• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ovulasyon testinde çift çizgi olmasi kesin yumurtlama var demek midir?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

TurnaYemisi

Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2020
7
10
18
34
Merhabalar.
Yaklaşık 1 yıl kadar bir süredir korunmuyoruz ancak henüz bir sonuç alabilmiş değiliz. Bu sürenin de neredeyse 9 ayını ovulasyon testi ile beraber değerlendirdik. Her ay testte 12-16 gün aralığında çift koyu çizgi görüp yumurtlama olduğunu düşünüyordum (ki okuduklarim beni buna yönlendiriyordu) ancak son muayenem sırasında doktorum dominant bir folikül göremediğini söyledi ve amh testi istedi. Test sonucum 0.91 çıktı. Bir kaç vitamin yazıp önümüzdeki reglim sırasında gerçekleşecek muayene ile yeni bi plan yapacağımızı belirledik. Ben bu ayı tamamen kafamdan artık silmişken kendimi tutamadım yine ovulasyon testi yaptım merakimdan ve 16. Günümde pozitif sonucu gördüm.
Bu da bana şunu sorgulatti; ben kaç aydır yumurtladigimi düşünürken belki de yumurtlamamda bir sıkıntı vardi ve haberim yoktu.
Bilginiz varsa sormak istiyorum.. yumurtlama olmadan lh yükselir mi? Yani ovulasyon testi pozitif olur mu? Artık neye göre takip edeceğimi şaşırdım çünkü. Şimdiden teşekkürler.

Merhabalar.
Yaklaşık 1 yıl kadar bir süredir korunmuyoruz ancak henüz bir sonuç alabilmiş değiliz. Bu sürenin de neredeyse 9 ayını ovulasyon testi ile beraber değerlendirdik. Her ay testte 12-16 gün aralığında çift koyu çizgi görüp yumurtlama olduğunu düşünüyordum (ki okuduklarim beni buna yönlendiriyordu) ancak son muayenem sırasında doktorum dominant bir folikül göremediğini söyledi ve amh testi istedi. Test sonucum 0.91 çıktı. Bir kaç vitamin yazıp önümüzdeki reglim sırasında gerçekleşecek muayene ile yeni bi plan yapacağımızı belirledik. Ben bu ayı tamamen kafamdan artık silmişken kendimi tutamadım yine ovulasyon testi yaptım merakimdan ve 16. Günümde pozitif sonucu gördüm.
Bu da bana şunu sorgulatti; ben kaç aydır yumurtladigimi düşünürken belki de yumurtlamamda bir sıkıntı vardi ve haberim yoktu.
Bilginiz varsa sormak istiyorum.. yumurtlama olmadan lh yükselir mi? Yani ovulasyon testi pozitif olur mu? Artık neye göre takip edeceğimi şaşırdım çünkü. Şimdiden teşekkürler.
Merhaba, vücudumuz her ay standart bir döngü gerçekleştiriyor ve bu döngü sırasında yumurtamız gelişip çatlamasa bile vücudumuzda lh değeri yükseliyor ve tekrar inişe geçiyor. Ben de 2 aydır aynı sorunu yaşıyorum, ovülasyon testim çift çizgi çıkmasına rağmen yumurta takibimde gelişen yumurta görünmüyor. Bu adet dönemimde bende gidicem yeniden muhtemelen yumurta geliştirici ilaç başlanacak
:110:

Merhaba, vücudumuz her ay standart bir döngü gerçekleştiriyor ve bu döngü sırasında yumurtamız gelişip çatlamasa bile vücudumuzda lh değeri yükseliyor ve tekrar inişe geçiyor. Ben de 2 aydır aynı sorunu yaşıyorum, ovülasyon testim çift çizgi çıkmasına rağmen yumurta takibimde gelişen yumurta görünmüyor. Bu adet dönemimde bende gidicem yeniden muhtemelen yumurta geliştirici ilaç başlanacak
Teşekkür ederim cevap için. Bunun böyle olabileceğini gerçekten bilmiyordum. Her ay çift çizgi çıkmayabilir dedikleri için yumurtlama olmazsa ovülasyon pozitif de çıkmaz diye düşüne düşüne ayları devirdim. Bence bu ihtimal gebelik planlayan herkesin aklında bulunmalı. Vakit çok önemli çünkü. Bence de seninkini gibi bana da folikul sayısına göre geliştirici ilaçlara başlanacak. Umarım fazla yan etkisi olmaz :( Hakkımızda en hayırlısı olsun.

Ovulasyon değilde ben doktor ile takip yapilmasindan yanayım ben mesela şuan klomen kullandım ve iğne vurdum yumurta gelişti ama çatlaması da önemli yarın da ona bakılacak.birde ovulasyon da çift çizgi dediğiniz resim atiyorum o şekilde çıkıyor değil mi

Bunlar benim mesela iki gün üst üste böyle l cikti ve az önce yaptım yine koyu çıktı

Eklentiler

• IMG_20201019_183706.jpg
    IMG_20201019_183706.jpg
    39,5 KB · Görüntüleme: 513
  • IMG_20201019_183706.jpg
    IMG_20201019_183706.jpg
    39,5 KB · Görüntüleme: 404
Bunlar benim mesela iki gün üst üste böyle l cikti ve az önce yaptım yine koyu çıktı
Evet canım aynen böyle, normalde vücutta lh değeri azaldıkça çizgilerden biri silikleşmeye başlıyor ama çatlatma iğnesi olduysan yine silikleşmiyor iğne yüzünden aklında olsun.

Ben de 4 aydır test yapıyorum pik oluyo ama bu ay tam pik olmadı hic, adet olcam birkac gün içinde. Aylar önce bi muayenede dr yumurtaliklarin tembel demisti, kesin benim de büyümüyor yumurtam diyerek ilk günden beri kürler deniyorum bal+tarçın+çörekotu olsun incir olsun.. önümüzdeki ay icin de naturallen macun aldim kullanıp memnun kalan çok diye. Yine olmazsa bana da dr yolları görünüyor 🙁

Sadece gelişmesi önemli değil. Bazen gelişip çatlamadığı oluyor senin ve arkadaşın sorunu bu olabilir.

Merhabalar.
Ovülasyon döneminde yumurtladıgnızı samdıgın testlerde her iki çizgi de tam koyu mu çıkıyordu ?

Test 3 gün üsyüste pik çıktı 4.gün biraz silinmişti yunurtlama olmuş mudur yoksa tam siliklrşmesi mi gerekiyodu çok merak ediyırm

Bende şüpheye düştüm şimdi bende bir gün pik yaptı ertesi gün koyuydu ama pik kadar değil sonra siliklesti sağ kasigim ağrıdı hatta yumurtlama olmamış olabilir mi benim FSH 13.7 Amh 0.91

Ovülasyon döneminde yumurtladıgnızı samdıgın testlerde her iki çizgi de tam koyu mu çıkıyordu ?
Aynen ikisi de ayni renkte yada T çizgisi daha koyu olduğunda yumurtlama dönemim olduğunu düşünüyordum. Bazen 2 gün bile çift çizgi olduğu oluyordu. Ama işte yumurtalar tembelmiş. Keşke önceden bilseydim :( Doktor kontrolüne gitmekte fayda var.

Bende şüpheye düştüm şimdi bende bir gün pik yaptı ertesi gün koyuydu ama pik kadar değil sonra siliklesti sağ kasigim ağrıdı hatta yumurtlama olmamış olabilir mi benim FSH 13.7 Amh 0.91
Durum tamamen kişiden kişiye değiştiği için yanlış yorum yapmak istemem. Ama benim de ağrım olurdu.. Bunların psikolojik olduğunu yeni anlıyorum. Uzun süredir deniyorsaniz ve olumlu sonuç alamadıysanız doktor kontrolünde yumurtlama takip edilmeli derim. Bu ay yumurta geliştirici iğne kullandım 9 gün ve yumurtalar anca o şekilde istenilen boyuta geldi çünkü.

Aynen ikisi de ayni renkte yada T çizgisi daha koyu olduğunda yumurtlama dönemim olduğunu düşünüyordum. Bazen 2 gün bile çift çizgi olduğu oluyordu. Ama işte yumurtalar tembelmiş. Keşke önceden bilseydim :( Doktor kontrolüne gitmekte fayda var.
Öyle ya umarım hepimiz ennkısa zamanda hayırlısıyla kucağımıza aalırız bebşlermizi 🙏

Bence yüzde yüz doğru sonuç vermiyor. Ekim ayında ovülasyon testiyle takip ettiğimde pik i yakaladım sonra silikleşti. Adetim gecikti midem bulandı ve çok sancılı adet oldum. Hemen 2. günü doktora kontrole gittim ve bana yumurtamın çok fazla büyüdüğü için kiste dönüştüğünü onunda patladığını söyledi. Bu yüzden adetim gecikmiş ve mide bulantısı yaşamışım. Ama gel gelelim ovü testinde pik ve silikleşmeyi görmüştüm 😊 Bence en iyisi doktorla takip etmek

Durum tamamen kişiden kişiye değiştiği için yanlış yorum yapmak istemem. Ama benim de ağrım olurdu.. Bunların psikolojik olduğunu yeni anlıyorum. Uzun süredir deniyorsaniz ve olumlu sonuç alamadıysanız doktor kontrolünde yumurtlama takip edilmeli derim. Bu ay yumurta geliştirici iğne kullandım 9 gün ve yumurtalar anca o şekilde istenilen boyuta geldi çünkü.
İlk denememdi bu ay adet oldum yarın Dr a gidecem

20201222_095016.jpg

arkadaşlar bakıp yardımcı olur musunuz. bugun son adetin 10. günü ve bebek düşündüğüm icin gunlerim baya karıştı bu teste göre ne zmn pik olunur acaba

Back
X