• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oyun grubu (4-10 ay arası bebekler için)

gulcanbukrek

Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2014
2
0
6
34
İstanbul
Bebeği 5 ile 10 aylık arasında olan ve İstanbul’da ikamet eden anneler,

Bebeğinizle birlikte, Anne-bebek oyun grubuna katılmaya ne dersiniz?

6 aylık bir oğlum var ve İstanbul Mecidiyeköy’ de oturuyorum. Okul öncesi öğretmeni aynı zamanda yeni anne olarak, bebeğimin akranlarıyla birlikte olmasının ne kadar önemli olduğunun farkındayım. Bu nedenle yakın aylardaki bebeklerle, evimde, anne-babaların da katılımlarıyla bir anne-bebek oyun grubu oluşturacağım. Oyun grubuna anneler-babalar bebekleriyle katılacaklar. Haftada bir gün bir saatlik bir program olacak. Bu işi yapanlar aşırı fiyatlar söyledikleri için… Kendim evimde yapmaya karar verdim.

Programın içeriği;
-Bebeklerin gelişimlerine uygun oyunlar oynama,
-Sosyal-duygusal, fiziksel, zihinsel ve dil gelişimlerini destekleme,
-İngilizce şarkılar eşliğinde, bebeklerinizde ikinci bir dil farkındalığı oluşturma,
-Özellikle duyu oyunlarıyla, keşfetmeye başladıkları dünyayı daha hızlı anlamalarına yardımcı olma,
-Bebeklerle doğru iletişim kurma,
-Onları ileride; özgüvenli, yaratıcı, merak eden, bağımsız, problem çözme becerisine sahip çocuklar olarak yetiştirmeye yönelik etkinlikler planlama ve uygulama,
-En önemlisi de, Anne-babaya bağımlı değil bağlı olmalarını sağlama

Ve bebeğinizin daha birçok gelişim alanına hitap edecek öğrenme ortamları yaratılacaktır.

Bu sayede, anneler de aklında olan soruları, bebek büyütürken yaşadıkları sıkıntıları yüzyüze yakın ay grubundaki diğer annelerle paylaşma ve sorunlara hep birlikte doğru olan çözümü bulma fırsatını yakalamış olacaklardır.

Çocuklarımız bizim kadar şanslı olamayabilirler. Çünkü bizler sokakta oynadık, büyüdük ve doya doya çocukluğumuzun tadına vardık. Onları dört duvar arasına, televizyonların, bilgisayarların önüne hapsetmeyelim. Gelin şimdiden, belki de ileride çok güzel arkadaşlıklar, dostluklar yakalayabilecek bebeklerimizi tanıştıralım.

Biraz uzun yazdım ama tekrar soruyorum. Ne dersiniz?
 
Back