- 11 Aralık 2017
- 327
- 185
- 35
-
- Konu Sahibi redpinkyellow
Orasini biliyorum ama matematik fen bolumlerinde oabt biraz daha zor oluyor o yuzden ilgi duydugum bolumleri dusundumAma normal kpss ile lisans, egitim ve alan kpss si ayni kesinlikle degil, normal kpss den puan almak cok zor degil ama ogretmenlikte zor gercekten yani bu puanla atanirdim faln diye dusumeyin
Kendi bolumumu hic sevmiyorum alan dersleri cok sikici. Sadece p3 den atansam 87 civari almam gerek. 80 ustune cikmak cok zor kpss de. Acikogretim okudugum icin mülakatı sinavlarda zor benim için.Atanmaya çalışan bir Türkçe öğretmeni olarak söyleyeyim iktisat mezunuymussunuz, sıkı bir şekilde çalışıp alanınızda atanacak puanı almanız öğretmen olarak atanmaktan çok daha kolay
Eger olmazsa anca markette is bulurum demek istedim. Ya da kosgebe basvurunca hibe çıkarsa belki is kurarim baska da alternatifim yok demek istedim ama ben bunlardan ziyade okumak istiyorum. Yani okursam firsat maliyeti açısından cok bi kaybim olmayacak demek istedimn ins okursunuz sizde.Bence bir hedef belirleyin ve ona yönelin . 1 yıl çalışacam sınava da hazirlancam olmazsa markette çalışsam kosgebe basvurcam falan bi sürü şey yazmışsınız. Ben de 28 yaşındayım dgs ye girdim puanım iyi gibi çok şükür okul öncesi öğretmenliğine devam edeceğim Allah izin verirse
Ben kucuk yerlerde yasamaya alisigim atanayim keske raziyim ben de esimde raziyiz.Herhangi bir ogretmenligi kazanip okumanizda cok buyuk problemler olmaz gibi geliyor ancak sonraki süreç yorucu. Koylerde başlamak yaş ve çocuklar itibariyle sizin icin zor olabilir.
Zaten bizde oyle düşünüyoruz okul derslerini gorur gormez evde duzenli gununune caliscam. Nette oabt videolari var. O donemki dersleri youtobe da ki videolardan da dinleyerek iyice oturtup tam tesekkullu okumayi düşünüyorum hem okulda ki notlarima yansir hem de kpss icin 4 yil boyunca hazirlanmis olcam bi nevi. Oyle düşünüyorum yani bende okurken 4 yil boyunca kpss ye de hazirlanarak gitmk amacım. Siz ogretmen oldugunuz icin boyle dusunuyorsunuz ama en cok atama öğretmenlere oluyor her yil. Ogretmenlikten baska önü acik saglik bolumleri var baska da yok. Ben de saglik sektorunu sevmiyorum ve sayisalim cok da iyi degildir zaten. Baska ne okuyabilirim bana bi fikriniz var mi sağlık, öğretmenlik haricind sozek ve esit ağırlıktan alan?Konu sahibi hiçbir şey yapamazsam özelde çalışırım diyorsun ama o iş öyle değil. Özeller yaş faktörünü dikkate alıyor olabildiğince genç ve dinamik istiyor. Tecrübe istiyor. Sizi üzmek değil amacım ama size asıl masal anlatırsam üzmüş olurum çünkü ben de öğretmenim. Çok okumak istiyorsanız 1.siniftayken kpss ye çalışmaya başlayın. Öabt ye bakıp da "çözerim kolay ya" demeyin. Ben Ales gibi üst düzey beceri ölçen sınavdan 90 alırken kpss öabt den 75 bile alamadım evet gerçekleri konuşmak zorundayım. Çok çalışmak gerek başlayın 1.siniftan. Yerinizde olsam ogretmenlikten vazgeçer başka bir şey okurdum.
Inşallah ikimizde istediğimiz bölümü okur ve ataniriz hemencecik . Ben de takıyorum bazen yaşi üstelik şimdi hamileyim . Büyük ihtimal 2.donem okuyamam ama nasip. Er ya da geç olur önemli olan istediğimiz mesleği yapmak . Allah ömür verirse 60 yaşına geldigimizde geri dönüp keşke 30 umda okusaydım. 30 yıl boşa gitti dememek için gayret ...Eger olmazsa anca markette is bulurum demek istedim. Ya da kosgebe basvurunca hibe çıkarsa belki is kurarim baska da alternatifim yok demek istedim ama ben bunlardan ziyade okumak istiyorum. Yani okursam firsat maliyeti açısından cok bi kaybim olmayacak demek istedimn ins okursunuz sizde.
Ben kucuk yerlerde yasamaya alisigim atanayim keske raziyim ben de esimde raziyiz.
Tskr ederm peki belli yastan sonra bu mesleği yapmak zor olur mu?? Ben kendimi 55 yasina kadar bu meslegi rahatlıkla yapabileceğimi düşünüyorum ama yinede kaygilandim'Ben okul oncesi ogretmenligi diyiyorum, severek yapan icin guzel meslek. Kizkardesim severek yapiyor, seneler once 56 puanla bir koy okuluna atandi, tabi artik daha yuksektir atama puanlari ama hala en cok atamasi olan bolumlerden diye biliyorum. Esiniz de anneniz de destekliyorlarmis, ne guzel, hem kendinizi gelistirmis olursunuz, okumaktan hicbir zaman zarar gelmez. Kolay gelsin.
Evet bende oyle düşünüyorum. Bundan 4 yil once ygs ye girmediğime pismanim simdi mezun olmus olcaktim. İns rabbim emeklerimizi bosa çıkarmaz.Inşallah ikimizde istediğimiz bölümü okur ve ataniriz hemencecik . Ben de takıyorum bazen yaşi üstelik şimdi hamileyim . Büyük ihtimal 2.donem okuyamam ama nasip. Er ya da geç olur önemli olan istediğimiz mesleği yapmak . Allah ömür verirse 60 yaşına geldigimizde geri dönüp keşke 30 umda okusaydım. 30 yıl boşa gitti dememek için gayret ...
Hayir zor oldugunu dusunmuyorum, ama soyle mesela benim icin uygun bir meslek degil cunku kendimi biliyorum ben yapamam, ama siz kendinizi tanirsiniz, ogretmenlik bol sabir, sevgi, ozveri isteyen bir meslek, bir suru cocukla ugrasmak da kolay degil. Yasa takilmayin, cok gencsiniz daha. Ben yurtdisindayim, oglumun kresdeki bir ogretmeni 50`li yaslarinda ve cok tatli birisi, hic ah ne kadar yasli ogluma bakamaz diye dusunmedim cunku yasam enerjisini hissedebiliyorsunuz. 33 yasindayim hala okuyorum, ogreniyorum.Tskr ederm peki belli yastan sonra bu mesleği yapmak zor olur mu?? Ben kendimi 55 yasina kadar bu meslegi rahatlıkla yapabileceğimi düşünüyorum ama yinede kaygilandim'
Bir kere Türkçe öğretmenliğini hiç düşünmeyinDaha once unv mezunu oldugum icin muaf dersleri saydrp (kabul edilirse) yarim donem erken bitreblrm. Siz neden bu kadar olumsuz seyler soyluyorsunuz acaba siz atanamadiniz diye mi
Matematiğim iyi deseydiniz psikoloji tavsiye ederdim. Illa öğretmenlik olacaksa türkçe okul oncesi değil özel eğitim/sinif/ingilizce diyorum.sinif icin de biraz mat bilmelisiniz tabii. Bu arada kpss ile okul dersleri farklı hocadan hocaya still ve derinlemesine inilen konu değişiyor. Adamın alanı doktorası xdir hep ona yoğunlaşır mesela. Diğer şeyleri es geçerZaten bizde oyle düşünüyoruz okul derslerini gorur gormez evde duzenli gununune caliscam. Nette oabt videolari var. O donemki dersleri youtobe da ki videolardan da dinleyerek iyice oturtup tam tesekkullu okumayi düşünüyorum hem okulda ki notlarima yansir hem de kpss icin 4 yil boyunca hazirlanmis olcam bi nevi. Oyle düşünüyorum yani bende okurken 4 yil boyunca kpss ye de hazirlanarak gitmk amacım. Siz ogretmen oldugunuz icin boyle dusunuyorsunuz ama en cok atama öğretmenlere oluyor her yil. Ogretmenlikten baska önü acik saglik bolumleri var baska da yok. Ben de saglik sektorunu sevmiyorum ve sayisalim cok da iyi degildir zaten. Baska ne okuyabilirim bana bi fikriniz var mi sağlık, öğretmenlik haricind sozek ve esit ağırlıktan alan?
Muhasebeden hic anlamiyorumIktisat mezunsunuz neden formasyon alıp muhasebe öğretmenliği düşün müyorsunuz? Bir de tekrar üniv. Okumaktansa alese girip yüksek lisans yapıp okutman olmaya bile yönelebilirsiniz kendi alanızda.muhasebe öğretmeni olabilirsiniz yani.
Türkçe öğretmenliğinin ataması sıkıntılı. Eğer öğretmenlik diyosan şu üçünden birini seç direk atanırsın: İngilizce öğretmenliği, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği, sınıf öğretmenliğimerhaba hanımlar. 30 yaşında evliyim ve 2 yaşında bebeğim var. yeniden ünv okumak istiyorum daha doğrusu bu yaştan sonra öğretmen olmaya karar verdim eğitim fakültesi istiyorum. Eşim destekliyor okumamı. Kendide öğretmen. Bu yıl çok aşırı çalışamadan girdim sınava ve 353 puanım var sıralamam 54k ama istediğim bölüm gelmedi. Okul öncesi öğretmenliği istiyordum. 360 civarıyla kapatmış normal öğretimler. hesabıma göre 3-5 netle kaçırdım. Yazsam 3-5 yerde Türkçe öğretmenliği (Orta okul Türkçe öğr.) geliyormuş. 350 ile kapatmış sanırım. Bu yıl acaba ek kontenjandan açılırsa tercih edip gelirse Türkçe öğr mi okusam yoksa bu yıl iyi hazırlanıp seneye okul öncesi mi okusam( 1 yıl kaybetmiş olcam) Türkçe de diğer öğretmenlik branşları içinde ilgi duyduğum bi branş ama ben okul öncesine daha çok ilgiliyim bi de bu yaştan sonra atanma kaygısı taşımak istemiyorum. Gerçi Türkçenin de alımları okul öncesine yakın ama okul öncesi okur atanamazsam özel anaokulu ve kreşlerde çalışabilirim diye düşündüm. (Belki bazılarınıza bu yaştan sonra okumam tuhaf gelmiş olabilir ama malum öğretmenlikte atanma da yaş problemi yok ve ben öğretmen olmak istiyorum)
Türkçe öğretmenliğinin ataması sıkıntılı. Eğer öğretmenlik diyosan şu üçünden birini seç direk atanırsın: İngilizce öğretmenliği, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği, sınıf öğretmenliği
Niye Doğuda insan yaşamıyor mu kocası da oraya tayinini ister beraber yaşarlar Doğu diyorsunuz da sanki mağara da öğretmenlik yapacak yaaBen bu konularda gercekciyim elbette okuyun ama bu yaştan sonra öğretmen olarak atanmanız cok zor. Bu sene hazırlanacaksınız 4 sene fakülte. E hadi hemen atandınız diyelim 6 sene de muhtemelen doguda sözleşmeli öğretmen olacaksınız . Hayatın dogal akışına aykırı bence bunlar