ovulasyon testiyle ilgili

crean2013

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2013
196
0
36
İstanbul
arkadaşlar biz 5 aydır deniyoruz ama henüz bebişimize kavuşamadık ovulasyon testi kullanıyordum 3 aydır fln ama maalesef olması gereken günlerde eşimin mesleğinden dolayı bir araya gelemedik bu ay yapıyorum sürekli ama 8-9 gündür ovulasyon testinde c koyu t de ise çizgi var ama ne koyu ne silik orta renkli çözemedim bu işi ne koyulaşıyor ne silikleşiyor acaba hamilemiyim (malum bu testle hamile kaldığını öğrenen bir sürü arkadaşımız var ) yoksa testler mi bozuldu anlamadım böyle bir şey yaşayan varsa yardım edebilir mi bana

Canım hakkında hayırlısı olsun... ikinci çizgi silikte olsa çıktıysa eğer, hamilesindir. ne güzeell

Canım hakkında hayırlısı olsun... ikinci çizgi silikte olsa çıktıysa eğer, hamilesindir. ne güzeell

ama adetime daha var çözemedim bir türlü ama inş. haklısındır.

Kaç günde bir adet görüyorsun test yapmaya kaçıncı gün başlıyorsun ?

benim adetim çok düzenliydi 28 günde bir oluyordum oysa şimdi 26-24 günde bir oluyorum geçtiğimiz ayda 4 gün gecikti hiç gecikme olmamıştı ben genelde 5. günde başlıyorum ama ay 27 sinde adet oldum 5. günü başladım 4-5 gündür de sürekli sol kasığımda ağrı oluyor ara ara bende dedimki heralde ovulasyon günüm yumurtam çatlıcak ama maşallah hep orta renkli çift çizgi çıktı ovulasyon testimde çözemedim bende biraz uzun oldu ama herşeyi yazmak istedim işte

benimde 25 günde bir oluyor 11. gün çift çizgiyi yakaladım sonrada silikleşti ama bu ay 27 gün falan oldu ara sıra değişiyor demekki bende 2 aydan beri yapıyorum sıvı alımına dikkat ediyormusun bu çok önemliyiş çok sıvı tüketiyorsan o yüzden t açık çıkıyor olabilir ilk ramazanda yapmıştım sıvı tükermediğimden saat iki gibi aynı saate yapmıştım ağustosta saat iki gibi sıvı alımını bıraktım lavobaya girdim son kez ve saat beş altı gibi aynı saate yaptım testi birde böyle dene bu gün kaçıncı günündü

Sivi alimina soyle dikkat ediyorum ben sabah ikinci idrarla yapiyorum herzaman testimi zaten grip gecirdim biraz siddetli iki gun test yapamadim ama simdi bakiyorum gene cift cizgi bugun henuz yapmadim yapinca tekrar yazarim buarada gebelik testi vardi evde yaptim simdi ama hamilede degilim 30 undan beri yapiyorum aman napiyim olmadi bu ayi bos gecicez alistim zaten galiba olmamasina :'(

Canım, testleri ikinci idrarından ziyade gün içerisinde yap ve en az 3 saat idrara çıkmamış ol(en iyi sonucu 4 saat idrara çıkmadığında alırsın). Bu 4 saat içinde fazla sıvı alımı olmasın. Hatta elinden geldiğince sıvı alma. Bu şekilde kullanırsan net sonuç alabilirsin. Unutma, ikinci çizgi de koyu olmalı yumurtlama var diyebilmek için... Bir de hamilelik varsa eğer ovulasyon testlerinde hamilelik testlerinden daha belirgin oluyor ikinci çizgi. Yani ovulasyon testlerini aynı zamanda gebelik testi olarak da kullanabiliyoruz :)

Himmm anladim cok ilginc yaaa 3 aydir kullaniyordum hep ayni sekilde yapiyordum ozaman cift cizgiyi yakaliyordum bu ay neden boyle oldu hic anlamadim walla dedim acaba bozuldumu testler ayyy kafam karisti bosu bosuna bir ayim gecti ona uzuluyorum 10 gunum kaldi adet olmama daha yumurtam catlamadi :-D

Bu ay test yapmayı bırak gün aşırı ilişkiye devam et diğer ay adetinin 9. günü başlarsın testini yapmaya ama sabah yapma öğlen sıvı alımını bırak saat 5 , 6 gibi yap gebelik testinide adetin geçmeden yapma bazı kişiler adeti geçtiği halde bile idrarda hemen göremiyorlar hamile olmalarına ragmen bende dört aydır deniyorum ovulayonda çift çizgiyi görüyorum ama hamilelik oluşmuyor maalesef

Bende yakaladim cift cizgiyi ama olusmadi bi turlu ne yapmali bilmiyorum diger arkadaslar sogan kuru uygulamis ama yapanlar pko lu adet duzensizligi olmayanlarda ileri atarsa yada geciktirirse diye korkup deneyemedim

Bende yakaladim cift cizgiyi ama olusmadi bi turlu ne yapmali bilmiyorum diger arkadaslar sogan kuru uygulamis ama yapanlar pko lu adet duzensizligi olmayanlarda ileri atarsa yada geciktirirse diye korkup deneyemedim

Canım ben bütün testleri yaptırdım eşimde dahil gittik kontrole beni yumurtalıkta çikolata kisti var o engelliyor benim hamileliği bende yapıyorum soğan kürü faydasını görürüm inşallah soğan kürünün zaralı olacağını sanmıyorum dene bence sen ne kadar sürelik evlisin kontrol amaçlı doktora gittin mi:26:

merhaba, bende de cikolata kisti vardi, hatta gittigim dr cok iticiydi. cocugun zor olur vs diyerek beni iyice uzmustu. 1 yil follic asit ve demir hapi kullandim, 1 yilin sonunda hamile kaldim. simdi bir kizim var, ve haliyle hamilelikle beraber kist gitti. ayni sey arkadasimin basina da geldi, umudunu nerdeyse yitiriyordu. cikolata kistine ragmen hamile kaldi. ki benim gutarim da var.

moralinizi bozmayin, sadece kistinizi surekli kontrol ettirin, sonucta dogum kontrol hapini biraktiginiz icin kistin buyumesi riski var.

kolay gelsin.

11 aylik evliyiz nisan ayinda gitmistim utlrasonla bakti smear yapti doktor hic birseyin yok git hamile kal oyle gel dedi gonderdi ama ben 8 ay dogum konrtol hapi kullandim buarada bende bundan 4-5 sene once fln cikulata kisti vardi hapla gecti ama ben duydum oyle kisti olup dogumda kaybeden sen bunlara takilma hic esimide ikna edip bir turlu goturemedim kontrole o herseferinde gununu tutturamiyoruzdur diyor gecistiriyor hicc ikna olmasi gibi bir durumuda yok ama belkide gercekten 5 aydir hapin etkisi gitmemistir bilmiyorum kafam cok karisti sogan kurundede pko lj olmayanlarda gununu sarkittigi yaziyordu o yuzden tedirgin oldum

Allah kızınızı sağlıkla anne babasına bağışlasın ne güzel hamile kalabilmişsiniz ben baya dr gezdim gittiğim doktorlar ameliyat diyorladı ama ben yeni evliydim kisti öğrendiyiden beri doğum kontrol hapı kullandım en son gittiğim dr rahim filmi çekti tüplerim açıktı ve adetin 21. günü yumurtlamaya baktı yumurtlama var hamile kalabilirsin dedi fakat geçen gün tv de seyrettim çikolata kisti asit mi sıvı mı birşey salgılıyormuş buda spermi ve emriyoyu öldürüyormuş folik asit bende kullanıyorum ama kist için değil size doktor mu söyledi demir hapı ve folik asit kullanın diye bu süreçte bir öneriniz var mı

Bende 16 aylık evliğim zaman mayısa ayına kadar kist küçülsün diye doğum kontrol hapı kullandım mayısadan beri hamilelik deniyorum senin kistin basit kistmiş demekki çikolata kisti hapla pek küçülüp yok olmuyor hangi şehirdesin bence başka doktora git bazı doktorlar çok ilgisiz oluyor kendine ilgilenen bir doktor bul adettinin 3. günü hormon tahlili yaptır adettin 21. günü progesteron tahlili yapılıyor yumurtlama var mı diye bakılıyor bunları devlet hastanesinde bedavaya yapıtırırsın rahim filmi çektirip eşinide ikna edersen çok iyi olur en azından için rahat eder hapın etkisini ben doktora sormuştum sadece kullandığın ay korur demişti yüce rabbim bizimde yüzümüzü güldürsün çok bekletmesin bebeklerimiz

efenim hapla hakkaten bu kistin gecmesi imakansiz gibim bir sey, ancak kuculebilir.

bana ciocuk yapmaya karar verdigimiz surede dr follic asiti onerdi. ilk 3-4 aydan sonra ki kistim bu esnada 3,5-4 cm firladi, tup bebek veya asilama baskisi yapmaya basladi. ben yine de denemek istedim. cunku arakdasiminki 1 yilda olmustu. benimki tam 1 yil tutmadi, yuvarlak hesap olsun diye 1 yil diyorum, daha erken. velhasil ben follik asiti hic birakmadim, bircok seye faydasi var. demiri de kan seviyem iyice yukselsin diye kullandim. cok cok hafif kansizligim vardi, onun da zarari olmaz diye devam ettim.

ama en onemlisi ben artik kendiliginden olmaz diyerek kendimi rahat birakmistim, nasilsa mecbur tup bebek yapacagim diyordum. bu ovulasyon testleri benim psikolojimi daha kotu yapti. onun yerine kendim hesaplayip, ovulasyondan 1 gun once baslamak kosuluyla calisiyorduk :)))

demem o ki 1 yil gibi bir sureyi gozden cikar eger yasin uygunsa, sonra diger alternatifleri dusunursun.

canım benim kistlerim daha büyük sağdaki çikolata 5,5 soldada var ama dr ona basit kist diyor ama küçülmüyorda doktor rahim filminden sonra 6 ay vermişti 4.ayımdada adet gördüm :26:bu kist bana çok zaman tanımayacak sanırım

Olsun, sen moralini bozma. Belki bu ay geç yumurtlayacaksın. Her ay farklı günlerde olabiliyor :)

Valla yasim 30 oyuzden cok beklemek istemiyorum kist nasildi hatirlamiyorum ama ozaman 4-5 doktora ayri ayri gosterdim hepsi yok olmus dedi hormon testi yaptirdim iki ay once oda normal cikti rahim filmi cektirmekten galiba biraz korkuyorum cok memnun oldugum bir doktorum var acayip ilgili ama galiba tekrar gitmeliyim belkide ama esim benim gitmeme bile ne geregi var olur sen kafana takma diyip duruyor adam cildirtcak beni onu bi gotursem belki onun sperleri yavastir ama anlamiyorki nerden buldum bu kadar inat kocayi bende bilmiyorum ama yumurta takibi yapiliyormus galiba doktor ne zaman catlayacagini soyluyormus olmazsa bu ay onu yapmak istiyorum evlenmeden once hic bu kadar zor olcagini bilmiyordum ben hep ilk seferde olur diye dusunuyordum ne kadar safmisim yaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…