Gebeliğe Hazırlık Ovülasyon takibi için yardım lütfen

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Selcanevren

Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2020
646
242
18
32
Kızlar merhaba. Ben ilk defa ovülasyon takibi yapıyorum. Adetimin 5.gününde başladım. 5günü silikti ama 6.gününden sonra 2.çizgiyi net görmeye başladım. Ama cumarttesi 7.gün en netti ekte resime ekledim daha sınraki 2 gün silikleşmeye baladı. Sizce cumartesi yumurtlama günüm olabilir mi ? Çünkü yumurtlama günü ya da öncesi bu kadar net çıkar mı? Tam kırmızı olması gerekiyormuş. Daha bekleip testi yapmaya devam edeyim mi ? Yardımlarınızı bekliyorum.

Yumurtlama olmamış daha. Çok erken yapmaya başlamışsınız. Adet siklusunuz kaç günse 14 gün çıkarın 2-3 gün de erken yumurtlama ihtimaline karşı önceden başlayın yeterli. Sanırım adet biter bitmez başlamışsınız. 19-20 günde bir adet olan biri anca bu kadar erken yumurtlayabilir. Testi yapmaya devam edin

Evet ama benim bazen 20 günde bir bazen de 35 güne çıkuyor. Bebek düşündüğümüzden beri adetim karıştı birbirine o yüzden adetim bittiği andan başladım. Kaçırmamak adına. Peki bu kadar 2..çizginin belirgin çıkması normal midir ?

O zaman doğru olanı yapmışsınız erken de yumurtlayabilirsiniz. Ama henüz yumurtlama gibi görünmüyor testler.

Evet çıkabilir. C ile aynı koyulukta olmadığı sürece negatiftir öyle düşünün. Aynı saatlerde yapmaya dikkat edin ve sıvı alımını en az 1 saat önceden azaltın ki testler yanıltmasın kaçırmayın yumurtlamayı

Teşekkür ederim yardım için. Evet 2 saat öncesinden sıvıyı kesiyorum. Ve her gün 12.00 de öğlen yapıyorum. Tamam o zaman içimi rahatlattın :) çok teşekkür ederim. Yapmaya deva edeceğim. Zaten 90 lı paket almıştım. Her gün yapıyorum. İnş yakalayabilirim yumurtlamayı Eşim çok istiyor. Allah isteyen herkese nasip etsin

Ben 24 günde bir oluyorum yumurtlamam adet baslangicini bir sayarsak8. Yada 9. Gün oluyor erken yumurtluyorum ikinci çizgi sizin gibi oluyor sonra devem ediyorum adete kadar çizgi hep silik çıkıyor yani ilk koyulugu yakaladığıimda benim yumurtlamam gerçekleşiyor bu ay doktor kontrolü ile de dogruladim

Hadi ya. Ya bende internette okudum herkese göre değişebilir diyor. Bu konuda da çok yeniyim kaçırmak istemiyorum bu süreyi açıkcası. Şimdi ben hergün yinede devam edeceğim. Ama ilk yaptığım gün silikti 2.gün de biraz silikti 3.den sınra koyulaşmaya başladı. Ve 3 gün devam etti. O yüzden olabilir mi acaba dedim. Öyleyse ya yumurtlama yaklaştıkça ya da senin dediğin gibi gerçekleşti. Ben yinede bu günleri değerlendiriyorum. :)

Peki bu şekilde gebelik oluştu mu hiç. Bu düşüklükte LH’ta yumurta çatlamayabilir. İğne yaptırıyor musunuz ?

Peki bu şekilde gebelik oluştu mu hiç. Bu düşüklükte LH’ta yumurta çatlamayabilir. İğne yaptırıyor musunuz ?
Eskiden 22 günde bir oluyordum bir kızım oldu o zamanda şimdi 24 günde bir oluyorum cuma günü 13 mm idi ultrasonda ovaluasyon testinde daha yeni yeni koyu olmaya başladı yarın yumurtlama dört aydır test ile takip ediyorum yani yarın 20/21 mm olur Allah'ın izniyle bu 6. Ayın bu ayda olmazsa doktor başka tedavilere başlayacak ama benim yaşım var 35 o yüzden bide ultrasonda tek yumurta gördü amh testi istedi muhtemelen amh düşük çıkacak yani ikinci çocuğum olamayabilir herşey kader kısmet Rabbim ne derse o oluyor çok istiyorum ama olmayacak gibi dilerim sizlere nasip olur rabbim dileyen herkese nasip etsin inşallah

Çok teşekkğr ederim. Benim daha ilk 10 aydır evliyiz 2 aydır istiyoruz. Ve korunmuyoruz. Ama bu ay ovülasyon testine başladım. Doktor bi sorun yok olur 1 sene içinde demişti ama ben heyecanlıyım. O da haliyle adetimi bozuyor. Bakalım eğer bunlar yumurtlama ise umarım güzel sonuçlar alırız. Allah sana da 2.kez anne olmayı nasip etsin. Dualarım seninle

Amin canım inşallah çok teşekkür ederim sanada rabbim ennkisa zamanda nasip etsin inşallah daha yeni başlamışsın sana tavsiyem kafana çok takmamaya çalış zamana bırak yaşın gençtir daha Allah'ım sağlıklı sıhhatli bir evlat nasip etsin sana

Evet canım 27 yaşındayım 28 olacağım. Yaşımdan dolayı doktor da 1 sene bekle dedi. Allah isteyen herkese nasip etsin. Yardımlarınız için çok teşekkğr ederim

Olur bence umudunuzu kaybetmeyin gayet güzel gelişmiş yumurta. Amh düşük bile çıksa hala yumurta var demektir olur yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…