Gebeliğe Hazırlık Ovulasyon hesaplama zorluğu

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Ebrhll

İnsta; birgebeningunlugu (buyurun kızlar)
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2017
620
360
Herkese merhaba kızlar.Konu başlığından da anlaşıldığı üzere yumurtlama günü hesaplama benim için çok zor zira reglim bazen 23 günde bazen 24 günde ve bazen de 28 günde bir oluyor.Hal böyle olunca benim gibi regl düzeni şaşmış kızların da yararlanabileceğimiz bir konu açmak istedim ve daha önce ovulasyon testi yapıp hamile kalan veya kalamayan yada kalmaya çalışan herkes bilgi paylaşsa harika olur.Rabbim her birimize sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah :KK200:

Şimdi kızlar bilgi paylaşmak isteyen her arkadaşım cevaplarsa sevinirim,

1) Kaç günde bir regl oluyorsun?
2) En son olduğun reglin tarihi?
3) Reglin kaç gün sürüyor?
4) Ovuslasyon testine reglden kaç gün Sonra başladın?
5) Ovulasyon testinde 2.koyu çizgiyi kaçıncı gün gördün?
6) 2.koyu çizgiyi görünce,kaçıncı günleri değerlendirdin?
7) Ovuslayon testini hangi saatler arasında yaptın?
8) Ovuslasyon testinin markası nedir?
9) Gebeliği 2.koyu çizgiden kaç gün sonra öğrendin?
10) İlk belirtilerin nelerdi?
11) Gelecek olan yani beklediğin regl tarihin nedir?

Önce kendim cevaplayayım kızlar hepsini;
1) 23-24-28-29 açıkcası takvimden hesaplanan tarihten genellikle 2 yada 3 gün önce oluyorum.
2) 25 Şubat
3) 5 gün ama 5.gün sadece lekelenme gibi oluyor
4) 9 gün sonra başladım ( yani bugün başladım)
5) Henüz görmedim
6) 2.koyu çizgi görünce aynı gün ve 2 gün sonrasını değerlendir dedi doktorum ama dediğim gibi teste bugün başladım inşallah görürüm 2 koyu çizgi :)
7) Ben prospektüsünde yazdığı gibi öğlen 12 den sonra yaptım hatta tam saat verirsem 14.00 da
8) Miratech
9) Henüz yok
10) Henüz yok
11) 22 Mart ( takvim de yazan bu ama muhtemel olasılıkla yine 2-3 gün önce olurum sanırım)

Reglimin ilk gününden sayarak 9.gün başladım Ovulasyon testine ve bugün saat 2 de yaptığım test bu şekilde çıktı.13 Mart’a kadar yapacağım bakalım hayırlısı olsun inşallah 2.çizgiyi de koyu yakalarım.Aaa bu arada unutmadan kuru incir kürü de yapmaya başladım bugün.Bir kaç kişiden duymuştum kuru incir ve havuç kürünü dün doktoruma sordum faydası olur yap dedi.İlgilenen olursa anlatırım onu da kızlar

Eklentiler

• 9E516AF8-DB18-49CE-A341-5D10C298AA0A.jpeg
    9E516AF8-DB18-49CE-A341-5D10C298AA0A.jpeg
    16,2 KB · Görüntüleme: 1.038
Son düzenleme:
Canim benimle ilgilenirmisin :)

Bugün adetimin ilk gününden sayarak 10.gün ve bugün çift koyu çizgi gördüm ovulasyon testinde :) Silik olan dün ki,net olan bugün ki.Doktoruma yolladım emin olmak İçin ve evet bugün yumurtlama oluyormuş

Eklentiler

• 33723204-D499-4BD5-91E0-9ADF77287221.jpeg
    33723204-D499-4BD5-91E0-9ADF77287221.jpeg
    21,4 KB · Görüntüleme: 903
İhtiyacı olan olursa aklında bulunsun çift koyu çizgi gördüğünüz gün dahil olmak üzere 6 gün ilişki olsun dedi doktorum az önce sordum yine garantiye almaya çalışalım dedi

Bugün adetimin ilk gününden sayarak 10.gün ve bugün çift koyu çizgi gördüm ovulasyon testinde :) Silik olan dün ki,net olan bugün ki.Doktoruma yolladım emin olmak İçin ve evet bugün yumurtlama oluyormuş
Yarinden sonra say 14.gün sonra adet olursun eger tutmazsaki insallah tutar..

Bende ilk defa bu ay aldım ovülasyon testi canım şuan hastayım hastalığımda gerçi değişik o konulara girmeyeyim şimdi :halay: bitince inşallah kullanmaya başlıcam adetlerim düzensiz fazlasıyla o yüzden kesin tarihim hiç Yok:KK48: hergün evde olamayabiliyorum evde olsamda misafir olabiliyor müsait olamam o yüzden ben sabah 11 gbi yapsam olur mu acaba test

Bende ilk defa bu ay aldım ovülasyon testi canım şuan hastayım hastalığımda gerçi değişik o konulara girmeyeyim şimdi :halay: bitince inşallah kullanmaya başlıcam adetlerim düzensiz fazlasıyla o yüzden kesin tarihim hiç Yok:KK48: hergün evde olamayabiliyorum evde olsamda misafir olabiliyor müsait olamam o yüzden ben sabah 11 gbi yapsam olur mu acaba test

Öğleden sonra ki idrarla yapılması daha iyi dedi Benin doktorum o yüzden ben 14.00 da yaptım dün ve bugün. Ve çift koyu çizgiyi bugün yakaladım. Zaten 2 dk sürüyor tuvalete girdiğinde yap zaman kaybı Yok ki 5 dk bekleyip bakıyorsun çünkü anında 2 çizgide koyu olmuyor birde sabah ilk idrarınla yapmayacaksın

1) Kaç günde bir regl oluyorsun?
2) En son olduğun reglin tarihi?
3) Reglin kaç gün sürüyor?
4) Ovuslasyon testine reglden kaç gün Sonra başladın?
5) Ovulasyon testinde 2.koyu çizgiyi kaçıncı gün gördün?
6) 2.koyu çizgiyi görünce,kaçıncı günleri değerlendirdin?
7) Ovuslayon testini hangi saatler arasında yaptın?
8) Ovuslasyon testinin markası nedir?
9) Gebeliği 2.koyu çizgiden kaç gün sonra öğrendin?
10) İlk belirtilerin nelerdi?
11) Gelecek olan yani beklediğin regl tarihin nedir?

ben hesaplamayı çok başaramadım ama yazayım belki işine yarayan olur.

1) 32 günde bir regl oluyorum.
2) 25 ocak 2018
3) Yedi - Sekiz gün sürer
4) testlere 10- 12-13-14 şeklinde günde birer kere yaparak başladım. sonra 15'ten 18. güne kadar sabah akşam yaptım.
5) ikinci çizgiyi 18. gün sabah testinde gördüm.
6) çizgiyi gördüğüm günü değerlendirdim. çizgiden sonraki 5. 6. ve 9. günde ilişkim oldu.
7) sabah 11 ve akşam 10 da yaptım testleri
8) laboquick
9) ovulasyonda çıkan çift çizgiden 21 gün sonra gebelik testi pozitif çıktı.
10) adet gecikmesi dışında hiçbir fark hissetmedim.

bence benim ya geç yumurtlama oldu, ya da geç yerleşme.
18. gün ovulasyonu koyu gördükten sonra yapmayı bırakmasaydım belki de lh değerimin dalgalanma yaşadığını falan görebilirdim.
çünkü bazı kadınlarda lh ay içinde birden fazla yükseliyormuş.
hamile kaldığım ilişkinin adetimin 27. gününde olduğunu düşünüyorum! yani neredeyse bi dahaki reglim başlamadan önce :KK70:

ben hesaplamayı çok başaramadım ama yazayım belki işine yarayan olur.

1) 32 günde bir regl oluyorum.
2) 25 ocak 2018
3) Yedi - Sekiz gün sürer
4) testlere 10- 12-13-14 şeklinde günde birer kere yaparak başladım. sonra 15'ten 18. güne kadar sabah akşam yaptım.
5) ikinci çizgiyi 18. gün sabah testinde gördüm.
6) çizgiyi gördüğüm günü değerlendirdim. çizgiden sonraki 5. 6. ve 9. günde ilişkim oldu.
7) sabah 11 ve akşam 10 da yaptım testleri
8) laboquick
9) ovulasyonda çıkan çift çizgiden 21 gün sonra gebelik testi pozitif çıktı.
10) adet gecikmesi dışında hiçbir fark hissetmedim.

bence benim ya geç yumurtlama oldu, ya da geç yerleşme.
18. gün ovulasyonu koyu gördükten sonra yapmayı bırakmasaydım belki de lh değerimin dalgalanma yaşadığını falan görebilirdim.
çünkü bazı kadınlarda lh ay içinde birden fazla yükseliyormuş.
hamile kaldığım ilişkinin adetimin 27. gününde olduğunu düşünüyorum! yani neredeyse bi dahaki reglim başlamadan önce :KK70:

Aaaay süper :) Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.Bende de erken oluyor ama şansa 2.ovulasyon testinde çift çizgi çıktı ve inşallah tutar

Aaaay süper :) Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.Bende de erken oluyor ama şansa 2.ovulasyon testinde çift çizgi çıktı ve inşallah tutar

sağol, senin de tutar inşallah bu ay :)
silikleşene kadar testi yap :KK66: o da çatladığı anlamına geliyormuş
o 14 gün de geçmek bilmiyor, sabır dilerim valla :KK70:

sağol, senin de tutar inşallah bu ay :)
silikleşene kadar testi yap :KK66: o da çatladığı anlamına geliyormuş
o 14 gün de geçmek bilmiyor, sabır dilerim valla :KK70:

Evet evet bugün ve yarın da yapacağım testi :) şükür ki ilgilenmem gereken çok iş var yoksa asla geçmez zaman eminin:)

Ovulasyon testine başladığım günü yanlış yazmışım reglimin ilk günü 1.gün sayarak 10.gün ilk ovulasyon testini ve 11.gün 2.ovulasyon testini yaptım.Ben yanlışlıkla 9.ve 10.gün yazmışım pardon.

Baksanıza kızlar dün yaptığım test 2 koyu çizgi çıkmıştı,bugün yaptığım da aynı 2 koyu çizgi çıktı.yumurta 24-48 saat arası çatlıyormuş acaba çatlamadı da daha ondan mı böyle çıktı?

Eklentiler

• FA990601-A8E5-4609-AAC7-12F8FE6D4DD5.jpeg
    FA990601-A8E5-4609-AAC7-12F8FE6D4DD5.jpeg
    26 KB · Görüntüleme: 415
Baksanıza kızlar dün yaptığım test 2 koyu çizgi çıkmıştı,bugün yaptığım da aynı 2 koyu çizgi çıktı.yumurta 24-48 saat arası çatlıyormuş acaba çatlamadı da daha ondan mı böyle çıktı?
Ewt canım daha çatlamamış demek ki öyle okumuştum bende hep silikleşmeye başlayınca çatlamış oluyor

Ewt canım daha çatlamamış demek ki öyle okumuştum bende hep silikleşmeye başlayınca çatlamış oluyor

Aaa tamam o halde bugün de değerlendirmek lazım gerçi doktorum çift koyu çizgi görünce 3 gün üst üste değerlendir demişti çok teşekkür ederim

Rica ederim canım bende başlıcam kullanmaya yarından itibaren bakalım hayırlısı olur inşallah hamilelik haberleri alırız

X