yazdıklarınızı okudum, işten ayrıldım evdeyim tüm topikleri okuyorum erkek kısırlığıyla ilgili. size bilgi vermek istedim yaşınız genç öncelikle eşinizde madem doktor kandırılmanız zor olur. bende ımsı yöntemini duydum. özellikle memorial da başarı sağlanmış geniş açıklamalı internet siteleri var aratırsanız ımsı uygulamaları diye okuyabilirisiniz. ankarada hrs özel hastane ve recai pabuççunun kliniğindede var. ancak biz kaan hocanın hastasıyız o pek sıcak bakmıyor ımsı macs gibi yöntemlere, genarta volkan hocada genetik uzmanı ve ımsı sadece mikroskopla büyütüp dış yaoısal özelliklere bakabiliyor diyor. baş boyun kuyruk yapılarına üzerinde deformasyon olup olmadığına, oysa dna fragmantasyonu ya da hasarı spermin içinde onu oluşturan çekirdekte mevcuttur bunu da imsi göremez sadece oluşan embriyoya biyopsi yaparsak yani PGT o zaman anlayabiliriz diyor. Kaan Aydos ise pgt henüz sonuçları veri oluşturulabilecek kadar bilinen bir teknik değil yeni embriyodan hücre alıyorsunuz bu bebek tutat ve yaşarsa ileride ne gibi sağlık sorunları olur bunu bilemeyiz diyor. tabi karar sizin yinede pgt zarar veriyor ise ımsı denenebilir diye düşünüyorum. birde tek embriyo ile %20 den fazla şansınız yok bunu iyi bilin , diğer forumlarda da sizi okudum. allah yardımcınız olsun
janinescim öncelikle zamanını ayırıp yazdığın için çok teşekkür ederim..
benim en çok üzüldüğüm kaliteli embriyolarımın olmamasıydı yani fragmantasyon olduğu gibi zaten döllenmede de sıkıntı var..toplanan 10 olgun yumurtanın yarısı döllenemiyor bile..yapılan araştırmalarda kaliteli ve cok sayıda embriyo olusturabilen kadınlarda daha çok gebelik elde edildiği görülmüş..ha tabıkı bir yumurtası olup döllenip saglıklı gebelıkler olusturduğu durumlarda var ama yuzdelere bakarsak durum böyle..
benim doktorum kesınlıkle bu durumu eşimin spermlerine bağladı..benim rezervim yumurta kalitem gayet iyiymiş..eşimde ileri derecede varikosel varmış bundan 1.5 yıl önce tek taraflı amelıyat olmustu zaten..ama iyi yapılamamıs ve meğer çift taraflı varmıs..bu bir etken olmus olabılır 2. etkenide ben laboratuvara bağlıyorum sadece IMSI olayı değil de uygulanan butun prosedurler..cunku yaptırdığım merkezde baktım herkesın 2. kalıte embriyosu..hepımızdemi bı sıkıntı var.. doktorlarımdan cok memnun kaldığım için olumsuz konusmak da ıstemıorum aslında ama.
MACS yöntemine ben de inanmıyorum onunla ilgili makaleleri de okudum IMSI ise bizim bas anomelisi çok ve IMSI de spermın bas bolgesındekı kabarcıklar gözükebiliyor..4 çeşit sperm kalitesi var bunlarda embriyo kalitesını etkıleyebılıyor elbette IMSI de dna yapısını fragmantasyonunu göremıyorlar ama en azından ICSI dekı gıbı sadece hareketlkı olan kalıtelıdır gibi yuvarlak bir kriter yok..ben inanmak istıyorum hem ameliyatın bize iyi geleceğine hem de gelmezse dahi seneye yaza yenıden başlayacağız tedaviye..bişeylere tutunmam lazım cunku benım ıptal edılenle bırlıkte 3 tedavim oldu burda IMSI yı süper mucize bi yöntemmiş gibi göstermek istemıyorum ama ben ınanmak ıstıyorum arkadaslar.. IMSI kullanıp sonuç aynı da olabilir..
ben suna ınanıyorum embriyonun tutup tutmaması takdiri ilahi ama öncesındeki butun prosedurler kul elınden cıkıyor tabıkı rabbım ol demezse döllenmez bile ama biz elimizden gelenı yapalım allah bıze irade vermiş iyi bir merkez seçebiliriz en azından öncesınde sperm iyileştirme tedavileri uygulayabiliriz sonrası allaha kalmıs dilerse ol der dilemezse hayırlısı böyleymiş der sabrederiz ımtıhanımıza..boynumuz kıldan incedir..belki spontan olur hiç gerek bile kalmaz onu da bilmiyorum..artık teslim oldum ben allahıma, o ne verirse ona razıyım..
Kaan hocaya gelince ben okuduğum kadarını söyluyorum hekim değilim asla bilemem ama genelde fsh tedavısı verıyor ama benım gördüğüm kadarıyla zaten fsh normal sınırlardaysa pek bi değişiklik olmuyor..yani 2,3 se fsh 5 olduğunda normal yolla gebelık elde edenler oldu onu bılıorum kaan hocanın hastalarından..ama fsh zaten normal sınırlardaysa cok farketmedığini gördüm ben yanılmıs da olabılırım..bize dna fragmantasyonu çoksa tese yaparız dedi eşimin güveni sarsıldı biraz yani 10 milyon spermim zaten var daha iki deneme yapmısız teseye ne gerek var dedi..bu konuyu eşime bıraktım o nasıl rahat hissediyorsa onu yapsın..benım on uygulamadığım kür kalmadı hatta kendısı bıle arastırıp tribulus,uzum çekirdeği fılan almıstı ama sonuç hiç değişmedi klomen de kullandı fsh 5,6 dı zaten..bunlar varıkosel devam ettiği içinde değişmemeiş olabılır..sonucta kaan hocada zaman ayırıp butun maıllere cvp verdi allah razı olsun adamdan ne kazancı var ama eşim artık herkes bu konuda maddi çıkarına göre davranıyormus gibi geliyor diyor..dediğim gibi o nasıl mutluysa oyle yapsın hekım olan o ben onun kadar bilemem ne nedir..
sizede en yakın zamanda ne istiyorsanız nasip etsin rabbim yeniden teşekkürler...