Merhabalar herkese,

Benim 28 aylık bir kızım var. :KK200:
Bildiğiniz gibi sınırsız oyun oynama dönemindeyiz. Evde sorunumuz yok.
Zaten istediği gibi oynuyor. :halay:
Ama dışarıda çok zorlanıyorum. Örnek vereyim.

Bebek arabası olmadan dışarı çıkarken zorlanıyorum. Yürüme hızında sorun yok hiç yorulmaz. Kucak istemez. Ama gelin görünki oynayacak birşey görmesin:)

Mesela bir dükkanın önünde yünler mi var almak dokunmak saymak renklerine bakmak istiyor. Bir müddet bekliyorum ama sonrasında alamıyorum ikna edemiyorum.

Bir yerde broşürler mi gördü veriyorum eline okuyorum ama yetmiyor kendi almak koymak istiyor. Ve gene oradan alamıyorum:)

Bugün park dönüşü apartmanın merdivenlerinde beyaz küçük bir köpük gördü oturdu yere tek tek ufaladı oradan aldı oraya koydu gene ikna edemedim bekledim 20dk kaldık orada.

Merakını kırmak oyun becerisini köreltmek hiç istemiyorum ama yolda yürüyemiyoruz:mad:

Bu durum normal mi?
Ben mi baştan yanlış yaptım?
Sınır mı koyamadım?
Yani oynamalı evet ama bitti dediğimde bitmeli miydi?
Ağlasa da oradan almalı mıyım?

Fikirlerinize ihtiyacım var. :)

Sevgiler :KK200:

Çocuk daha küçük ama hafif komutları basit cümle yapılarını anlayacak düzeyde.
Evden çıkmadan çocuğunuza göz hizasında diyin 'Eğer dışarı çıktığımızda ağlarsan geri eve döneceğiz, tamam mı kızım?' Onaylamasını bekleyin.
Daha sonra bu davranışı yaptığında geri eve dönün. Her seferinde dönün. Ve ona yaptığınız anlaşmayı hatırlatın.

Çocuk daha küçük ama hafif komutları basit cümle yapılarını anlayacak düzeyde.
Evden çıkmadan çocuğunuza göz hizasında diyin 'Eğer dışarı çıktığımızda ağlarsan geri eve döneceğiz, tamam mı kızım?' Onaylamasını bekleyin.
Daha sonra bu davranışı yaptığında geri eve dönün. Her seferinde dönün. Ve ona yaptığınız anlaşmayı hatırlatın.
Komutları anlıyor sıkıntı yok el tutma olayını bu şekilde nispeten hallettik. Benim derdim oyunu.

Sokaktaki gördükleriyle oynamalı mı?
Baştan mı yanlış yaptım elini hiç mi sürmeyecekti?

Sokakta ağlama gibi durumumuz yok. Oradan gelmesini istediğimde tepki veriyor. Yoğun çaba sarfederek dikkatini dağıtıp alabiliyorum. Ama bazen sabrım zorlanıyor.

Zaten ağlasa da gelsin birşey hayata geçecek birşey değil. Amacım hep ikna edip dikkatini dağıtmak belki de yanlış. Onu da bilmiyorum

Benim oglan da ayni oyle. Kendisine veya baskasinin canina, esyasina zarar vermedigini surece cok da sinir koymuyorum. Hosuma gidiyor aksine bu merak duygusu.

Benim oglan da ayni oyle. Kendisine veya baskasinin canina, esyasina zarar vermedigini surece cok da sinir koymuyorum. Hosuma gidiyor aksine bu merak duygusu.
Evet merak duygusu benim de hoşuma gidiyor. Ama diğer taraftan hani sınır koyamıyorum - bu konuda- geneli etkiler mi diye de düşünmeden edemiyorum.

Bir daha çocuk olmayacak rahat bırakın zaten belli yaşa kadar sınır koymaya çalışmak çok manasız oluyor , olan sinirlerinize oluyor 3,5 yaş sonrası daha kolay anlaşılıyor çocuklarla :) Kocaman öpün kızınızı

Birde kızım köpüğü ufalarken apartmanda komşu kapıyı açtı. Siz ne yapıyorsunuz dedi :KK53:
Sonra sen bu çocuğun her dediğini yaparsan diye başladı niye parka götürmüyorsunla bitirdi.
Biz zaten parktan geliyorduk:halay:

Not: Bunu diyen komşu çok iyi tanınan bir okulda sınıf öğretmeni

Birde kızım köpüğü ufalarken apartmanda komşu kapıyı açtı. Siz ne yapıyorsunuz dedi :KK53:
Sonra sen bu çocuğun her dediğini yaparsan diye başladı niye parka götürmüyorsunla bitirdi.

Kapını dinliyoruz deseydiniz keşke :) Her şeyi çok bilenler beni çok sıkıyorlar... 4 yaşında oğlum var annem dahil kimse karışamazki en son evi ben temizliyorum sen mi temizliyorsun sana ne oluyor anne demişliğim var :) Ama sen çalışıyorsun üzülüyorum dedi üzülme biz halimizden memnunuz dedim :) Ben onu baskılamadan özgür yetiştiriyorum. Kendine zarar vermediği sürece her şey ile oynaması serbest zaten zararlı şeylere yaklaşmaz bile... Su neyi temizlemiyor ki yıkarsın çıkar ama o bir daha asla 4 yaşında olmayacak... Her şeyi konuşarak anlatıyorum oğluma , kızmadan , bağırmadan , azarlamadan bir noktada zaten inatları da kırılıyor , ben sadece internet konusunda kesin sınır koyuyorum. Ayda bir defa telefonumu açar ayarladığım kadar süre yotube izler o kadar :) Bir de geçen hafta hastane de kan alınıp serum bağlanırken eğer hemşireye izin verirse evde yotube açacağıma söz verdim ve sözümüzü tuttuk karşılıklı :)

Kapını dinliyoruz deseydiniz keşke :) Her şeyi çok bilenler beni çok sıkıyorlar... 4 yaşında oğlum var annem dahil kimse karışamazki en son evi ben temizliyorum sen mi temizliyorsun sana ne oluyor anne demişliğim var :) Ama sen çalışıyorsun üzülüyorum dedi üzülme biz halimizden memnunuz dedim :) Ben onu baskılamadan özgür yetiştiriyorum. Kendine zarar vermediği sürece her şey ile oynaması serbest zaten zararlı şeylere yaklaşmaz bile... Su neyi temizlemiyor ki yıkarsın çıkar ama o bir daha asla 4 yaşında olmayacak... Her şeyi konuşarak anlatıyorum oğluma , kızmadan , bağırmadan , azarlamadan bir noktada zaten inatları da kırılıyor , ben sadece internet konusunda kesin sınır koyuyorum. Ayda bir defa telefonumu açar ayarladığım kadar süre yotube izler o kadar :) Bir de geçen hafta hastane de kan alınıp serum bağlanırken eğer hemşireye izin verirse evde yotube açacağıma söz verdim ve sözümüzü tuttuk karşılıklı :)
Bizde 1 sefer serum bağlanırken mecbur telefonu açtık. Onun dışında tablet telefon hiç yok.
Tvde sınırlı izliyor kapatıyorum.
Evi ben de saldım gitti :halay:

Iste bence her dedigini yapmak degil bu. Istedigini oyunu oynatmak.

Bu ülkede baskılamamak ve şımartmak sınırı arasındaki ince çizgi malesef görülemiyor.
Sonuç saygı nedir bilmeyen, kendini dünyanın merkezi sanan ergenlerle dolu ortalık.

Ya 2 yaşında bir çocuğun hayattaki gayesi ne ki? Beslenip uyuyup oyun oynamak. Oyun oynamak onun icin temel bir aktivite. Bence eger zaman sorununuz yoksa salin gitsin. 2-3 yasinda her istedigiyle oynadi diye şımarık olan cocuk mu var? 1 saat basinda bekleyecek hali yok ya. 15 dk oynar dikkati dagilir zaten.
Hele hele ağlarsan döneriz filan gibi tehditler savurmayin. Zaten 2 yasinda bir cocuk da boyle bir cümleyi anlamaz.
Zaman sorununuz olduğunda da iste şundan şundan dolayi gitmeliyiz, eve gidip şunu oynayalim mi? Gibi iknalara cabalayin. Olmuyorsa da aglasin artik, boyle seyler travma yaratmaz nasilsa.

Ya 2 yaşında bir çocuğun hayattaki gayesi ne ki? Beslenip uyuyup oyun oynamak. Oyun oynamak onun icin temel bir aktivite. Bence eger zaman sorununuz yoksa salin gitsin. 2-3 yasinda her istedigiyle oynadi diye şımarık olan cocuk mu var? 1 saat basinda bekleyecek hali yok ya. 15 dk oynar dikkati dagilir zaten.
Hele hele ağlarsan döneriz filan gibi tehditler savurmayin. Zaten 2 yasinda bir cocuk da boyle bir cümleyi anlamaz.
Zaman sorununuz olduğunda da iste şundan şundan dolayi gitmeliyiz, eve gidip şunu oynayalim mi? Gibi iknalara cabalayin. Olmuyorsa da aglasin artik, boyle seyler travma yaratmaz nasilsa.
Zaten hep bir yere yetişme çabasından hadi hadi oluyor.
Zaman sorununu azaltıp oyun oynayarak keşfetmesi en iyisi teşekkürler :)

Bu ülkede baskılamamak ve şımartmak sınırı arasındaki ince çizgi malesef görülemiyor.
Sonuç saygı nedir bilmeyen, kendini dünyanın merkezi sanan ergenlerle dolu ortalık.
Konu oyunda sınır olmalı mı ? Oyunda sınır olmamalı ve bunun şımartmak ile alakası yok.... Bu arada kendi adıma şunu söylemeliyim oyunda sınır yok ancak silah , kılıç gibi oyuncaklar hiç almadım , alınmasına izin vermedim , misafirliğe gittiğim yerlerde de müsaade etmedim ve oğlum da hiç ilgilenmiyor o tür oyuncaklar ve oyunlar ile... Belki bu da bir sınırdır ama bunun dışında evde ki her yer bizim oyun alanımız... Özellikle de son dönemde mutfak en çok keyif aldığımız oyun alanımız haline geldi. Yemediği pek çok gıdayı da bu sayede yemeye başladı , tavuk hariç :) Onu pişirsek te ama anne ben bunu yemem pişirmene yardım ederim sadece diye en başından gardını alıyor adamım :)

Biraz daha açabilir misiniz pek anlayamadım. Ben şimdi şımartmış mı oldum

Biraz daha açabilir misiniz pek anlayamadım. Ben şimdi şımartmış mı oldum
Bir mesajla sizi değerlendirmek haddim değil. Belki sınırı gerçekten iyi ayarlıyorsunuz, sizi tanımıyorum sonuçta.
Lafım genel, yeni nesil ebeveynler serbestlik adı altında aleni şımartıyorlar, ve saygı diye bi kavram öğretmiyorlar, konuyu biraz okuyunca dolaylı çağrışım yaptı.

Bir mesajla sizi değerlendirmek haddim değil. Belki sınırı gerçekten iyi ayarlıyorsunuz, sizi tanımıyorum sonuçta.
Lafım genel, yeni nesil ebeveynler serbestlik adı altında aleni şımartıyorlar, ve saygı diye bi kavram öğretmiyorlar, konuyu biraz okuyunca dolaylı çağrışım yaptı.
Telefon ve tablete hiç izin yok. Televizyonu her istediği zaman izleyemiyor. İstediği bir şeyi almadığımda geçen avmde yerlere yattı ama sonuç değişmedi.
Sadece ev dışı ortamda oyunda sınır olmalı mı?
Benim derdim bu.

Back