ovulasyon testi ile gebelige hazirlananlarin paylasim alani

içimi parçaladın ...

evet benımde içim parçalandı

ya nasıl yaparlar bunu ben bir senedir bebek hasretiyle yanıp tutuşuyorum hiç sorum olmadıgı halde bi bebek ya nasıl kıyılır parçalayarak almak Allahım düşünmek bile tüylerimi diken diken ediyo

canım inan okurken gözyaşlarımı tutamadım
ben sinir oluyorum bu çocuk aldıranlara doğurmayacaksan korun kardeşim yapmayı biliyorusun korunmayıda bil allaha havale ediyorum bebeklere kıyanlara ya düşük yapanlara birşey demiyorum sağlıksız olanlarada ama aldıranlara deli oluyorum burda yüzlerce topik var hepsiz ne zorlukla hamile kalıyor bebek diye diye ölüyorlar rabbım sen bizi sınama ne olur

Canım bu tarihlerde işler bitik oluyor Yoksa seni hiç bırakırmıyım ben Çok seviyorum ben seni

Tatlım emoşa benim aktarın verdiği toz karışımı yolladım.Kist ve iltihap sökücü hemde gebeliğede faydalı demişti.Emoşun sıkıntılarını giderecek inşallah

canım bugün başlasam beş gün içsem sonra adet bitince tekrar başlarım olurmu :S

Olur tatlım:)

iyiyim suaycım.biraz öğle uykusuna yatıcam:)bu sabah 7de başladım güne ben alışık değilim öyle.bugün melike yüzme kursuna başladı heyecandan 7 de ayaktaydı

İyi olmana çok sevindim tatlım.Hep aynı şekilde devam etsin inşallahh

Canım mümkünse ya günde bir defa yap, ya da 2 kere yap.Gün aşırı yaparsan gün kaçırmış olabilirsin.
Hergün aynı saatte ve ilk idrarla yapmamalısın.

Canım testlerin fazlaysa bence yap bi bakalım.

tatlım ben hergün yaptım laboquick kullandım kaset tipi

tamam kuzucum benim sen işlerine bak takılıyorum sana ben bebeğim bende seni çok seviyorum melek kalpli arkadaşım
inş. faydası olur canım benım melek kalpli dostum

slm fistiklarrrrr tatile az kaldi heyecan basti yaaaa
is yapasim yok inanin nasil olacak ne olacak evimde yokki rahat rahat gideyim uzatayim ayaklarimi
kaynanamda gelirlerse nerede yatacakalr dmesi bni uzdu yaa hadi ben neysede torunlarinadami yer yok yaa
nasil varlik bunlar para yolladigimiz zaman bizden iyisi yok ama öbur turlu yapmadigini birakmiyor deli olcam

canım sen kullandığın için sana sormak istiyorum.bugün bende bir hareketlilik var kasıklarımda hafif bişeyler oluyor ve ayıptır söylemesi akıntım da oluyor muhtemelen yumurtluyorum akşam test yapsam uygun olur mu ? yani yumurtlama gününden önce mi yapmak gerekiyordu eğer bugün yumurtladıysam bugünkü yapacağım testte çıkmaz mı ?

Suaya bende sordum ama gitti sende mi aynısından kullanıyorsun.

sende bundan kullanıyorsun anladığım.dün sipariş verdim bugün geldi ama biraz geç kaldım sanırım ben.benim içimde bişiyler oluyor:44: neyse akşam yapıcam yine de artık ne cıkarsa.hayırlısı inş. sen de mi yeni başladın yaptın mı daha önce ?

Evet canım bende bundan kullanıyorum ve yeni başladım. Hiç hiç anlamıyorum da. Daha 10 gün kadar önce başladım ve 2 gün arayla yaptım hep çok silik çizgi vardı burdaki kızlar da hergün yap diyorlar.. Anlamadım gitti

bu topiğin başını tekrar okuycam sana da tavsiye ederim bakalım nasıl kullanılıyormuş

KULLANIM TALİMATI
Lütfen, Test öncesi tüm kullanım talimatlarını ve “Sorular ve Cevaplar” bölümünü dikkatlice okuyunuz.
İlk testi ne zaman yapmalıyım ?
1) İlk testin yapılacağı günü tespit edebilmek için önce kendinizin siklus dönemi uzunluğunu hesap etmeniz gerekir.
Siklus dönemi uzunluğunuzu adet kanamanızın birinci gününden bir sonraki adet kanamanızın birinci gününe kadar sayarak hesaplayabilirsiniz.
2) Aşağıdaki tabloya bakarak siklus dönemi uzunluğunuzun karşısında bulunan günde ilk testi yapınız.
3) Siklus dönemi uzunluğunuz her ay değişiyorsa en kısa siklus dönemi uzunluğunu dikkate alarak tabloya bakınız.
4) İlk test günü sonuç negatif ise ertesi günler testi yapmaya devam ediniz.
5) Test sonucu pozitif ise ertesi günler test yapmaya gerek yoktur. Kalan testleri diğer aylar yapabilirsiniz.
TABLO:
Siklus dönemi uzunluğunuz 21 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak beşinci gün ilk testi yapınız
Siklus dönemi uzunluğunuz 22 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak altıncı gün ilk testi yapınız
Siklus dönemi uzunluğunuz 23 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak yedinci gün ilk testi yapınız
Siklus dönemi uzunluğunuz 24 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak sekizinci gün ilk testi yapınız
Siklus dönemi uzunluğunuz 25 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak dokuzuncu gün ilk testi yapınız
Siklus dönemi uzunluğunuz 26 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak onuncu gün ilk testi yapınız
Siklus dönemi uzunluğunuz 27 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak onbirinci gün ilk testi yapınız
Siklus dönemi uzunluğunuz 28 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak onikinci gün ilk testi yapınız
Siklus dönemi uzunluğunuz 29 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak onüçüncü gün ilk testi yapınız
Siklus dönemi uzunluğunuz 30 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak ondördüncü gün ilk testi yapınız
Siklus dönemi uzunluğunuz 31 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak onbeşinci gün ilk testi yapınız
Siklus dönemi uzunluğunuz 32 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak onaltıncı gün ilk testi yapınız
Siklus dönemi uzunluğunuz 33 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak onyedinci gün ilk testi yapınız
Siklus dönemi uzunluğunuz 34 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak onsekizinci gün ilk testi yapınız
Siklus dönemi uzunluğunuz 35 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak ondokuzuncu gün ilk testi yapınız
Siklus dönemi uzunluğunuz 36 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak yirminci gün ilk testi yapınız
Siklus dönemi uzunluğunuz 37 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak yirmibirinci gün İlk testi yapınız
Siklus dönemi uzunluğunuz 38 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak yirmiikinci gün ilk testi yapınız
Siklus dönemi uzunluğunuz 39 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak yirmiüçüncü gün ilk testi yapınız
Siklus dönemi uzunluğunuz 40 gün ise
adet kanamanızın birinci gününden sayarak yirmidördüncü gün ilk testi yapınız
1. Test Kitini koruyucu alüminyum poşetten çıkarınız.
2. a) Damlalığın pompasını sıkarak içine idrar alınız.
b) Damlalıkla aldığınız idrardan 4-5 damla test kasetinin ucundaki yuvarlak deliğe damlatınız.
SONUÇLARI OKUMA :
Lütfen test sonucunu 10 dakika sonra okuyunuz! Pozitif sonuç, süre uzasa da değişmez. Ancak negatif sonuçta 20 dakika sonra silik bir (T) çizgisi meydana gelebilir. 20 dakikadan sonra oluşacak sonuçları dikkate almayınız.
LH-Artması yok (test sonucu negatif)
(C) bölgesinde 1 çizgi test sonucu negatiftir.
veya (C) bölgesinde 1 çizgi ve (T) bölgesinde daha silik 1 çizgi test sonucu
yine negatiftir. (LH artması henüz başlamamış) Lütfen teste ertesi gün devam ediniz.
LH-Artması var (test sonucu pozitif)
(T) bölgesindeki çizgi, (C)bölgesindeki çizgi kadar koyu ise veya daha koyu ise, test sonucu pozitiftir. LH artması başlamıştır. 24-36 saat içersinde
yumurtlama olacaktır. hamile kalmak isteyenler pozitif test sonucunu takip eden 2 gün üst üste cinsel ilişkide bulunmalıdır.
Bu siklus için başka bir test daha yapmanız gerekmez.
Çizgi yok
Test sonucu geçersizdir. 4 saat idrarınızı tuttuktan sonra, yeni bir test kasetiyle testi tekrarlayınız. Bu süre içersinde normalden fazla içecek tüketmeyiniz. Şayet testin tekrarı için ertesi günü beklerseniz, LH artmasını kaçırabilirsiniz.
Lütfen aşağıda, kullanılan idrarla ilgili kriterlere dikkat ediniz:
*Testleri hergün yaklaşık olarak aynı saatte yapmaya gayret gösteriniz (mesela hergün saat 15-16 gibi). Ancak sabah ilk idrarınızla test yapmayınız!
*Test öncesi 4 saat kadar idrar yapmayınız!
*Bu 4 saat içerisinde normal tükettiğinizden fazla su içmeyiniz! Fazla su hormonu inceltip, test sonucunun yanlış çıkmasına neden olabilir!
SORULAR VE CEVAPLAR :
MediSmart OVULASYON TESTİ nasıl çalışıyor ?
LH (Luteinise Hormon), yumurtayı harekete geçiren hormondur. Yumurtlamadan 24 ila 36 saat öncesi LH-konsantrasyonu 10 ila 20 kat artmaktadır. TMediSmart OVULASYON TESTİ idrarda bulunan bu hormonu tespit etmektedir. LH’nin artması ile yumurtlama başlangıcı, yani gebe kalma süreci başlamış oluyor.
MediSmart hamilelikten korunma için de kullanılabilir mi ?
Hayır. MediSmart OVULASYON TESTİ sadece yumurtlama (ovulasyon)’nun 24-36 saat öncesini göstermektedir. Ancak spermler, vücudun içersinde 72 saat kadar daha yaşayabilirler. Örnek olarak : 28 günlük bir siklus olduğunu varsayarsak, yani yumurtlama 14. günde gerçekleşiyorsa, cinsel birleşme ise 11. siklus gününde yapılırsa döllenme meydana gelebilir. 1. test gününüz, 12. siklus gününüzdür. Bundan dolayı hamilelikten korunma için kullanılması sakıncalıdır.
Hangi faktörler test sonuçlarını etkiler ?
Alkol ve çoğu bilinen ilaçlar test sonuçlarını etkilemez. Ancak fazla miktarda alınan sıvı (mesela su), LH konsantrasyonunu inceltir. Bundan dolayı testten 2 saat öncesine kadar mümkünse hiç içecek alınmamalıdır.
Yanlış sonucun sebepleri ne olabilir ?
Hamileyseniz, kısa süre önce hamilelikten çıktıysanız veya menopoz dönemindeyseniz, bu yanlış sonuç almanıza sebep olabilir. Aynısı, şayet gebe kalmak için tedavi görüyorsanız ve buna bağlı LH (Luteinise Hormon) veya hCG (Humanes Chorion Gonadotropin) arttırıcı ilaç alıyorsanız da geçerlidir -bu konuyla ilgili olarak önce hekiminize sorunuz. Clomifen ihtiva eden ilaçlar sonucu etkilemez, ancak siklus süresini etkileyebilirler. Bunun sonucunda bir paket daha alıp kullanmanız gerekebilir.
Yakın zaman önce korunma haplarını bıraktım. Test sonuçlarına etkili olabilir mi ?
Korunma haplarını veya başka bir hormonal korunma metodlarını bıraktıktan sonra, regl döneminin normale dönmesi birkaç gün alabilir. Bundan dolayı 2 dönem, siklusun normale dönmesini bekleyip, daha sonra test’e başlamanız daha mantıklı olur. Bunun avantajı, doğal siklus süresini öğrenmeniz ve ilk test gününüzü daha kesin belirlemenizdir.
Test sonuçlarını gün be gün karşılaştırmalı mıyım ?
Hayır. Test kasetinde bulunan iki çizgiyi birbirleri ile kıyaslamanız yeterlidir. Zira her test kesin bir sonuç vermektedir. Kullanılan test kasetleri 20 dakika içersinde uygun bir şekilde atılmalıdır.
Pakette bulunan 5 Test kasetini de bir ay içersinde kullanmalı mıyım ?
Hayır. LH artmasını tespit ettiyseniz, başka bir test daha yapmanız gerekmez. Eğer gerekliyse, geriye kalan test kasetlerini gelecek ay da kullanabilirsiniz.
Pakette bulunan 5 Test kasetini de anlatıldığı gibi kullandım ancak LH artmasını tespit edemedim. Ne yapmalıyım ?
5 Test kaseti, çoğu kadının LH artmasının tespiti için yeterli gelmektedir. Siklus süreniz 3 gün kadar oynuyorsa, LH artmasının tespiti için bir paket daha almanız gerekebilir. Çoğu kadına 5 Test kaseti yeterli gelirken, kadınların bir kısmı bir paket daha almak durumunda kalmaktadır. Ancak, siklus süresi içersinde yumurtlama olmayabilir de.
DİKKAT!
kadınların büyük çoğunluğu ön sayfada yazılan tablodaki günler içersinde yumurtlamasına rağmen bazı kadınlar adet döneminin herhangi bir gününde yumurtlayabilir. Bu istisnayi durumu tespit edebilmek için adetin bittiğinin ertesi günden başlayarak diğer adetin başladığı güne kadar her gün bir test yapılmalıdır.
Döllenme meydana geldiğini nasıl ve ne zaman öğrenebilirim ?
Hamilemiyim ? hamile olup olmadığınızı yumurtlamanın 10. gününden itibaren eczanelerde satılan MediSmart Erken Gebelik Testiyle test yaparak öğrenebilirsiniz.
UYARILAR!
*Her zaman doktorunuza ve eczacınıza danışınız,
*Kullanım talimatını dikkatlice okuyunuz!
*Çocuklardan uzak turunuz, yutulmamalıdır!
*Test kasetini açmayınız, parçalamayınız!
*Vakum yırtıksa, son kullanma tarihi geçmişse test uygulamasını yapmayınız!
*Atıkları biyolojik çöp olarak yok ediniz!
*Oda sıcaklığında muhafaza ediniz! (+4…+30°C)
TEKNİK VERİLER :
ÜRÜN ADI: MediSmart OVULASYON TESTİ
ÜRÜN KODU: MSO.01
ÜRETİCİ: Lobeck Concept AG, 5073 Oberfrick-, Switzerland
KULLANIM AMACI: LH değerlerinin ölçülmesi için vücut dışı kullanım amaçlı ve kendi kendine yapılabilir test.
PAKET İÇERİĞİ: 5 Test kaseti ve damlalık, 1 Kullanım Talimatı.
EK MATERYALLER: İdrar kabı ve zaman ölçücü.
SAKLAMA: Kapalı kutuyu oda sıcaklığında muhafaza ediniz (+4…+30°C). Folyonin açılmasından sonra, test 1 saat içersinde yapılmalıdır.
METHOD: Membranm bir ucundan verilen idrar anti-LH antikor komplekslerini hareketlendirir ve sabit anti-LH test bölgesi ile antikor tanıyan kontrol bölgesinden geçerek, membranın diğer ucuna ulaşır. LH’ın varlığında test çizgisinin yanında oluşan kontrol çizgisi idrarın membranın diğer ucuna vardığını gösterir.
TESTİN LİMİTLERİ: Yumurtalık kistleri ya da endokrin düzensizlikleri gibi bazı fiziksel durumlar, testin yorumlanmasını etkileyebilir. MediSmart Ovulasyon Testi hamilelik sırasında, menopozun başlamasından sonra ya da hCG iğnesinin vurulmasından sonra çalışmaz. Bu Testin sonuçları doğum kontrolü için yardımcı olarak kullanılamaz. Her teşhis prosedüründe de aynı şekilde olacağı gibi; doktor bu kitin kullanımıyla elde edilen verileri, diğer klinik bilgilerin ışığında değerlendirmelidir.

okudum öğrendim.gizli bir bebiş varsa içimde ovulasyon testinin dogru cıkmasını engelleyebiliyormuş.neyse ben bugüden itibaren başlıycam yapmaya.

canım takma kafana ya sende bundan sonra para gönderme keyfine bak tatili doya doya yaşa

bende aynısından kullanıyorum. Sadece detay bilmiyorum. Nasıl kullanılır ne zaman başlanır v.s . Sen her gün mü yapıyorsun. şuan ki durumun ne?

tatlım ben 28 günde bir adet oluyorum 10 gün başladım ben 10 gün hergün yaptım zaten düzenli adet oluyorum ben 28 günde bir o zamnda benım yumurtlama günün 11-12-13-14-15 gün oluyor ben de bu günlerde hergün ilişki oldu nisan ayında yani 13nisan adet oldum 23-24-25-26-27nisan ilişki oldu 2 saat yattım 6 saat yıkanmadım o ay hamile kaldım ama malesef 8 haftalık düşük yaptım benden sana tavsiye hergün ovülasyon yap 10 gün hergün yap öğleden sonra yap çok fazla sıvı tüketme 2-3 saat silkte görsen ilişki olsun silik oldu mesela silik yada koyu yada gittikçe koyulaştı ogünler çalış ama ertesi günü bir baktın çizgi gitmiş o günde çalış sonra bırak anlatabilmişimdir umarıım en kısa zamanda bebişine kavuşursun inş.

tatlım ben 28 günde bir adet oluyorum 10 gün başladım ben 10 gün hergün yaptım zaten düzenli adet oluyorum ben 28 günde bir o zamnda benım yumurtlama günün 11-12-13-14-15 gün oluyor ben de bu günlerde hergün ilişki oldu nisan ayında yani 13nisan adet oldum 23-24-25-26-27nisan ilişki oldu 2 saat yattım 6 saat yıkanmadım o ay hamile kaldım ama malesef 8 haftalık düşük yaptım benden sana tavsiye hergün ovülasyon yap 10 gün hergün yap öğleden sonra yap çok fazla sıvı tüketme 2-3 saat silkte görsen ilişki olsun silik oldu mesela silik yada koyu yada gittikçe koyulaştı ogünler çalış ama ertesi günü bir baktın çizgi gitmiş o günde çalış sonra bırak anlatabilmişimdir umarıım en kısa zamanda bebişine kavuşursun inş.

aynısı sanada yazdım tsemavi akşam yap istersen kafanda rahat eder eğer akıntın yoğunsa yumurtluyor olabilirsin bu günü değerlendir istersen ama yoğunsa akıntın

Valla ben hiç bisey anlamadım en başta teste hangi gün başlayacağımı bilmiyorum benim adetlerim çok düzensiz. Kaç günde bir oldugumu bilmiyorum. Ayrıca bendeki testte 5 dk sonra bakın diyo. Burda 10 dk. Bazı testlerde sabah ilk idrar diyo. öğlen saatlerinde 4 saat sıvı tüketmeden idrar biriktirmek zor olsa gerek birde çalısıyorsan gelde testin zamanını tuttur. Ben geç yumurtladgımı düşünerek 18. Günde başladım ve her baktıgımda 2. çizgi silik. Tamamen yok ola da bende umudu kesip diger aya bıraksam :)

geçmiş olsun suaycım.Allah en kısa zamanda tekrar nasip etsin inş.. teşekkür ederim cvpladığın için ve verdiğin diğer bilgiler için de tabi.ben 2 saat filan hiç yatmıyordum 10-15 dk bundan sonra öyle yapıcam. bir de geçen ay bal çörek otu tarcın yiyordum sabahları hem açlığımı bastırıyordu iyi oluyordu bu ay yemedim ona da devam edicem bakalım bu ay özverili çalışacağım sonuc ne olacak.sabırsızlıkla bekliyorum Allahımmmmm sana geliyorum

cal canım benimki de cok düzenli değil galiba ama aşırı düzensiz de değil 6-7 ay boyunca 10 unda olurken gecen ay 11 inde bu ay da 15 inde oldum.ortalama olarak13. günü baz alarak 5-6 gün sürerse ona göre bir tempo yakalamak lazım.kocalar bıkacak vallahi bizden

arkadaşlar ben cıktım mesaim doldu.fırsat bulursam aksam gelirim gelemezsem yarın görüşürüz.Allaha emanet olun.hayırlı aksamlar herkesee

canım benim bende çalışıyorum sen beni dinle 1,5 2 saat fazla sıvı tüketme çalışıyorsan hemen geçer evet 5 dakikada çıkıyor sen bakma onlara birde sana tavsiyen adet olduğun her tarihi yaz eğer adet düzensizliğin varsa soğan suyuna başla ama sen çok stres yapıyorsun canım biraz kkafanı rahatlat ben sana elimden geldiğince yardımcı olacağım sen kaç günde bir adet olduğunu bilmiyormusun biliyorsan yaz bana bide kaçgün oluyorsun umut herzaman var kesme

teşekkürler tatlım rabbım birdaha yaşatmasın bakalım bu ay neler olacak beklıyorum bende mart ayında yapmıştım çörekotu kürünü eşimede keçiboynuzu kürü yaptım sonra yapmadım 10-15 dakika az benım dr. bana dediki spermlerin dışarı akmaması için 2 saat kalkma dedi bizde akşam yatarken yapıyorduk saah işe gitmeden 6.30 kalkıp duş alıyordum
rabbım sizlere en kısa zamanda bebiş nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…