Gebeliğe Hazırlık ovulasyon testi kullananlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Teşekkürler. Tarih yazdım arkalarına . Bu gelen 4 fotoda aynı test ilk defa yükleme yaptığım için bi kaç tane yuklemisim aynı fotodan. Sabah akşam test yapmama rağmen sadece 1 testte pozitif sonuç aldım. Bu testin öncesinde ve sonrasında hep negatif sonuç almam kafamı karıştırdı. Sadece testin pozitif çıktığı gün yumurtlama gunuyse yumurtlama dönemi mi kaçırmış oldum .

Teşekkürler. Tarih yazdım arkalarına . Bu gelen 4 fotoda aynı test ilk defa yükleme yaptığım için bi kaç tane yuklemisim aynı fotodan. Sabah akşam test yapmama rağmen sadece 1 testte pozitif sonuç aldım. Bu testin öncesinde ve sonrasında hep negatif sonuç almam kafamı karıştırdı. Sadece testin pozitif çıktığı gün yumurtlama gunuyse yumurtlama dönemi mi kaçırmış oldum .
Bir sonraki ay deneme yaparsın öğrenmiş oldun en azından kaçıncı gün yumurtladığını.kasık ağrımdan da anlarsın,vücut reaksiyonlarını da takip edip not al derim

Canım aciklayayim:
Bu test lh hormonunun pik yaptigi yani yukseldigi gunu belirler bu da su anlama gelirki 24 saat ile 36 saat arasinda yumurtan catlayacak.yani testin pozitif oldugu gunu ve ertesi gunu degerlendir demek.
Amma velakin şöyle bir durum var test lh derecesibi gosterir yumurtanin varligini isoatlamaz yani o ay yumurtan yoksa da test pozitif cikar cunku lh yukselmesi adetin dogal surecidir.hic yumurtan olmadigi halde de oozitif sanabilirsin.
Bu durumda sunu yapman lazim testi yapacaksin ertesi gun vucudunu dinleyeceksin akintin arrti mi ani bir kasik sizlamasi oldu mu gibi bu da yumurtanin varligini ispatlayacak.
Yani test yararli bir sey
hayır lh hormonu yumurtlamaya bağlı artar yumurtlama olmadan artmaz

Back