Ovulasyon testini ilk defa kullanacağıımmmm!! Yardımm

ayaysegul

Sağlıkla,Hayırla gel Oğlum..
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2013
1.016
154
63
Kızlaarrr burdan edindiğim bilgiler neticesinde az önce internetten Laboquıck ovulaston testi sipariş ettim.Bugün adetimin son günü.Benim adetim hep 2 gün öne atarak gelir normalde.ama bu ay stresten dolayı 11 gün geç geldi.şimdi ben bu testi ne zaman yapıcam.bu son adetim işi bozdu.bi de sabah mı yoksa akşam mı yapayım?? Günde 1 defa yapmam sağlıklı sonuç verir mi?? Görüş ve önerilerinizee talibiiiimmmm

Laboquick testlerini kullanmış biri olarak sana yardımcı olabilirim :) Adetinin ilk gününü 1. gün sayarak 10. gün kullanmaya başla. Ta ki çift koyu çizgiyi görene dek. Bu arada silik çizgi çıkmaya başladığında gün aşırı ilişki olursa şansın daha da artar. Zira yumurtama gününden 1 gün önce ilişki olmasında fayda var... Testi ilk idrarınla yapma. Gün içerisinde fazla sıvı almadan 3-4 saat tuttuğun idrarınla yap. Yoksa çizgi hep silik çıkar. İlk idrarınla yaparsan da yumurtlamayı kaçırabilirsin. Çünkü sabah ilk idrar 1 gün öncesinin sonucunu verir. Hayırlısı olsun bakalım :)

Canıım çok teşekkür ederimm,dediklerini uygulayacağım.akşamüzeri saat 5-6 sıraları yapsam uygundur heralde.bi de bu testi yapmaya başladığım günden itibaren hergün ilişkiye girmem gerekmiyor değil mi.yani bizim 1 gün oluyor 1 gün ara veriyoruz..normal dimi?

Adetin kaçıncı günü başlayacağınız zaten testin içinden çıkan kağıtta yazıyor. Adetinizin kaç günde bir olduğuyla alakalı,bu ay geçikmiş ama daha önce düzenliymiş, o nedenle daha önceki günü esas alın. Sanırım 28 günde birmiş,ona göre bakın kağıttan. Her gün aşağı yukarı aynı saatte yapmaya çalışın, testi yapmadan 2-3 saat önce fazla sıvı almayı bırakın. Günde bir kere yapmak yeterli oluyor. Bir de asetat kalemi edinin ve testi yaptıktan sonra üzerine kaçıncı günde yaptığınızı yazın "10.gün,11.gün" gibi. Daha sonra da testi fotoğraflayın. Test, gebelik testi gibi değil. LH hormonu kanda az da olsa bulunduğu için,silik de olsa bir 2. çizgi çıkıyor hep. Siz çizginin koyulaşmasını ve ilk çizgiyle aynı ya da ilkinden daha koyu duruma gelmesini bekleyeceksiniz. Bunların hepsi prospektüste yazıyor zaten...

İlişki testte pozitifi yakaladığın an gerekiyor aslında ama ben de teste başladığım andan itibaren gün aşırı,yani bir gün var bir gün yok şeklinde ilişkiye girmiştim. Öyle daha iyi zaten,her gün olunca sperm kalitesi düşüyormuş. Testte pozitifi gördükten sonra da birkaç gün devam ettik aynı şekilde. Zaten aynı ay hamile kaldım,darısı başına

İlk defa deneyeceğim ovulasyon testini,o yüzden heyecan yaptım:) bakalım bi gelsin de iyice okurum zaten prospektüsü.ama bu ön bilgiler için çok çok teşekkür ederim.allah hayırlı haberleri vermek nasip etsin inşallahhh)

Evet canım doğru uyguluyuorsunuz. Gün aşırıdan kasıt 1 gün ara olması zaten :) Hiç merak etme. Koyuyu gördüğünün 1 gün öncesi ilişki olduysa zaten vücudunda bekleyen sperm olur. Önemli olan da sen yumurtladığın anda vücudunda sperm olması. elmadilimi'nin de dediği gibi, koyuyu gördükten sonra gün aşırı olacak şekilde birkaç gün yine devam edin. Ha bir de acaba oldu mu, acaba hamile kaldım mı diye kafaya takıp, onu düşünüp durmak yok ona göre

Ayy dün de aklıma o geldi zaten.şimdi ben bu testleri yaparım.onda sonra da ha oldum ha olucamm,aha hamileyim,aha değilim diye sürekli stres halinde olurum.eyvaahh eyvaahh :)) neyse mümkün mertebe aklıma getirmemeye çalışıcam.hayırlısı bakalım yaa

Eeee biz maalesef böyleyiz, sabırsızız. O yüzden kendine bir uğraş bulmanda fayda var. Gezmelere ak bari

Ah ah olmuyor son 6 gün ama kafayı yiğcem diyorum ki bu ovi testleri gebeliğide gösteriyormuş ya kafamda hep alıp yapmak var :))

Gel bende bir sürü var, vereyim Bir dahaki ay kullanırım diye almıştım bir sürü. Sürpriz gebelik olunca elimde kaldılar

Gel bende bir sürü var, vereyim Bir dahaki ay kullanırım diye almıştım bir sürü. Sürpriz gebelik olunca elimde kaldılar
:) bende bugun 2 tane eczane ye sordum yoktu ovulasyon testi alamadım onun yerine gebelik testi yaptım 6 gün olmasına rağmen negatif çıktı moralim bozuldu cok ümitliydim bu ay

bende laboquıck markalı ovi testinden sıparıs verdım henuz elime geçmedı su an regl dönemımdeyım ben hem ateşi ölçüp hem testi yapmak istiyorum yalnız aralık ayından sonra korunmayı bırakabılırım şimdilik sadece deneme amaclı kullanıcam inşallah aralıktan sonra bebiş hayırlısyla gelir

Benim de pazartesiye kalmış.bugün gelir diye çok bekledim ama malesef ateş ölçmek de gerekiyo mu? eczaneden şu koltuk altına koyulan derecelerden mi alayım? ateşim yükselince mi yumurtlama günümü belirliyor?

:) bende bugun 2 tane eczane ye sordum yoktu ovulasyon testi alamadım onun yerine gebelik testi yaptım 6 gün olmasına rağmen negatif çıktı moralim bozuldu cok ümitliydim bu ay

Hemen bozma moralini. Ben adete 5 gün kala erken gebelik testi yapmıştım da çıkmamıştı. Varsa daha belli olmayabilir.

Hem ne o öyle, 6 gün çok az bi süre gibi yazmışsın :) En azından adet gününü beklemelisin

Son düzenleme:
Şafak 5 bakalım ne olucak cok merak ediyorum su 5 günde geçse inşallah güzel haberimi vericem sana inşallah

ates ölçme metodu da cok yaygın kullanılıyor.evet o derecelerde olabılır adetın bırıncı günü sabah yataktan kalkmadan saat 07:00-09:00 arası ölçmen gerekiyor yumurtaların catladıgı zaman 0.2 0.3 derecelik bı artış olması gerekıyor o derecelerın hassasiyeti iyiyse alabilirsin

ayrıca akıntıdan da anlaşılıyo yumurtan catladıktan sonra sümüksü uzayan bir akıntı gelıyor bı kac ay takıp edip diğer aylar kendın gününğ bulabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…