Overde Kalın Duvarlı Kist?

Tiramisu35

♥♥♥Yavrularım♥♥♥
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2009
5.603
4.211
773
Merhaba hanımlar ,
Dün karın ultrason çekildim sağ overde 3,5 cm’lik kalın duvarlı kist varmış radyolog bunu kadın Doğuma mutlaka göstermemi söyledi. Randevu aldım 23üne ama merak ettim kalın duvarlı kist ne demek? Daha önce yaşayan var mı? Bu arada aynısı mı bilmiyorum daha önceden de 5,5 cm’lik bir kistim vardı ilaç kullanmıştım boyutu küçülmüştü . Ama sanırım o kalın duvarlı değildi. Kalın duvarlı olması yapısının değişikliğe uğradığını gösteriyor ama neye dalalet eder bilmiyorum. Bu arada 3 yıldır hormonlu spiral kullanıyorum 31 yaşındayım artık adet olmuyorum. Doktor hormonlu spiralde bir süre sonra adet olmayacağımı zaten söylemişti. Önce normal spiral kullanmıştım ama birkaç yıl sonra aşırı kanamalarım sebebiyle hormonlu spirale geçiş yaptım. Acaba adet olamadığım için mi bu kist var?

Gecmis olsun. Ultrason sonucunu buraya yuklersen yardimci olabilirim

ayrıntılı tarif yoksa tek başına kalın duvarlı olması korkutmasın sizi. muhtemelen çikolata kistidir. Kadın doğum anlar zaten us bakınca hemen

Çok teşekkür ederim cevabınız için , içimi rahatlattınız. Böyle durumların genetik geçişi var mıdır bilemiyorum ama annem ve anneannem de 30lu yaşlarında kist oluşup 40lı yaşlarda rahmini ve yumurtalılarını aldırmak zorunda kaldılar. Zar zor hatırlıyorum küçüktüm o zaman benimle aynı durumdalar mıydı bilmiyorum. Yarın doktor randevum var belki orda tekrar ultrasona alırlar üniversite hastanesine gideceğim süreç nasıldır bilmiyorum.

Edit:bu arada tek taraflı olması iyi birşey diye okudum. Çikolata kisti olsaydı ultrasonda çikolata kisti olarak çıkar mıydı radyoloji karın ultrason çektiği için detaylandırmak istememiş olabilir mi yoksa ultrasonda belli olmuyor mu?

radyoloji karın us bakıncada ne olduğunu tarif eder ama sizinki etmemiş. çikolata kisti hemorajik kist ile karışıyor biri kalıcı biri geçici o yüzden net bişey dememiş olabilir. Çikolata kistinin genetik özelliği var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…