• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ovülasyon Testi Sorunu

Regl tarihime tam 15 gün var ve bugün yaptığım test bu şekilde çıktı. Düne göre koyulaşma var acaba yine mi yumurtlayacağım? Haberleşelim umarım güzel haberler alırız ♥😍
Istersen bikac gun takip et canim benim daha sonradan hic boyle koyulasma olmamisti .

Yani belirtiler oldu ovülasyon testinde koyulaşma da olmuştu. Ama sonra hiç çizgi kalmadı. Dün yeniden koyulaşma yakaladım bilemedim :(
Bence de bugün yap bakalım, daha net konuşabiliriz. Şahsen ben hala diğer testlerinin de negatif olduğunu düşünüyorum ama bilemiyorum, çok emin değilim 🤔

lh vücutta artıp azalabilir döngü süresince önemli olan pik yapması yani eşit olması ya da daha koyu olması. Belki o zamanlar günde tek sefer yaptığın için pik yaptığını görmemiş olabilirsin ama dediğim gibi emin olamadım açıkçası...

Bence de bugün yap bakalım, daha net konuşabiliriz. Şahsen ben hala diğer testlerinin de negatif olduğunu düşünüyorum ama bilemiyorum, çok emin değilim 🤔

lh vücutta artıp azalabilir döngü süresince önemli olan pik yapması yani eşit olması ya da daha koyu olması. Belki o zamanlar günde tek sefer yaptığın için pik yaptığını görmemiş olabilirsin ama dediğim gibi emin olamadım açıkçası...
Bende katılıyorum en mantıklısı bütün testleri biriktirip o şekilde karar vermek ben de senin gibi oldum baktım araştırdım arkadaşlara sordum negatif 'di 2 veya 1 gün sonra aynı renkte çift çizgiyi yakaladım akşam tekrar yapmıştım aynı gün bu sefer t çizgisi c den daha koyuydu ertesi gün yumurtlamayı gördükten sonra en son yaptığım test yine iki çizgi aynı renge döndü 2 gün sürdü benim ertesi gün yine c çizgisi koyu t çizgisi açık renkte çatlamayi gördüm en ama en koyu olduğu ikisininde yada birinin daha koyu olduğu olması gerekiyor

Kızlar bana da yardımcı olur musunuz? Adet periyodum 26 gün. Bugün 11. günüm. Testim dün de eşit gibiydi ama bugün daha koyu gibi.. Ben şimdi bugünü mü değerlendireyim yoksa yarın mı?Bi de ekleme yapayım dün geceden beri şeffaf yoğun akıntım var??? 1357405d-49ed-492e-b301-4d85cfdcbb4b.jpg

Kızlar bana da yardımcı olur musunuz? Adet periyodum 26 gün. Bugün 11. günüm. Testim dün de eşit gibiydi ama bugün daha koyu gibi.. Ben şimdi bugünü mü değerlendireyim yoksa yarın mı?Bi de ekleme yapayım dün geceden beri şeffaf yoğun akıntım var???Eki Görüntüle 2253008
Wuhu bariz pik canım 👍 24 saat içinde ovulasyon gerçekleşir. Bu akşamı yarını ve sonraki günleri değerlendirmeni öneririm 😉

Wuhu bariz pik canım 👍 24 saat içinde ovulasyon gerçekleşir. Bu akşamı yarını ve sonraki günleri değerlendirmeni öneririm 😉
Benim 3 aydır 11. günde testim böyle oluyo ve 11-13 günlerde ilişki yaşıyorum acaba biyerde hata mı yapıyorum diye bi sorayım dedim :) Teşekkür ederim canım :KK200: Acaba akşam tekrar yapsam da silikleştiyse mi ilişki yapsam? Tam da emin olamıyorum :kızgın:

Benim 3 aydır 11. günde testim böyle oluyo ve 11-13 günlerde ilişki yaşıyorum acaba biyerde hata mı yapıyorum diye bi sorayım dedim :) Teşekkür ederim canım :KK200: Acaba akşam tekrar yapsam da silikleştiyse mi ilişki yapsam? Tam da emin olamıyorum :kızgın:
Araştırdığım ve öğrendiğim kadarıyla pik ve devam eden üç gün çok önemli.. yani silikleşmeye başladığında içerde sperm olmalı aslında.

Ben iki aydır folikül takibi yaptırıyorum, emin olmak için de ateş ölçme ve ovulasyon ile destekliyorum. Doktorum yumurta 18mm olduğunda 3 gün arka arkaya birliktelik demişti, ovulasyon testinde de dediği gün pik ertesi gün silik çıkmıştı. O günleri dört gün arka arkaya değerlendirdik tuttu döllenme oldu ama devam edemedi, kimyasal gebelik oldu.

Yani demem o ki, aralikli ilişki kiminde işe yarıyor evet ama yumurtlamanın ne zaman olacağını bilemiyoruz, herkesinki farklı. Kiminin pik gördükten sonra bir saat içinde olur, kiminin pikten 20 saat sonra olur. E spermin yumurtaya ulaşmasında hemen olmuyor.. bu ay ara vermeden dene bakalım bir de.. hayırlısı olur da tutar inşallah

Araştırdığım ve öğrendiğim kadarıyla pik ve devam eden üç gün çok önemli.. yani silikleşmeye başladığında içerde sperm olmalı aslında.

Ben iki aydır folikül takibi yaptırıyorum, emin olmak için de ateş ölçme ve ovulasyon ile destekliyorum. Doktorum yumurta 18mm olduğunda 3 gün arka arkaya birliktelik demişti, ovulasyon testinde de dediği gün pik ertesi gün silik çıkmıştı. O günleri dört gün arka arkaya değerlendirdik tuttu döllenme oldu ama devam edemedi, kimyasal gebelik oldu.

Yani demem o ki, aralikli ilişki kiminde işe yarıyor evet ama yumurtlamanın ne zaman olacağını bilemiyoruz, herkesinki farklı. Kiminin pik gördükten sonra bir saat içinde olur, kiminin pikten 20 saat sonra olur. E spermin yumurtaya ulaşmasında hemen olmuyor.. bu ay ara vermeden dene bakalım bir de.. hayırlısı olur da tutar inşallah
Az önce yeniden test yaptım. Bu sefer de hiç pik yok ben anlamadım bende mi sıkıntı var bir çıkıyor bir çıkmıyor acaba tamamen koyu olmuyor mu Benim yada adetten hemen sonra oldu da ben mi kaçırdım? Çünkü regl bittikten 4 gün sonra şeffaf akıntı gelmişti :(

Eklentiler

• E6FCC634-1646-4D48-A0BA-7733729B9A4E.jpeg
    E6FCC634-1646-4D48-A0BA-7733729B9A4E.jpeg
    140,1 KB · Görüntüleme: 79
Bence sizin bariz koyu bu geceyi değerlendirin derim ♥️

Hatta bak bu ayki testlerim ☺️ Lh’ta arma azalma oldu, koyulaştı açıldı ama henüz pik olmadı. Ki bütün kontrolüm vardı doktor da destekledi, şu an 15mmlik folikül varmış, ilişki önerdi yine 3-4 gün. Cuma günü de ovulasyon gerçekleşmiş mi onu kontrol edecek

Eklentiler

• C7C67058-F412-449F-93A7-190E03BD34F9.jpeg
    C7C67058-F412-449F-93A7-190E03BD34F9.jpeg
    102,1 KB · Görüntüleme: 115
Az önce yeniden test yaptım. Bu sefer de hiç pik yok ben anlamadım bende mi sıkıntı var bir çıkıyor bir çıkmıyor acaba tamamen koyu olmuyor mu Benim yada adetten hemen sonra oldu da ben mi kaçırdım? Çünkü regl bittikten 4 gün sonra şeffaf akıntı gelmişti :(
Kaçıncı gün bugün? Bir de aynı saatlerde ve aynı şartlarda mı yaptın? Yani sıvı alımına dikkat ettin mi? Önceki koyuluğu değerlendirdiysen çok stres yapmadan testlere devam et, yine eşit ya da yakın koyuluk bile görürsen değerlendir..

Şu ateş ölçmeyi ben hiç beceremiyorum kafam almadı onu bi türlü yapabilsem aslında dediğin gibi desteklenirdi iyi olurdu.. Ben 3 ay önce adetimin 10. günü kontrole gitmiştim 19 mm yumurtan var demişti yarın veya öbür gün çatlar demişti. yani 11 veya 12. gün o ay ovulasyon testi kullanmadan 11. günü değerlendirdim tutturamadım :( Sonraki ayda da test yaptım hep 11. gün pik gördüm hatta gecesine biraz silikleşen pikti ben de 11. geceyi değerlendirdim yine olmadı.. Sonraki ay yine 11. günde pik gördüm bu sefer 10-12 günleri değerlendirdim bi de öyle deneyeyim diye yine olmadı :( Bizde ileri hareketli sperm sayısı 0 olduğundan her gün ilişki önermedi doktor o yüzden gün aşırı ayarlıyorum. Kaybın için üzüldüm benim de çok sayıda kaybım var malesef :( İnşallah sağlıklı gebelikler elde edebiliriz :KK200:

Az önce yeniden test yaptım. Bu sefer de hiç pik yok ben anlamadım bende mi sıkıntı var bir çıkıyor bir çıkmıyor acaba tamamen koyu olmuyor mu Benim yada adetten hemen sonra oldu da ben mi kaçırdım? Çünkü regl bittikten 4 gün sonra şeffaf akıntı gelmişti :KK43:
Canım adet periyodun kaç gün bilmiyorum ama benim 26 gün ve 10. gün 11. gün şeffaf akıntım var. Bugünki testimi paylaşmıştım.

Hatta bak bu ayki testlerim ☺ Lh’ta arma azalma oldu, koyulaştı açıldı ama henüz pik olmadı. Ki bütün kontrolüm vardı doktor da destekledi, şu an 15mmlik folikül varmış, ilişki önerdi yine 3-4 gün. Cuma günü de ovulasyon gerçekleşmiş mi onu kontrol edecek
sen de pik e çok yakın gibisin canım bence yarın değil çarşamba günü pik görüceksin diye düşünüyorum. Benim 2 gün önceki testim senin son testin gibiydi.. İnşallah bu ay sağlıkla gebe kalırsın :KK200:

sen de pik e çok yakın gibisin canım bence yarın değil çarşamba günü pik görüceksin diye düşünüyorum. Benim 2 gün önceki testim senin son testin gibiydi.. İnşallah bu ay sağlıkla gebe kalırsın :KK200:
Şu ateş ölçmeyi ben hiç beceremiyorum kafam almadı onu bi türlü yapabilsem aslında dediğin gibi desteklenirdi iyi olurdu.. Ben 3 ay önce adetimin 10. günü kontrole gitmiştim 19 mm yumurtan var demişti yarın veya öbür gün çatlar demişti. yani 11 veya 12. gün o ay ovulasyon testi kullanmadan 11. günü değerlendirdim tutturamadım :( Sonraki ayda da test yaptım hep 11. gün pik gördüm hatta gecesine biraz silikleşen pikti ben de 11. geceyi değerlendirdim yine olmadı.. Sonraki ay yine 11. günde pik gördüm bu sefer 10-12 günleri değerlendirdim bi de öyle deneyeyim diye yine olmadı :( Bizde ileri hareketli sperm sayısı 0 olduğundan her gün ilişki önermedi doktor o yüzden gün aşırı ayarlıyorum. Kaybın için üzüldüm benim de çok sayıda kaybım var malesef :( İnşallah sağlıklı gebelikler elde edebiliriz :KK200:
Amin canım inşallah sağlıklı hamilelikler görelim, kayıplarının yeri minik bedenlerle dolsun 🙏🙏

Benim geçen ay 20-21mm olduğunda çatlamıştı tahminimce, bu ay da çarşamba pik görsem Perşembe çatlar diye düşünüyorum ben de..

Haklısın hareketli sprem konusunda, o yüzden yine bildiğin gibi yap doktorun daha iyi bilir. Ama şöyle birler okudum geçenlerde ilk ilişkiden sonra 180dk içinde ikinci ilişki olursa hamilelik şansı daha da artıyormuş spermlerin yumurtaya doğru tüplerde daha hızlı yüzmesi açısından, denemek lazım bilemiyorum tabii ☺️☺️

Hem zaten bir kadın için tüm şartlar elverişli olsa, yumurtlama zamanı birliktelik olsa da hamilelik şansı %25miş, üzülme inanıyorum ki bu ay senin ayın olacak 🤞🤗 yine de bu akşam değerlendir pik gününü 😉

Ayrıca ateş ölçmeni kesinlikle öneriyorum, hamileliği de ovulasyonu da takip edebilirsin. Ateş ölçme topiği var, oradaki kıdemli arkadaşlar sa çok yardımcı oluyor. Uygulama üzerinden tablo yapıp, var olan tabloları inceleyebilirsin. Tüm açıklamalar da mevcut

Kızlar bana da yardımcı olur musunuz? Adet periyodum 26 gün. Bugün 11. günüm. Testim dün de eşit gibiydi ama bugün daha koyu gibi.. Ben şimdi bugünü mü değerlendireyim yoksa yarın mı?Bi de ekleme yapayım dün geceden beri şeffaf yoğun akıntım var???Eki Görüntüle 2253008
Bende çatlamayi görene kadar hergun degerlendir canım yumurtlama zamanindasin yanı yumurta çatlamak için oluşuyor . Bi tünel ucunda çatal gibi ayrılan 2 yol olduğunu o yolların sonunda da iki kapı düşün sağ yada sol acılan kapilardan o çatlayıp dışarı atılan yumurtayı eğer ki şu bir kaç gün değerlendirirsen

Evet mesela benim 2 gün arda arda pik oldu ertesi gün çatladı pik yaptığı günler ilişkiye girilmeli bi video izlemistim şey düşünün vajinanın gieisyonu üzün bir yol gibi ve bu yol 2 tane yola ayrılığı yanı sağ ve sol yumurtalık olarak yumurtlama zamanı ilişkiye girilmeli yanı bu uzun yol pik günleri spermle dolu oluyor ilişkiye girdigin için ve çatladığı zaman yumurta sağ yada sol yolda düşün kapalı yollar birinden bi top çıktığını düşün top çıktığında çatlamış yumurta yanı oradaki spermler hazır bekliyor top çıktığı anda orada bulunan spermler hemen döllemeye çalışıyor bi spermin ömrü üç gün aslında tıbbi açıklamaya göre 3 gün boyunca sağlıklı spermler yumurta çıktığı anda dollémeye çalışıyor sonra yumurta dollendigi zaman o sag yada sol yoldan hangisindan cikmissia yumurta o yoldan yukarı doğru rahme gidiyor döllenme gerceklesmisse eğer hamilelik oluyor rahme tutunuyor. Biraz uzun oldu ama inşallah anlatabilmisimdir 😊

Canım ovulasyon testini adetinden hemen sonraki gün yapmaya başla, örneğin akşam ilişki olacaksa saat 6 gibi yap testi 1 tane yeter 1 2 saat öncesinden su içmeyi bırak, sağdaki çizgi daha koyu olacak soldakinden ama aynı renkte de olsa değerlendirin soluksa bi yumurtlama yoktur mutlaka koyu olması gerekiyor.

Back