Oxford'u reddetti Diyarbakır'a geldi Doç. Dr. Mehmet Murat İnal.Bilen Var mı?

BenOzgurce

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2007
2.870
11
50
Alıntı
Oxford'u reddetti Diyarbakır'a geldi

ABD'de '21. Yüzyılın En Değerli Beyinleri' ödülünü kazanan Doç. Dr. Mehmet Murat İnal, Oxford'tan gelen teklifi geri çevirip, "Borcunu ödemek için" memleketleri Diyarbakır'a yerleşti..

Amerikan Biyografi Enstitüsü'nün '21. Yüzyılın En Değerli Beyinleri' ödülünün sahibi olan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Murat İnal, Oxford gibi dünyanın sayılı üniversitelerinden birinin teklifini reddederek, memleketi Diyarbakır'da çalışmayı tercih etti. ABD'nin Louisville Üniversitesi ile Birleşik Arap Emirliği'nden de teklif alan Doç. Dr. İnal'in bu kararında en büyük etken ise anne babasının telkinleri olmuş...

Uluslararası kongrelere konuşmacı olarak çağrılan Doç. Dr. Mehmet Murat İnal, buralardaki konuşmaları ve çalışmaları ile ABD'li uzmanların dikkatini çekti. Hollanda merkezli uluslararası bir araştırmanın fikir babalığını da yapan Dr. İnal, doğum ve kadın hastalıkları konulu çalışmalarıyla Amerikan Biyografi Enstitüsü'nün '21. Yüzyılın En Değerli Beyinleri' ödülüne layık görüldü.

BURANIN EKMEĞİNİ YEDİN
Bilgisayar mühendisi olmak istediğini ancak ailesinin arzusu üzerine son tercih yaptığı Hacettepe Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesi'ni kazandığını anlatan Dr. İnal şunları anlattı:

"Oxford'un teklifi çok cazip geldi, hemen geri çevirmedim. Diyarbakır'daki anne ve babama da danıştım. Ama onlar gitmemi istemediler. Beni en çok buraya itense, babamın, 'Oğlum sen buraların ekmeğini yedin, borcunu öde' demesi oldu. Bunu bir tür mecburi hizmet olarak görüyorum." Güneydoğu'da ciddi doktor sıkıntısı olduğunu kaydeden Dr. İnal, "Amacım bölgede, branşımdaki bütün hastaların tedavisini Diyarbakır'da yapmak. Bölgenin jinekolojik kanser istatistiklerini ve bazı tedavi yaklaşımlarını da kısa sürede oluşturacağız" diye konuştu.

Hüseyin KAÇAR

Arkadaşlar bilgisi olmayanlar bilgilensin ,daha fazla bilgisi olanlar bizimle paylaşsın diye açtım konuyu.
Diyarbakıra gitme durumum var, özellikle bu yüzden haber ilgimi çekti. Giden, bilen, bir şey duyan var mı bu doktor hakkında?

doktor hakkında hiç bir bilgim yok ama okurken tüylerim diken diken oldu...
bu nasıl bir vefa örneğidir yarabbim...
helal olsun doğrusu :içelim:

Canım Özel Veni Vidi Hastanesi var orda başlamış ama benimde daha önce gittiğim ve çok gvenmediğim bir hastane.

Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek için belki rastlamışsındır başlığıma Genesis Hospital Zeki Akkum var ben ona gidiyorum harika bir dr. bi incele istersen gg dan ikisinide. Ha bu arada TECRÜBE isimden önce gelir Zeki Bey'in ilk bebeği 17 yaşındaymış şuan.

doktor hakkında hiç bir bilgim yok ama okurken tüylerim diken diken oldu...
bu nasıl bir vefa örneğidir yarabbim...
helal olsun doğrusu :içelim:
Gurbaacım haklısın teşekkür etmek gerek böyle bir insana. İlk defa eşimden duydum, o tabi vefa açısından ilgilenmişti haberle. Ben de önce aa ne güzel filan derken birden hangi dalda uzmanmış dedim, kadındoğum olduğunu öğrenince daha çok ilgimi çekti.
Canım Özel Veni Vidi Hastanesi var orda başlamış ama benimde daha önce gittiğim ve çok gvenmediğim bir hastane.

Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek için belki rastlamışsındır başlığıma Genesis Hospital Zeki Akkum var ben ona gidiyorum harika bir dr. bi incele istersen gg dan ikisinide. Ha bu arada TECRÜBE isimden önce gelir Zeki Bey'in ilk bebeği 17 yaşındaymış şuan.

Bilemiyorum bana gerçi doktorların yapabileceği birşey yok, herşey normal, amaaan muayenede acımı azaltacak bir doktor da yoktur ya :)
Yine de denemekte fayda var diye düşünüyorum açıkçası. Ha bir de tüpbebekte embriyoloğun iyi olması daha önemlidir. Veni vidinin de galiba embriyoloğu iyiymiş okuduklarımdan öyle anladım.
Gerçi ben tüpbebek filan yaptırmayacağım, belki ilerde aşılama yaptırırım o kadar.
Arkadaşlara duyurulur:)

Diyarbakıra gelirsem Zeki bey aklımda sağol :)

veni vidi hastanesine gidipte memnun kalanı görmedim

Son düzenleme:
mehmet murat inal a 2008 yaz sonlarında izmirde muayene oldum. bir ay önce üç hafta boyunca d.bakırdaydım ve deli gibi doktor aradım. orda olsaydı söyleyen çıkardı. hoca d.bakırda değil yaniii

ben venividi de tüp bebek yaptırdım 3 gün oldu sonucu alalı malesef olmadı murat inala rastlamadım ve duymadım ilk tüp denememde zeki beyle olmuştu şimdi tekrar zeki beyle irtibata geçtim venivididen memnun kalmadım çünkü zeki bey alman hastanesinde haberiniz olsun

Murat Bey 2 ay öncesine kadar eski Jinepol vardı ParkOrman arka çıkışında Diclekent oldu adı galiba ordaydı ama ayrıldı.

arkadaşlar murat inal.diyarbakır ın ergani ilçesinde dünya tıp merkezinde şuan.hastasıyım.ben çok iyi bi doktor.herkese tavsiye ederim. çok güler yüzlü ilk önce hastaya moral oluyo ... çok seviyrm yaa :))

arkadaşlar murat inal.diyarbakır ın ergani ilçesinde dünya tıp merkezinde şuan.hastasıyım.ben çok iyi bi doktor.herkese tavsiye ederim. çok güler yüzlü ilk önce hastaya moral oluyo ... çok seviyrm yaa :))[/QUO

zeynep cnm nette gezinirken yazını gördüm seninle iletişime geçmek için üye oldum:)
cnm bende doç.dr.mehmet murat inal ın hastasıyım. bana 9 aylık hormon tedavisi başlattı.3 ayda 1 kontrole gel dedi. 3. ayım bitti ama dr. yok!!!! ergani dünya tıp merkezini aradım oradan ayrıldığını sölediler.teli adresi hakkında kimsenin bi fikri yok yada bilerek vermiiyolar. cnm bi bilgin varmı senin? teli falan varmı sende? buarada ben d.bkrda oturmuyorum. mutlaka irtibata geçmeliyim kendisiyle..tedavim yarım kaldı resmen yaaaaa :KK43:(( :KK43:((

bende gittim o dr. ama hiç memnun kalmadım tavsiye etmem arkadaşlar yanlış tedavisi yüzünden 1 yılım gitti onda yinede siz bilirsiniz karar sizin..

bende dr.murat beyin hastasıydım 20 ekimde antalya medical park hastanesinde doğum yaptım..harika bi hekim.hasta hekim ilişkisinde ziyade arkadaşca bi yaklaşımı var..doğum sonrasında da sorularımızı çekinmeden sorabiliyoruz.antalyadaki hamile arkadaşlara kesinlikle tavsiye ediyorum.yok böyle bi doktor..

bencede harika bir doktor kesinlikle tavsiye ederimm.
ben kac doktora gittim bos yere 1 senem gecti. bende pko oldugunu ve tedavıye baslamam gerektıgını murat bey sayesınde öğrendim. psikolojim düzeldi , hasta ilişkileri çok kuvvetli ve çok bilgilli bir hekim...Ayrıca meral ettiğin herşeyi gönül rahatlığıyla sorabiliyorsun ...

bende gittim o dr. ama hiç memnun kalmadım tavsiye etmem arkadaşlar yanlış tedavisi yüzünden 1 yılım gitti onda yinede siz bilirsiniz karar sizin..

Açıkçası hiç inandırıcı gelmedi yazdıkların. Herkes memnun bi senmi memnun kalmadın yani ? Bugüne kadar gittiğim sayısız özel doktordan kat kat iyi hatta iyi demek bile az muhteşem bir doktor. Herkese tavsiye ediyorum eğer Antalyadaysanız kaçırmamanız gereken bir fırsat Mehmet Murat İnal beyin hastası olmak :KK34:

Açıkçası hiç inandırıcı gelmedi yazdıkların. Herkes memnun bi senmi memnun kalmadın yani ? Bugüne kadar gittiğim sayısız özel doktordan kat kat iyi hatta iyi demek bile az muhteşem bir doktor. Herkese tavsiye ediyorum eğer Antalyadaysanız kaçırmamanız gereken bir fırsat Mehmet Murat İnal beyin hastası olmak :KK34:

kesinlikle vede kesinlikle katılıyorum..ben bi hemşire ve de murat beyin hastası olarak söylüyorum..kadın doğum servisinde ve bi çokkk kadın doğum doktoru ile çalıştım tanıdığım güvenilir işinde iyi ve iyi kalpli doktorlardan birisi..bebişimin tatlı doktor amcası:))

Murat İnalla dün ilk defa medical parktaki randevun sırasında tanıştım. Daha önce 5,5 aylıkken ikizlerimi kaybetmem ve bana sende pko var hatta infertilsin demelerinden sonra dün sabah hamile kaldığımı öğrenir öğrenmez gittim.

Şunu söyleyebilirim geçtiğimiz 1 sene boyunca Antalya Alanya ve çevresinde gezmediğim doktor kalmadı, buna profesörler de dahil olmak üzere.

İçeri girdiğim andan itibaren bana güven ve huzur verdi. gerçekten harika bir doktor. kafamdaki bütün soru işaretlerini cevaplayabilmek için ciddi bir çaba harcadı. Eşimi ve beni oldukça rahatlattı.

Alanya'da oturmama rağmen çıktıktan sonra eşim de bende bundan sonra sadece ona gideceğimizi ve doğumu da Allah nasip ederse onunla yapmak istiyoruz :)) Şiddetle tavsiye ederim.

valla arkadaşım demekki sizlerdeki problem farklı oldugu için faydasını görmüş olabilirsiniz ama ben 1 yılımı ona verdim elinde bütün testlerim rahim filmim olmasına rağmen sorun yok dedi ama rahimde şekil bozukluğu oldugunu ameliyat olmam gerektiğini başka dr. öğrendim ve bıraktım 1 yıl sonunda sizleri inandırma gibi mücadelemde yok zaten ben yaşadıklarımı anlatıyorum, şu bir gerçek evet çok ilgili, arkadaş gibi cana yakın birisi umarım hepimiz en kısa zamanda bebişimize kavuşuruz hangi dr. oldugu önemli değil burda yaşadıklarımızı tecrübelerimizi paylaşıyoruz o kadar..

kesinlikle karşılaşabileceğim en mükemmel doktor. Fizan da olsa giderim. Şu an 34. haftama girdim bu kadar rahat arayabildiğim bi sorunum olduğunda bu kadar tecrübeli bilgili ve sevgi dolu yaklaşan bir doktorcum o benim daha ne diyeyim.

X