ovulasyon testim

BEYAZ MELEK

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2007
10.372
12
206
42
Bursa
merhaba bir süredir 2. bebek için çalışmalara başladım..
bu ay ovulasyon testi ile takip ediyorum yumurtlama günümü..
bu gün adetin 12-13.günü ve benim ovulasyon testim şu şekilde

sizce nasıl koyuluyu yeterli mi ovulasyon başlamışmıdır yumurta ne kadar sonra çatlar...
şimdiden teşekkürler

testin güzel çıkmış çatlaman yakındır.bugün yarın olur.
sen bugünü yarını ve ondan sonraki günü değerlendir.
hadi bakalım rast gele.

testin güzel çıkmış çatlaman yakındır.bugün yarın olur.
sen bugünü yarını ve ondan sonraki günü değerlendir.
hadi bakalım rast gele.

çok teşekkür ederim hayırlısı bakalım inşallah canım..
cumartesi veya pazar çatlar diye düşünüyorum hayırlısı

canım selam ben de senin gibi bu ay ovu testini deniyorum ilk defa..
benim de bugün 9. günüm ve ovulasyon testim silik çizgi çıktı..
7. günden beri yapıyorum hala silik..
benim 25-26 gün sürüyo..

sen kaç günde bir adet oluyosun?

Son düzenleme:

26günde bir oluyorsan 11.gün yada 12.gün çatlayabilirsin ve ozaman koyu çıkar.
adetin birinci gününden diğer adetin 1.gününe kadar geçen süre 26gün dimi.
bazı arkadaşlar adetli günleri hesaba katmıyor onun için soruyorum.
birde luteal faz olayı var yani herkeste yumurtlama gününden itibaren adete kadar geçen süre 14gün sürmeyebiliyor.
yani sen 26günde bir adet oluyorsun 12.gün yumurtladın 14daha saydımmı 26yapıyor
ama luteal faz 12gün sürüyorsa 14.gün yumurtlamış olursun.+12=26
bunu anlamak içinde ateş ölçme yöntemini tavsiye ederim.

canım adetin başlangıcından bir sonraki adet başlangıcı... adetli günleri de sayıyorum tabii ki zaten dr lar da hesaplarken sayıyorlar.. bu bahsettiğin luteal faz olayını bilmiyordum ve öğrendiğime çok sevindim.. çünkü ben de hep bunu merak edip kafamda netleştiremiyordum.. yani herkeste adeti ne kadar sürerse sürsün yumurtladıktan 14 gün sonra kanama başlar bu değişmez diyor dr lar.. demek ki bu standart değil diyosun yani kişiden kişiye değişiyormuş:) açıklaman için teşekkür ederim canım:)

umarım dünü ve bugünü değerlendirmişsindir canım yumutlama işlemi güzel gtmiş çatlamıştır byk ihtimalle allah emeğini boşa çıkarmasın :)

Ortalama luteal faz 14 gün sürer ama 10 ile 16 arasında farklılıklar normal kabul edilir. 10 günden az bir luteal faz progesteron eksikliği olduğunu gösterir ve gebeliği engelleyebilir.

bunu netten buldum canımm.

Ortalama luteal faz 14 gün sürer ama 10 ile 16 arasında farklılıklar normal kabul edilir. 10 günden az bir luteal faz progesteron eksikliği olduğunu gösterir ve gebeliği engelleyebilir.

bunu netten buldum canımm.

canım adetimin başladığı günü de sayarsak bugün 11. günnn...................
az önce saat 7 de ovulasyon testi yaptım t çizgisi c çizgisinden daha koyu çıktı şimdi napıcam ben yumurtladım mı yani ne demek buuuuuuuuuuuuu:26::26::26::26::26::26::26::26: yardım lütfennnn

Son düzenleme:

canım o testte koyu gördükten sonra çatlama oluyor
yani sen daha çatlamadın ama çatlamaya yaklaştın.
ortalama 36saat içinde çatlama olur deniliyor.
yani sen bugün yarın ve hatta çarşambada dersine çalışmalısın.
hadi bakalım rast gelee

bende ayın 6sında adet oldum vücudumda hissediyorum yumurtladığımı

yarın yumurtlama günü diye çıktı hesaplayıcıda dayanamayacam bu gece tekrar deneyecem sanırım :)))

hepimizin gönlüne göre olsur rabbim çok bekletmez inşallah

Merhaba hatırlarmısın bilmiyorum ama 2009 yılında ikimizde hamile kalmaya çalışıyorduk ikimizde aynı dönemde hamile kalmıştık :))
benimki Eylül 2009 doğumlu şimdi ben de 2.bebeği düşünüyorum altı aydır olmadı inşallah bu ay ikimizede şans getirir. Ateş ölçme yöntemini
tavsiye ederim bu ovulasyon testleri kafa karıştırıyor biraz. Ben iki ay yaptım sonra ateş ölçmeye döndüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…