• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ovülasyon hesaplamadaki sıkıntım lütfen yardım edin bana

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

SelanikMuhaciri

Dünyada her şey kadının eseridir. M.K.ATATÜRK
Pro Üye
10 Mayıs 2016
3.587
6.578
158
merhaba arkadaşlar benim aklımı karıltıran bir ovulasyon süreçim mevcut
Öncelikle 4 martta gelmesi gereken adetim 19 martta geldi (15 gün geçikmeli) ve arkadaşlar bu iki adet arası toplam günüm 45 günde adet görmüş oluyorum

Şimdi arkadaşlar bu ay ki yumurtlama takvimini doldurduğumda hesapladığımda

Yumurtlama tarihim 19 nisan görülüyor benim adet döngüsü iki adet arasındaki gün sayısını 45 seçipte mi hesaplama yapmalıyım bu ay yumurtlamamda geç mi olmuş olacak bu durum da yani yapmış olduğum hesaplara göre 19 Nisa'n mı olacak

Son düzenleme:
Canım benim. Cok yardimcı olmak isterdim ama bilgim yok inan ki. Neden sana küssünler, eminim fikir sahibi olmadıkları için yazmamışlardır.
Profil mesajlarınin oldugu bolüme link atayım ben. Belki bilgisi olanlar yorum yapar

Herkesin ovulasyonu düzgün olacak diye bir şey yok, yumurta tembelliği, polikistikover vs olabilir ya da grip nezle için antibiyotik içmişsen gecikme yapabilir hatta şehir değişikliği bile ovulasona etki eder. Şimdi internetten, hepsiburada n11 vs gibi sitelerden labquick ovulasyon testi al böyle 50 tane falan al ki bikaç ay yetsin. Sonra adetinin ilk gününden say 9-10. gün bu testleri yapmaya başla mümkünse aynı saatte. Testte en koyu çizgiyi gördüğün bir gün olacak ertesi gün koyuluk geçecek işte o koyuluğun geçtiği gün çalışmaya başla gün aşırı. Böyle işte inşallah yardımcı olabilmişimdir :)

HEPinize ayrı ayrı teşekkür ederim Kk nın güzellikleri şimdi test yapamam ki gelmesi 2 günü bulur bu ayı es mi geçmeliyim yani :( bide ovülasyon hesaplayıcılar da 19 Nisa'n çıkıyor geçikme yaşadığım için kafam karıştı

HEPinize ayrı ayrı teşekkür ederim Kk nın güzellikleri şimdi test yapamam ki gelmesi 2 günü bulur bu ayı es mi geçmeliyim yani :KK43: bide ovülasyon hesaplayıcılar da 19 Nisa'n çıkıyor geçikme yaşadığım için kafam karıştı
Hesaplayıcılar düzenli insanlar için, şöyle bir şey var ben günü gününe adet olurum hesaplayıcılar adet tarihimi doğru hesaplar ama çatlama gününü yanlış hesaplıyor bende yumurta tembelliği var doktor net söylediği için yanlış olduğunu biliyorum. Yani hesaplayıcıya güvenmeyin test alın. es geçmeyin iki gün sonra gelecekse o zaman başlarsınız. Bir de akıntı takip edin yumurta akı kıvamında bir akıntınız olunca boş geçirmeyin

Bir profesyonel olarak diğer arkadaşıma ek olarak.
Yani insan aslında yumurtladığını hisseder.
Akıntı çoğalır o günler,ıslaklık hisseder ve taharet anında eline yumurta akı gibi akıntı gelir. Ama sende akıntı olmuyorsa ateş ölçerek yapabilirsin. Yani şu bir gerçek bu uzaktan yönlendirme hesapları fos zaten çoğu insan böyle aylarca kendini oyalıyor.
İnternet telefon hesaplayıciları bir standarttır.
Ama bizim vücudumuz standart değil.
Sana en akıllıca tavsiyem parana kıy kız git eczaneden ovulasyon testi al.:KK66:
Ya aslında onada gerek yok adet bitiminden başla 2 günde bir Şey :oops:yap nefret Gelmezse:21:

Bir profesyonel olarak diğer arkadaşıma ek olarak.
Yani insan aslında yumurtladığını hisseder.
Akıntı çoğalır o günler,ıslaklık hisseder ve taharet anında eline yumurta akı gibi akıntı gelir. Ama sende akıntı olmuyorsa ateş ölçerek yapabilirsin. Yani şu bir gerçek bu uzaktan yönlendirme hesapları fos zaten çoğu insan böyle aylarca kendini oyalıyor.
İnternet telefon hesaplayıciları bir standarttır.
Ama bizim vücudumuz standart değil.
Sana en akıllıca tavsiyem parana kıy kız git eczaneden ovulasyon testi al.:KK66:
Ya aslında onada gerek yok adet bitiminden başla 2 günde bir Şey :oops:yap nefret Gelmezse:21:
Haklısın canımcım her yolu denemek mübah bize bu yolda Rabbim yar ve yardımcımız olsun inşallah ;)

Eger adet dongun hep 45 gun ise 45 fune gore hesaplamalisin. Ama adet dongun normalde atiyorum 30 gunse ve sen bir defalik 15 gunluk bir gecikme yasadiysan 30 gune gore hesapla. Son adet dongun degil genellikle her zaman olan dongun onemli.

merhaba arkadaşlar benim aklımı karıltıran bir ovulasyon süreçim mevcut
Öncelikle 4 martta gelmesi gereken adetim 19 martta geldi (15 gün geçikmeli) ve arkadaşlar bu iki adet arası toplam günüm 45 günde adet görmüş oluyorum

Şimdi arkadaşlar bu ay ki yumurtlama takvimini doldurduğumda hesapladığımda

Yumurtlama tarihim 19 nisan görülüyor benim adet döngüsü iki adet arasındaki gün sayısını 45 seçipte mi hesaplama yapmalıyım bu ay yumurtlamamda geç mi olmuş olacak bu durum da yani yapmış olduğum hesaplara göre 19 Nisa'n mı olacak

Canım önceki döngüne göre hesapla ama yumurtlama her ay farklı olabiliyo.takvimde 19.gün görünüyo yumurtlama ama Ben bu ay ovülasyon yaptım mesela geç yumurtladım 22.gün. şuan testin yoksa 2 günde bir ilişki olsun kaçırmamış olursun hem

Canım önceki döngüne göre hesapla ama yumurtlama her ay farklı olabiliyo.takvimde 19.gün görünüyo yumurtlama ama Ben bu ay ovülasyon yaptım mesela geç yumurtladım 22.gün. şuan testin yoksa 2 günde bir ilişki olsun kaçırmamış olursun hem
Dediğin gibi yaptım canım siparişte verdim inşallah hafta içi gelecek terlerim bu ay olmazsa önümüzdeki ay için garantilemiş olucağım inşallah :anneadayı:

bir de yumurtanın güzel gelişmesi için geceden bir bardağa birkaç yerinden deldiğin incir ve su koy sabah suyu iç incir ye yumurtaları besliyor, ben yumurta takibi yaptırıyordum bu ay 10 gün düzgün büyümedi 3 gün bunu yaptım mucize gibiydi

Back