Ovulasyon testine ne zaman başlanmalı?

Papatyamnm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2021
1.951
742
73
Kızceler bugun reglemin 10. Günü ovulasyon testi yaptım saat 16:00 da be silik çizgi çıktı T kısmı. Normalde hangi gün başlanmalı bilmiyorum ilk defa kullandık bugun. Hayalet çizgi belirginleşene kadar mı kullanmalıyım? Yani hergün. birde hayalet çizgi çatlama günün yaklaştığınının haberçisi mi. Bu konu Ca tecrübeli arkadaşlarımdan yorum bekliyorum Geçen ay reglemin 14. Günü aşılama oldum. Ama çatlatma iğnesi de vurmuşlardı bana. Şimdi bu ay kendim takip etmek istedim.

Ben hiç kullanmadım ama bildigimi sana anlatayım uvalasyon bazı insanlar adet biter bitmez başlıyor ne kadar doğru bilmiyorum. Ama 2. Hafta başlamak daha doğru. Ve çift çizgi görülür hep ama t çizgisi c çizgisinden koyu veya ikiside aynı derecede baya koyu çıkarsa demekki o gün yumurtlıyorsun. Ama sen devam et o koyuluğu görene kadar. Ve o günü değerlendir. Bir yumurtlama işlemi sadece 24 saat sürer

Kaç günde bir adet görüyorsun adetlerin düzenli mi.30 günde bir adet görüyorsan yumurtlama günün 15.gun olur. Ozman ovulasyon testini 12.gun baslayabilirsin. 10.gun başlaman bence ideal olmuş kacirmassin ama buseferde çok test harcarsin.hergun yapman gerekiyor. Silik çizgiye takılma o çizginin varlığı vücutta aslında lh var ama düşük değerde demek koyu olduğunda 48 saat içinde yumurtlayacan demek yani ilişki zamanı.

Kuzum bende düzensizlik var bazen 3-5 gün şaşıyor ya erken ya da geç oluyor. Ama en son aşılama olurken 13 -14 gün gibi çatlama oldu iğne ile. Yani çatlama günümü bilmiyorum bu ay ovulasyon ile tespit etmeye çalışıcam tabi inşallah beceririm. Yarar mı bilmiyorum.

Ben devam edicem kuzum. Bakalım inşallah koyulaşır. Yumurtamın kendiliğinden iğnesiz çatlatıyıp çatşamadını bilmiyorum gerçi. İnaşşalah yakalarım Devam edeyim koyulaşana kadar. Ovulasyon kulanmanın saatinvar mı acaba. Mesela gebelik testi sabah ilk idrarda yarın derler hep

Ozman yine 10 gün başlamam uygun.hergun yap. Bu ay kendini bir dene.canim yıllarca ovulasyon testiyle takip ettim kendimi sonunda çocuğun olmayınca tüp bebek yaptık.tanidiklarim bu testle hamile kaldı.bence testin çok faydası var.

Sabah idrarı olmasına gerek yok ama hergun aynı saatte yapmaya çalış.

Bende tüp bebek olucam kuzum eşim bir ameliyat geçirecek onu bekliycem. Ama bu arada da boşa geçmesin diye ovulasyon ile takip edip kendim deneyeyim boşa geçmesin diye. Kaçıncı tüp bebek tuttu canım senin. Pco mu vardı sende de

Benim tüp bebek maceram biraz uzun 2018 den beri sebepsiz infertilite idi zaman geçtikçe bir sürü bişey çıktı.ilk transverim pozitifti 18.haftada kaybettim.birtane boş gebelik var bir sürü negatif en son denenemdi tuttu.olmasaydi bırakacaktm artık çok yoruldum.

Şükür sonunda tutmuş canım,sevindim Bizede hep bir buçuk yıldır sebepsiz infertilite dendi. Sebepsiz olunca insan çok çaresiz kalıyor. Ne yapacağını şaşırıyor. Bir sebep olsa o sebebe yoğunlaşacaz tedavi için için ama sebep bile olmaması daha kötü bence. Daha yeni eşimde varkosel tespit ettiler. Tabi engelimiz bu mu, Buda belli değil. Bende tedavimin olmadığı ayda ovulasyon ile kendim takip edeyim dedim. Çok zor allahım güç versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…