kaldırılması daha mı iyi oldu? nasıl bir sistemdi?Öyp kaldırıldı geçen yaz
ama şimdi vazgeçmek durumunda tazminat ödemek şartı yok değil mi?Devlet sizi öğretim görevlisi olarak yetiştiriyordu bu programda doktora bitene kadar kalmanız şartı var 6 yıl ve vazgeçerseniz o güne dek aldığınız tüm maaşı tazminat olarak geri ödemek zorundaydınız tek pozitif yanı mülakat yoktu haliyle puanını alan hakkıyla atanıyordu sonradan proflar şikayette bulunmuş asistanlar istediğimiz gibi değil kendimiz seçmek istiyoruz diye bunun üzerine kalktı eee birilerinin yanına başörtülü insanlar asistan olmaya başladı onlara battı veya dış görünüş siyasi fikir ters düştü asistan hoca arasında onlar da istemediler devlet de artık tüm üniter kendi elemanını mülakatla kendi seçecek dedi torpilin önü açıldı
Sizi yanlış yönlendirmek istemem geçen sene öyp istemiştim o yüzden baya araştırmıştım ama sonra vazgeçtim akademik çalışmaktan o yüzden yeni sistemi araştırmadımama şimdi vazgeçmek durumunda tazminat ödemek şartı yok değil mi?
Peki, yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Ben de aralıkta yapılacak olan alese gireceğim ama doğrusu ales ve neye yarayacağı ve böyle bir sınavın önümde nasıl bir yol belirleyeceğine dair hiç fikrim yok. Ezbere giriyorum gibi sanki. Sırf iş olsun diye giriyormuş gibi.Sizi yanlış yönlendirmek istemem geçen sene öyp istemiştim o yüzden baya araştırmıştım ama sonra vazgeçtim akademik çalışmaktan o yüzden yeni sistemi araştırmadım
Rica ederim:)Yüksek lisans ve araştırma görevlisi olmak için kullanabilirsiniz ALES i bölümünüz ne Yen'i mezunmusunuzPeki, yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Ben de aralıkta yapılacak olan alese gireceğim ama doğrusu ales ve neye yarayacağı ve böyle bir sınavın önümde nasıl bir yol belirleyeceğine dair hiç fikrim yok. Ezbere giriyorum gibi sanki. Sırf iş olsun diye giriyormuş gibi.
Peki, yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Ben de aralıkta yapılacak olan alese gireceğim ama doğrusu ales ve neye yarayacağı ve böyle bir sınavın önümde nasıl bir yol belirleyeceğine dair hiç fikrim yok. Ezbere giriyorum gibi sanki. Sırf iş olsun diye giriyormuş gibi.
okulumu aradım akademik personel olmak için buradan ilanları takip edeccekmişiz https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/
ben sadece yüksek lisans yapmak istiyorum onun içinde okulun duyurularını takip edecekmişiz
ales puanı artı yds puanı artı mezuniyet notu ile başvurup sıralamaya girince ayrıca okulda bir sınav yapacaklarmış
cımbızla bilgi aldım çok doğru bilgi veremiyor olabilirim.
neyse alesde puan yapıp sonra takibe başlamak lazım