Ovulasyon testi yorumu

catterflym

Guru
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2010
2.153
2.303
333
Kizlar selam
Biz bir suredir deniyoruz ama henuz kismet degilmis olmadi maalesef..esimin ztn morfloji sorunu vardi ve ilk cocugumiz 6 sene sonra oldu..simdi 2.cocuk istiyorum Rabbim isteyen herkese versin insallah.
Size danisacagim konu ise ovulasyon testi aldim ilk kez bu ay ve hic bilgim yok aslinda..
Benim adet dongum 27 28 gundur.
Normalde teste gore 12 13 14 ginlerde pik yapmasi gerekirken benim hep silik cikti 9.gunden itibaren yaptim
Ancak 16. 17. Ve bugun 18.gun ve cift cizgi cikti.ozellikle 17.gun inanilmaz koyuydu.
Bu gunlerde cift cikmasi 28 gun dongusi olan biri icin normal mi? Bilen biri yorumlayabilor mi ? Bugin hala cift cizgiydi ama dun daha koyuydu bu ne anlama geliyor, biz 17.gunu degerlendirdik, hayirlisiyla sagliklar olur insallah...

Kizlar selam
Biz bir suredir deniyoruz ama henuz kismet degilmis olmadi maalesef..esimin ztn morfloji sorunu vardi ve ilk cocugumiz 6 sene sonra oldu..simdi 2.cocuk istiyorum Rabbim isteyen herkese versin insallah.
Size danisacagim konu ise ovulasyon testi aldim ilk kez bu ay ve hic bilgim yok aslinda..
Normalde teste gore 12 13 14 ginlerde pik yapmasi gerekirken benim hep silik cikti 9.gunden itibaren yaptim
Ancak 16. 17. Ve bugun 18.gun ve cift cizgi cikti.ozellikle 17.gun inanilmaz koyuydu.
Bu gunlerde cift cikmasi 28 gun dongusi olan biri icin normal mi? Bilen biri yorumlayabilor mi ? Bugin hala cift cizgiydi ama dun daha koyuydu bu ne anlama geliyor, biz 17.gunu degerlendirdik, hayirlisiyla sagliklar olur insallah...
En koyu yumurtanızın çatladığı gündür. Sonraki günlerde silikleşir ve kaybolur. En koyu olduğu günü ve öncesi bazı günleri değerlendir. Ama koyu günden sonraki bir kaç gün ilişki olmada iyi olur. Lh hormonunun vücutta azalması zaman alıyor buna takılma. Ben çizgiler eşitken o günü değerlendirdim. Sonraki günü es geçtim sonraki gün t çizgisi patlıyordu resmen o günü de değerlendirdim. Sonraki günler ilşki olmadı. Ve hamileyim. Allah isteyen herkese hayırlı vakitte nasip etsin

En koyu yumurtanızın çatladığı gündür. Sonraki günlerde silikleşir ve kaybolur. En koyu olduğu günü ve öncesi bazı günleri değerlendir. Ama koyu günden sonraki bir kaç gün ilişki olmada iyi olur. Lh hormonunun vücutta azalması zaman alıyor buna takılma. Ben çizgiler eşitken o günü değerlendirdim. Sonraki günü es geçtim sonraki gün t çizgisi patlıyordu resmen o günü de değerlendirdim. Sonraki günler ilşki olmadı. Ve hamileyim. Allah isteyen herkese hayırlı vakitte nasip etsin
Amin insallah benim takildigim 27 28 gun dongusu olan birinin 16 17 18 gunde yumurtalmaasi normal mi acaba

Bu arada gozunuzaydin saglikla kucaginiza ALMAYI NASIP ETSIN RABBIM

Amin insallah benim takildigim 27 28 gun dongusu olan birinin 16 17 18 gunde yumurtalmaasi normal mi acaba
Normal canım her ay aynı zamanda yumurtlama olmuyo
Ovülasyon onun için önemli zaten benim 2 gün koyuydu 3. Gün çatlama oldu önemli olan yumurtlama ve çatlama
Bazen geç yumurtlama olur bazen erken
Sen değerlendir günleri ona takılma ♥️Ben öyle hamile kaldım
Sana da nasip etsin inşallah Allah♥️

Benim de 26 ydı döngüm 12 de yumurtluyordum son zamanlar da 16 ya çıkmıştı. Neden kaynaklanıyor ben de bilmiyorum ama bende sorun oluşturmadı şükür

Kizlar selam
Canım bizimde morfolojı sorunumuz var yardımcı üreme teknikleriyle mi gebe kaldın yoksa doğalmı gelişti

Canım bizimde morfolojı sorunumuz var yardımcı üreme teknikleriyle mi gebe kaldın yoksa doğalmı gelişti
Canim hic odaklanmadim o surecte morfoloji sifirdi esimde, arastirdikca moralim bozuldu, zaten maddi olarakta yas olarakta rabbim hayirli zamanda nasip etti.ama tam 6 yil korunmadik.o ara tatile gitmistik kafam cok dagilmisti, cok iyi besleniyordu esimde bende, hic bir kur vs kullanmadik, ya da yumurtlama gunu takip etmedik, hamile kalmam sok etkisi yaratmisti.yani diyecegim o ki morfoloji sifirda olsa, oluyor canim Allah ol derse..sizin sikintiniz ne?

Canim hic odaklanmadim o surecte morfoloji sifirdi esimde, arastirdikca moralim bozuldu, zaten maddi olarakta yas olarakta rabbim hayirli zamanda nasip etti.ama tam 6 yil korunmadik.o ara tatile gitmistik kafam cok dagilmisti, cok iyi besleniyordu esimde bende, hic bir kur vs kullanmadik, ya da yumurtlama gunu takip etmedik, hamile kalmam sok etkisi yaratmisti.yani diyecegim o ki morfoloji sifirda olsa, oluyor canim Allah ol derse..sizin sikintiniz ne?
Rabbim evladını sana bağışlasın canım sağol

Kizlar selam
Canım gebe kaldın mı ?

Normal canım her ay aynı zamanda yumurtlama olmuyo
Ovülasyon onun için önemli zaten benim 2 gün koyuydu 3. Gün çatlama oldu önemli olan yumurtlama ve çatlama
Bazen geç yumurtlama olur bazen erken
Sen değerlendir günleri ona takılma ♥️Ben öyle hamile kaldım
Sana da nasip etsin inşallah Allah♥️
Peki ne koyuluktaydı 2. Çizginiz benimkide koyu gibi ama yumurtlama olmamş dediler bana

Baya koyuydu pik olmamıştı ama resmî silmişim silmesem gösterirdim sende degerlendir sonrası Allahta

Kizlar selam
Merhabalar
Adet döngüsü değişiklik gösterebilir ve bunun esas sebebi yumurtlama günümüzün değişmesidir. Doktorlar 21-35 gün arası döngüyü normal kabul ediyor, bu aralıklarda değişiklik de normaldir. Yumurtlama günümüz ise psikolojik olarak değişebileceği gibi hormonal bir sebepten de değişebilir yahut da hava değişimi bile etki edebilir.. Çocuk düşüncesiyle yumurtlama gününü onemsemeye basladigimizda bugundeki değişiklikleri de daha hisseder oluyoruz. Dalgalanma 21-35 gün araligindaysa normaldir, ama sürekli oluyorsa bir hormon testi yaptırıp özellikle prolaktin hormonuna baktirmanizda fayda var. Ovuslasyin testine gelince, Instagram'da birgebeningunlugu sayfasını takip etmelisin. T çizgisi C çizgisi ile aynı koyulukta ya da daha koyuysa sonuç pozitif yani 24-36 saat aralığında yumurtlama olacak demektir. Pozitifi gördükten sonraki günler de teste devam ediyoruz ta ki negatifi görene kadar. Bazen iki gün üst üste poziti de çıkabilir normaldir. Yumurtanın çatlayıp catlamdigini anlamak için poztiften sonra negatifi arıyoruz. Negatif görünce catladigini anlıyoruz. Yumurtlama gününden önce spermin bayatlamamasi için 3 gün arayla ilişki olmalı. Ov testi pozitif olan gün ve devamındaki iki gün ilişki olmalı. Spermle ilgili sorun olduğunda pozitif görülen gün ilişki olup akabinde gün aşırı ilişki de olabilir.
Benim çocuk istediğim andan itibaren döngülerim değişti normalde hep aynıydı. Sonra hormon testi yaptırınca prolaktin hormonunun 45 olduğunu gördük, bu adet düzenini etkilermis. Yine de kafana takiliyorsa normal mi değil mi diye adet olursan 2. Ya da 3. Günü gidip hormon testi (TSH, FSH, LH, E2, Prolaktin) verebilirsin.
Hayırlı haberlerle inşallah, selametle

Back