• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ovulasyon testi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

heytbengeldim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2014
875
633
83
34
Bartın
Merhaba bayanlar.
10 aylık evliyim eşimle geçen aydan itibaren çocuk düşünmeye başladık. Gecen ay 1 defa internetteki yumurtalam tarihi ne ise o gün ilişki yaşadık ama olmadı.
Bu ay ovulasyon testi kullanıyorum. Adetim çok düzenli her ay günü saati bile bellidir. Adetin ilk gününden 12. Gün başladım testi yapmaya.
İlk gün ilk 5 dk hiç birşey çıkmadı 1 saat sonra hafif silik çızgi vardı. 2. Gün sabah ve akşam yaptım yine ilk 5 dk birşey cıkmadı daha sonra koyu ama ince cizgi çıktı bugun yaptım silik çizgi vardı. Anlamadım birşey çatlamam olmuşmu yoksa ilk 5 dk den sonrası dikkate alınmıyormu. Eger yumurtamam olduysa bugun ve 3 gün önce ilişki oldu. Tecrübeli arkadaslar yardımcı olurmusunuz. Netten çok arastırdım ama hiç böyle birşeyle karşılasan olmamış.

Merhaba hayırlı olsun öncelikle bende ovulasyon tetsi yeni aldim yaptigimda bi turlu anlamadim ozelden resim.gondersem beni bilgilendirme yapabilirmisiniz acaba
Yapabilirim ama şöyle birşey var adetten sonraki gün başlıyorsunuz ya hergün bir önceki günle karşılaştırma yapmak gerekiyor en koyu olduğu vakitleri belirlemek ve 2 günde bir ilişkiye girmeniz gerekiyor ve bilmiyorum etkisi var mı ben daha önce bir sohbette yazmıştım ilişki sırasında ve sonrasında yan yatıp beklemiştim öyle kaldım hamile öncesinde yok yastıktı yok sallamaydı olmadı :) bilmiyorum belki de kısmeti böyleydi

Arkadaşlar birşey sorucam şuan elimde ovulasyon testi var adetime 1 yada 2 gün kaldı sanırım bi yapayım dedim ikinci çizgi çıktı ama çok çok koyu denmez ilk çıkanla aynı gibi böyle hamile olduğunu öğrenen varmı bilen varmı kızlar lütfen cvp verin günler geçmek bilmiyor göğüslerim şişti ama emin deilim inş isteyen herkeze allah evlat versin hepinize bütün dualarım

Arkadaşlar birşey sorucam şuan elimde ovulasyon testi var adetime 1 yada 2 gün kaldı sanırım bi yapayım dedim ikinci çizgi çıktı ama çok çok koyu denmez ilk çıkanla aynı gibi böyle hamile olduğunu öğrenen varmı bilen varmı kızlar lütfen cvp verin günler geçmek bilmiyor göğüslerim şişti ama emin deilim inş isteyen herkeze allah evlat versin hepinize bütün dualarım
Canım bir arkadsşımızın daha öylr hatta koyu sma kan verdi nrgatif lh testi hcg yi göstermiyot maslesrf bence nırmsl gebelik tedti sl

Bende Yen'in tedaviye başladım arkadaşlar yumurtlamaya yardımcı olacak bi ilaç kullanıyorum bu süre zarfında bende takip yapmak istiyorum siz testlerinizi eczaneden mi aldınız yoksa internetten mi getirttiniz ?

canım döngün kaç günde bir?
zaten düzenliymiş onda sıkıntı yok
henüz çatlamamıştır bence
testlerini yapıp üzerlerine kaçıncı gün olduklarını yaz
testlerini atarsan yorumlayayım

ben koyu çıkan ovudan şüphelenip gebelik testi yapmıştım hamileydim canım

ben koyu çıkan ovudan şüphelenip gebelik testi yapmıştım hamileydim canım
Canım bende bugün aldım sabah ama negatif şu 5 liralık olanlardan günüme var 2 gün acaba ondanmı çıkmıyor delircem sanırım beklemek nekadar zor düşükten sonra insan daha çok endişeli bekliyor

Canım bende bugün aldım sabah ama negatif şu 5 liralık olanlardan günüme var 2 gün acaba ondanmı çıkmıyor delircem sanırım beklemek nekadar zor düşükten sonra insan daha çok endişeli bekliyor

haklısın canım
benim de iki düşüğüm var
ovulasyon testinin yeniden pik olması çogunlukla genelipe işarettir ama istisnalar var tani

aylardır deniyorduk bu ay tuttu bizim de. en son ovulasyondan önce ultrasona girmiştim. doktor pazartesi, salıyı değerlendir demişti. salı günü 2 koyu çizgi gördüm mesela. son yapılan çalışmalara göre bir gün ilişki yaşayıp, ertesi gün de yaşayınca, son ilişkide hamile kalma ihtimali daha çok oluyomuş. ben üst üste ilişki yaşayınca 2. gün olanda ihtimal azalıyor diye biliyordum. sadece bu ay doktorun dediği gibi yaptık ve oldu.

bir de hamile olduğumu öğrenince denemek için ovulasyon testi de yapacaktım ama unutmuşum. bazıları ovulasyon testiyle gebelik öğreniyor. şu anda yaptım, adetim 5 gün gecikti ve ovulasyondaki gibi anında 2 koyu çizgi çıktı

Back