- 22 Kasım 2010
- 11.052
- 19.339
-
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
Kucuk yasta dil ogretimiyle ilgili farkli teoriler var ben asinalik kazanmasinin faydali olacagini dusunuyorum. Ama bahsettiginiz gibi kasla goz arasinda her seyi yapiveriyorlar. Bizimki ben silemeden kaydiragi yaladi mesela ben psikolojikman hasta oldum zaten. Bu durumda 1.5 saatlik oyun grubunda kimbilir neler olur...Birincisi eğer çocuk bilingual kategorisinde dil öğrenmiyorsa 3 yaşından önce dil eğitimi tavsiye edilmiyor.İkincisi geçen ay çocuğum kaşla göz arası aramızda 2 metre mesafe varken parktaki çocuğun şekerini elinden alıp yaladı ve üstüne ailecek grip geçirdik. Ben tavsiye etmem şahsen.
Sosyallesmek buyumenin gerekli bir parcasi. Erken yasta 2. Dil ogreniminin de faydalari acik. Corona dan korunacagiz diye cocuklarin pek cok ssyi eksik kaliyor gelisim surecinde. Ama sagliktan onemlisi yoktabii zaten bu yuzden icim rahat degil...Ben olsam goturmezdim.ingilizceyi büyüyünce de öğrenir, birkaç sene sonra sosyallesse de olur, birkaç yıl daha canı sıkılırsa birşey olmaz. Ama o virüs bir kere vücuda girdi mi bir daha geri dönüşü yok, sağlığına kavussa bile hasar bırakan bir virüs olduğu söyleniyor. Değil %10luk, %1lik bir riski bile göze alamam doğrusu.bu benim fikrim :)
Bilingual bir ortamda buyumedigi icin o sekilde baslamadim. Benim Tembelligimden ziyade bahsettiginiz sekilde kafa karisikligi ve belki de ilerde ingilizceyi reddetme gibi durumlar olsbilecegini okudugum icin anadilini duymasi gereken kisi olan benden baska bir dil duysun istemedim. Ama artik yavas yavas oyun icinde sikmadan verebilirim. Arti bu ing oyun grubuyla hem sosyallesmis ,enerjisini atmis hem ingilizceyle tanismis olur diye dusundum. Ama iste surekli elleri agzinda bir grup bebe...ayni sayida yetiskinler...risk almak.gerekli mi bilemiyorumaynı durumdayız
başvuru yaptığım, telefonla defalarca görüştüğüm hiçbir kurum oyun grubunu açmadı, açsalar hiç düşünmeden götüreceğim. Yavrum çok sıkılıyor, 19 aylık ve iyice dillendi. Başka çocuklarla oynamak istiyor, eve tıkılıp kaldık. Son görüştüğüm yerde 6 kişilik sınıflar olacağını, ağırlıklı dışarı aktiviteleri olduğunu söylediler, kayıt yaptırdım, orası da olmadı çünkü sadece 2 kişi kayıt yaptırmış, sınıf açamayız dediler, son 1 aydır yoruldum artık aramıyorum. Pandemi sona ersin diye bekliyorum. Aslında 12 aylıkken başlamayı çok istedim, aylarca uğraştım ama olmadı
riski, yanımda götüreceğim etil alkol sprey şişesi ile bertaraf etmeyi planlamıştım. Girişte ateş kontrolü yapıyorlar zaten, hastaların %90 ının üstünde ateş görülüyor diye biliyorum, aldığım risk %10 olur diye düşündüm. Bir de aradığım bütün oyun grupları merkezleri oldukça lüks temiz yerlerdi, hepsini eşimle gezdik. Çocuklarda görülme sıklığı düşük, kendimize dikkat etmemiz daha önemli.
Özetle, bir grup bulabilirsem ve maksimum 6 kişilik gruplar olursa, ateş kontrolü ve ebeveynlerde maske zorunluluğu varsa düşünmeden götüreceğim
yabancı dil konusunda size pek katılmıyorum, iyi ingilizce öğrenmesi için önce türkçeyi sökmesine izin verin. evde iki dil ana dil olarak konuşuluyorsa başka. Sanırım evinizde sadece Türkçe konuşuluyor. Ben o hatayı yaptım, 7 aylıkken ingilizceye de başladım hatta bazı günlerde ingilizce dışında dil konuşulmadı evde. çocuğun kafası karıştı, hiç konuşmamaya başladı. 11 aylıkken ingilizce öğretmeyi bıraktım, şu anda türkçe ikili bazen üçlü cümleler kuruyor kendini ifade ediyor. 2 yaşından sonra yavaş yavaş ingilizce kelime öğretmeye başlayacağım. 5 yaşına kadar zamanım var.
.
Sizin aylarınızda bizimki bir gün şu kum havuzlarına girdi. Tahminimce kumu yaladı biz görmeden çünkü İki gün sonra influenza olduk. Kırkın altına düşmeyen ateşle perişan oldum haftalarca. Kreşin ilk senesi hele el ayak hastalığı, altıncı hastalık ve yine influenza geçirdi. Bence değmez bunlarım yanına çünkü birde covid eklenecek.Bilingual bir ortamda buyumedigi icin o sekilde baslamadim. Benim Tembelligimden ziyade bahsettiginiz sekilde kafa karisikligi ve belki de ilerde ingilizceyi reddetme gibi durumlar olsbilecegini okudugum icin anadilini duymasi gereken kisi olan benden baska bir dil duysun istemedim. Ama artik yavas yavas oyun icinde sikmadan verebilirim. Arti bu ing oyun grubuyla hem sosyallesmis ,enerjisini atmis hem ingilizceyle tanismis olur diye dusundum. Ama iste surekli elleri agzinda bir grup bebe...ayni sayida yetiskinler...risk almak.gerekli mi bilemiyorum