Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Kızlar testi yaptım ikiside aynı kalınlıkta 2.çizgi çok belirgin silik değil net pembe ama diğer çizginin sağ tarafı daha koyu sol tarafının koyuluğu 2.çizgideki gibi pembe ben bu işten bişe anlamadım:KK37::KK37::KK37::KK37: Biri bana anlatabilirmi acebe?????

Kızlar testi yaptım ikiside aynı kalınlıkta 2.çizgi çok belirgin silik değil net pembe ama diğer çizginin sağ tarafı daha koyu sol tarafının koyuluğu 2.çizgideki gibi pembe ben bu işten bişe anlamadım:KK37::KK37::KK37::KK37: Biri bana anlatabilirmi acebe?????
ıkı cızgı ıse gebesındır canım ama en net kanda anlasılır yakın bır hastane varsa hcg baktır bence

ovulasyon testinden bahsediyosun galiba.....yumurtan çatlamaya başlamış bence bu gün ve yarın ilişkiye gir..umarım istediğin sonucu alırsın....:emir_bebek:

Kızlar bu ovulasyon teslerini her ay almaktansa bir tane ovulasyon mikroskopu almaya karar verdim. Piyasada 120 liraya satılan markalar varken yari fiyatına bir sitede satılan başka bir marka var.
Bu mikoskopu kullananlar hangi markayı kullandığını bana mesaj atabilirler mi? Yarı fiyatlı olandan alsammı acaba?

danışabilirsin tabii, ama şimdi çıkıyorum, sen yaz ben bi ara bakarım yardımcı olabileceğim bişey varsa anlatırım. iyigeceler.

cnm ben genelde 30 gunde bir adet oluorum 31 oldugun da oluor ama iki aydir 29 gunde bir oluorum..sormak istedigim 15.gun yaptigim ovulasyon testim pozitif cikti hatta digerini bile solladi kipkirmiziydi yanii dedim catliorum 1-2 gune kadar..calistim tabi kasik agrilarim da vardi o zaman..ama atesim hic yukselmedii bugun 22.gunum ve hala atesim 35.6larda yumurtlamadan sknra da yukselmedi dedim ya ugun 22.gunum die ve bugun de kasik agrim varrgibi biraz rahatsiz edecek boyutta deil ama hissedilir derecede..simdi ben atesim cikmadigi icin yumurtlamamis mi oluorum ama testim pozitif tii nasil bi celiski yaa...bunun cvbini ariorum yanii:KK1:

cnm ben genelde 30 gunde bir adet oluorum 31 oldugun da oluor ama iki aydir 29 gunde bir oluorum..sormak istedigim 15.gun yaptigim ovulasyon testim pozitif cikti hatta digerini bile solladi kipkirmiziydi yanii dedim catliorum 1-2 gune kadar..calistim tabi kasik agrilarim da vardi o zaman..ama atesim hic yukselmedii bugun 22.gunum ve hala atesim 35.6larda yumurtlamadan sknra da yukselmedi dedim ya ugun 22.gunum die ve bugun de kasik agrim varrgibi biraz rahatsiz edecek boyutta deil ama hissedilir derecede..simdi ben atesim cikmadigi icin yumurtlamamis mi oluorum ama testim pozitif tii nasil bi celiski yaa...bunun cvbini ariorum yanii:KK1:

herkeste ateş beklenen gibi olmuyormuş zaten
en güvenilir olmayan yöntem ateş ölçme
bence yumurtlamışındır içini ferah tut

Canım herkes başka şey diyor. Bugün doktordaydım. Test yaptığımı dedim. O da dediki iki çizgi aynı anda koyulaşınca iş işten geçmiş olur. Hemen birlikte olursan da sperm ulaşana kadar yumurtanın döllenme zamanı geçmiş olur. Bunun için 2.çizgi silikken birliktelik önerdi. Oyda iki çizgi koyulaşınca 24-48 saatte ilişki önerilmiyor mu? Benim de kafam karıştı. Gücümüz olsa her gün deniycem. Keçiboynuzu kürü yapıyorum eşime doktor işe yarıyor dedi bakalım hayırlısı...

Canım herkes başka şey diyor. Bugün doktordaydım. Test yaptığımı dedim. O da dediki iki çizgi aynı anda koyulaşınca iş işten geçmiş olur. Hemen birlikte olursan da sperm ulaşana kadar yumurtanın döllenme zamanı geçmiş olur. Bunun için 2.çizgi silikken birliktelik önerdi. Oyda iki çizgi koyulaşınca 24-48 saatte ilişki önerilmiyor mu? Benim de kafam karıştı. Gücümüz olsa her gün deniycem. Keçiboynuzu kürü yapıyorum eşime doktor işe yarıyor dedi bakalım hayırlısı...

yani doktor demiş elbette ama bana saçma geldi biraz
adetten hemen sonra yaptığımda da silikti zaten çizgi
o zaman bu ovulasyon testleri hiçbir işe yaramaz
adet bitince günaşırı yap yani

yani doktor demiş elbette ama bana saçma geldi biraz
adetten hemen sonra yaptığımda da silikti zaten çizgi
o zaman bu ovulasyon testleri hiçbir işe yaramaz
adet bitince günaşırı yap yani

Yok canım adet bitince değil daha sonraki günler için dün benim 10. günümdü mesela dün yaptım negatif. Az silik çıksaydı demek istedi...

normalde ateş yükselir çünkü yumurtlamadan sonra sarı cisim oluşur(corpus luteum) ve o da progesteron salgılar, progesteron da vücut ısısını yükseltir, ama uyku düzeninde bozukluk, hava değişimi gibi sebepler etkileyebilir ateş ölçümlerini.. benim de bu ay pek yükselmedi LH hormonu artmış ama yumurtayı çatlatamamış ta olabilir. ama pozitif düşünelim yine de..

sen doğru günlerde ilişkiye girmişsin gerisini düşünme adet zamanına kadar.

iki çizgi koyulaştığında LH hormonu tavan yapmış demektir ovulasyon olmuş demek değildir, LH pikinden sonra 24-36 saat içinde yumurta çatlar, ama testi pozitif görür görmez ilişkiye girmelisiniz, spermlerin yumurtaya ulaşması da saatler alır çünkü. ama geç olmuş olmuyor iki çizgi koyu olduğunda emin olabilirsin. ben kadındoğum uzmanı değilim ama bu testleri kendisi için kullanan bir dr um. takma kafana yani

iki çizgi koyulaştığında LH hormonu tavan yapmış demektir ovulasyon olmuş demek değildir, LH pikinden sonra 24-36 saat içinde yumurta çatlar, ama testi pozitif görür görmez ilişkiye girmelisiniz, spermlerin yumurtaya ulaşması da saatler alır çünkü. ama geç olmuş olmuyor iki çizgi koyu olduğunda emin olabilirsin. ben kadındoğum uzmanı değilim ama bu testleri kendisi için kullanan bir dr um. takma kafana yani

dün yaptım testi 1.çizgiye yakın bir renk çıkmıştı(çok ama çok koyu değğildi yalnız yakındı) bugün yine yaptım çok ince silik var belli belirsiz.bu durumda dün lh tavan yaptı. ve şimdi çatladımı demek oluyor???yani çatladığında LH düşüyormu??

allah allah ne yapacağımızı şaşırdık vallahii...ya öf boşboşuna çabalıyoruz aslındada allahın dediği olur,işte bir yandanda merak ediyosun:KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:

Canım testi görür görmez ilişki malesef ramazan nedeniyle olamıyor. Benim yine kafam karıştı. Gündüz 3.30'da yaptım birkaç dakikada 2.çizgi hafifi belirdi ama sahura kalkamadık ve su pek içememiş oldum ondan mı? Çünkü akşam 10.30'da yine yaptım negatif ve 11. günümdü. Ne yapacağımı bilemedim...

Bugün 13.günümdü ve testi 15.00 de yaptım. 2.çizgi kontrol çizgisinin yarısı pembeliğindeydi.

Bu arada Greenmood ben de ANA(aNTİ NÜKLEER ANTİKOR) testi pozitif. Vücut bebeği kabul etmek istemiyor dedi doktor. 2 8 haftalık düşük, 1 25 haftalık erken doğum bir de zor zahmet düşük erken doğum riskiyle 38 haftaya getirdiğim şu an 7 yaşında oğlum var. Yanlış hatırlamıyorsam prednol vereceğim hamilelikte dedi doktor.

3 sorun var sende dedi:

1. Rahim ağzı yetmezliği
2. Pıhtılaşma problemi(testlerde çıktı erken doğumdan sonra yaptırmıştım)
3. Bağışıklık sistemi problemi.

Korkuyorum da aslında. Bakalım testi gece 12 de deneyeyim birde...

sitede sorun var mı sizde de ya
ben giremiyorum bir türlü

bişey sorcam fikriniz varsa eğer
ovulasyon testiyle hesapladığım yumurtlama günüm ayın 10uydu
değerlendik 3 gün ve yumurtlamadan önceki iki gün
dünden başlayıp giderek artan göğüs şişliği ve hassasiyeti var
ve şimdi damarların belirtginleşmeye başladığını farkettim
sizce hamileysem bu kadar erken belirti vermiş olabilir mi
adetime yaklaşık 9 gün var henüz

Canim Lh hormonunu testler ile iyi takip etmek lazim cunku aslinda lh tam pik yaptiktan 10 saat sonrasi yumurtlama olur..

LH eğrisi başladıktan 34-36 saat sonra ve pik yaptığından 10.saat sonra yumurtlama olur.Asagidaki sitede okumustum ve tamamen bana uyuyuor..yani lh in pik yapmaya baslamasindan 24-36 saat icerisinde yumurtlamanin olacagi soylenir..ama Lh en ust seviyede pik yaptiktan ise 10 saat civari gibi bir saattede catlar deniliyor.bu dongumde takip ettim gercekten oyle oldu..ben gulen yuz ovulasyon testi kullanmistim..gulen yuzu gordum dedim heralde 24-36 saat icinde yumurtlamam olur ayrica atesimide olcuyodum..ama dedigim gibi olmadi gulen yuzu gordukten 12 saat gibi sonra yumurtlamam oldu ve sabah atesim yukselmisti burdanda anladim..yani aslinda cok onemli bir detay bu ve herkeste farklida olabilir..ben paylasmak istedim..
Ovulasyon (Yumurtlama) Dönemi Tespiti, Doğurganlık

bu ovulasyon testindeki ikinci cizgi tamamen kaybolacak dimi 10unda cift cizgiyi gordum hala test silik cikiyor yumurtlama devam mi ediyor yani su donemde de dollenme ihtimali var mi

bu ovulasyon testindeki ikinci cizgi tamamen kaybolacak dimi 10unda cift cizgiyi gordum hala test silik cikiyor yumurtlama devam mi ediyor yani su donemde de dollenme ihtimali var mi

ferdacım,silik 2. çizgi yumurtlama bitmiş demek..
tamamen kayboluyo mu,bak onu bilmiyorum ya:44:
ama silik çizginin anlamı negatif demek

X