• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Over kisti .. Lütfen okuyun.

burcuvegokhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2011
8
0
36
Zonguldak
Mrb 21 yaşındayım. Bana 2 yıl önce over kisti tanısı konuldu :14:
Daha sonra doktora gittiğimde kendi kendine patlamış dediler. Ama şikayetlerim hep aynı. Yine adet günlerim sancılı ve çok ağrılı geçiyor. Ayrıca Yumurtalıklarında kist olan kişilerin çocuk sahibi olamama ihtimali gibi başlıklar beni umutsuzluğa sürüklüyor. Üzülüyorum :25: .

Bu konu hakkında bir bilgisi olan varsa benimle paylaşaabilir mi?? :85:

Daha sonra doktora gittiğimde kendi kendine patlamış dediler. Ama şikayetlerim hep aynı. Yine adet günlerim sancılı ve çok ağrılı geçiyor. Ayrıca Yumurtalıklarında kist olan kişilerin çocuk sahibi olamama ihtimali gibi başlıklar beni umutsuzluğa sürüklüyor. Üzülüyorum :25: .

canım geçmiş olsun.
bende de kist var. sol yumurtamda.
yumurtasında kist olanlar biraz zor çocuk sahibi oldukları doğru ama imkansız değil..
ben 2. aşılama sonrası hamile kalmıştım...gerçi bebeğimin kalbi durduğu için aldılar ama...

yani umutsuzluğa düşme. artık herşeyin çaresi var.

arkadaşlar 3 yıldır bende polikistik over hastasısıyımm doktorum bana 2 yıl önce yasmin verdi 1 yıl kullandım çok zaralarını gördüm göğüslerimde kitle yaptı bıraktımm sonra relm her ay düzenlii oldu ve düzenli her ay regl oluyorum kılomda artışta yok çok fa:nazar::14:zla ilaçta kullanmıyorumm hçç sol ve sağ yumurtalığımda kist oluştuu şimdi doktora gtm solda ki düşmüş sağda küçük var dedi oda düşer dedi ama ilaç kullanmıyorumm bu durumda regl düzenli olunca kilomda artış olmayınca normalmii oluyorum doktorumm hç bişey anlatmıyoo ultrason çekıp gönderiyo şuan bekarım ileride çocuğumun olmmamasından korkuyorumm neolur yardımcı olunn aydınlatırsanız sevinirimm böyle giderse çocuğum olurmu çünkü evlenmeyi düşünüyorum ve erkek arkadaşım hemen bebek istiyo;(((

bendede polikistik var evlendiğimin 3.ayında hamile kaldım hemde düşünmediğimiz halde dr nin dediğine göre her polikistikte kısırlık olcak diye bişey yokmuş,

CAnım herşeyi okuyup moralini bozma.Ben şu an 26 yaşındayım.lise 2 ilk adet oldum ve bebek isteyene kadar sürekli doğum kontrol hapı kullandım çünkü pco vardı ve kendi kendine gelmesini bekleyince 6aydan önce gelmez ve benim içerdeki kistlerim olabildiğince çoğalırdı.Overkisti benimde oldu ilk ilacı bırakıp bebek denemesi yaparken sonra 3aylık tedaviyle gitti.klomenle tedavi gördüm ikinci çatlatma iğnesiyle hamiş kaldım ve Allah uzun ömür sağlık versin şimdi oğluşum 3 aylık. Allah sağlık şifa versin sanada önemli olan tedavilerini aksatmaman konusunda uzman içine sinen bir doktor bulup tedavi olan canım.

merhaba bende de pko var ve iki çocuğuma da tedavi görmeden hamile kaldım. birincide 8 ayda hamile kalabildim. ikincide ise 5 ay yasmin kullandım (adetim düzene girsin diye) bir ay korunduk ikinci ay hamile kaldım..hatta doktor şaşırmıştı tedavisiz hamile kaldığımı duyunca..bence karamsarlığa kapılma. bu durumda olan çok kişi var...

3 yıl önce benim de sağ yumurtalığımda kist vardı yanında bir de küçük tümör varmış açık ameliyatla alındı. iki yıl önce evlendim. 5 aydır çocuk düşünüyoruz. doktora gittim, bütün testleri yaptı. Hiçbir problem yok dedi ayrıca bu durum gebe kalmanı etkilemez dedi. inşaallah bir problem olmaz.

3 yıl önce benim de sağ yumurtalığımda kist vardı yanında bir de küçük tümör varmış açık ameliyatla alındı. iki yıl önce evlendim. 5 aydır çocuk düşünüyoruz. doktora gittim, bütün testleri yaptı. Hiçbir problem yok dedi ayrıca bu durum gebe kalmanı etkilemez dedi. inşaallah bir problem olmaz.

benimde 6 ay önce aynı sorunum vardı şuan hiçbi problem yok korkmayın yani:9:

bu konuyu paylaştığınız icin teşekkürler..benimde içimi yiyip bitiriyo.. 2 ay önce şiddetli ağrılarımdan dolayı ve yoğun pıhtılı kanamalardan dolayı doktora gittim, 13 ml.capında kist olduğunu belirtti doktor ve 2 ay boyunca yasmin adında d.kntrl hapı verdi.. ve ikinci kutu bitiminde adetinde tekrar bakıcaz duruma göre bilgi vericem dedi.. yarın doktora gidicem ama icim içimi yiyor :(( :44::43:..sağ yumurtalığımda bu kist ve yarın nolcağını merak ediyorum..biryandanda cocğun olmaz vb gibi laflar gercktn icimi acıtıyo..daha 26 yaşındayım ve bekarım..doğum kntrl hapını kullanmak bile garip geliyo..

bence de hemen karamsar olmamak gerek. bi kere her insanın yapısı, metabolizması farklı. "her polikistik over olanda şöyle olur" gibisinden söylemleri ciddiye almayın. doktora görünün, içinize sinmezse ikinci bi doktora görünün. benim arkadaşımda da çıktı geçenlerde. aniden regli gecikti ve doktor polikistik var dedi. arkadaşım yıkıldı tabii çocuğum olmayacak vs. ama doktorun önerisiyle doğum kontrol hapına başladı ve adeti yeniden düzene oturdu şu an bi sıkıntısı yok. ileride hamile kalmak istediğinde ne olur bilmiyorum ama öyle hemen karamsar tablolar çizerek kendinizi üzmeye değmez bence.

bence de hemen karamsar olmamak gerek. bi kere her insanın yapısı, metabolizması farklı. "her polikistik over olanda şöyle olur" gibisinden söylemleri ciddiye almayın. doktora görünün, içinize sinmezse ikinci bi doktora görünün. benim arkadaşımda da çıktı geçenlerde. aniden regli gecikti ve doktor polikistik var dedi. arkadaşım yıkıldı tabii çocuğum olmayacak vs. ama doktorun önerisiyle doğum kontrol hapına başladı ve adeti yeniden düzene oturdu şu an bi sıkıntısı yok. ileride hamile kalmak istediğinde ne olur bilmiyorum ama öyle hemen karamsar tablolar çizerek kendinizi üzmeye değmez bence.

kesinlikle katılıorumm hemen karamsar olmamak gerek...

Back