Bu konuyu sizin de ovülasyon testlerine %100 güvenmemeniz adına açtım. Geçenlerde buraya sağ kasığımdaki müthiş ağrı için yazmıştım. 2 gün sürünce Apandistten şüphelenip 9 martta acile gittim ve 4.5 cm’lik kist oluştuğunu öğrendim. Beni şaşırtan 3-4 martta laboquik ovülasyon testinde piki görüp ardından 5-6 martta da çatlamayı görmemdi. Fakat acilin ertesi sabahı kendi kadın doğum doktoruma emin olmak için gittim ve iki adet yumurtalığımın çok geliştiğini ancak çatlayamadığını, 3 cm’den sonrasının bendeki gibi ağrı yaptığını öğrendim. Peki ben niye ovülasyon testinde çatlama gördüm diye sorduğumda Dr. Testler seni yanıltmış, geliştiğini görüyor ama çatladığını algılamıyor demekki dedi. Ben napıcam o zaman? Çatlatma iğnesi yapılacak belki diğer ay ovitrelle. Ama anladığım kadarıyla çatlatma iğnesiyle de çok bir hamile kalma durumu olmuyor sanırım.
Çatlayamamasının nedenlerinden biri yumurtanın salındığı tabakanın bende kalın olması ve yumurtanın çatlamak için alamının kalmaması. Bunun için çatlama döneminde ip atlamam, zıplamam gerekiyormuş
Bir diğer şaşırdığım durumsa ilk kez bu ay 15 gün boyunca soğan kürü uygulamama rağmen kistin oluşmasıydı. Herkes kistleri temizler içini temizler demişti ve umutluydum. Ama şu an 4.5 cmlik kistim var
Bu ayın da boşa gittiği düşüncesi beni üzüyor ama belki 2 tane gelişen yumurta gibi 3. Bir tanenin daha olup onun döllenmiş olma ihtimali vardır. Çünkü ilk kez yumurtlamanın ardından göğüslerim acıyor. Ya da sönmesini beklediğimiz kistlerden kaynaklıdır bilmiyorum.
Ama siz de bu denli sancı çekerseniz testlere güvenmeyip doktora gidin.
Son olarak yumurtanın çatlamasına yardımcı olan önerebileceğiniz şeyler varsa okumak isterim.
Çatlayamamasının nedenlerinden biri yumurtanın salındığı tabakanın bende kalın olması ve yumurtanın çatlamak için alamının kalmaması. Bunun için çatlama döneminde ip atlamam, zıplamam gerekiyormuş
Bir diğer şaşırdığım durumsa ilk kez bu ay 15 gün boyunca soğan kürü uygulamama rağmen kistin oluşmasıydı. Herkes kistleri temizler içini temizler demişti ve umutluydum. Ama şu an 4.5 cmlik kistim var
Bu ayın da boşa gittiği düşüncesi beni üzüyor ama belki 2 tane gelişen yumurta gibi 3. Bir tanenin daha olup onun döllenmiş olma ihtimali vardır. Çünkü ilk kez yumurtlamanın ardından göğüslerim acıyor. Ya da sönmesini beklediğimiz kistlerden kaynaklıdır bilmiyorum.
Ama siz de bu denli sancı çekerseniz testlere güvenmeyip doktora gidin.
Son olarak yumurtanın çatlamasına yardımcı olan önerebileceğiniz şeyler varsa okumak isterim.