- 11 Aralık 2017
- 327
- 185
- 35
- Konu Sahibi redpinkyellow
Bu arada çocukları sevmek, cocuk ruhlu olmak yeterli degil tabi. Benim okul oncesi yas grubuna ozel bir ilgim var. Bu vakte kadar onlarca cocuk psikolojisi, cocuk gelişimi kitaplari okudum.Bu biraz şeye benziyor. "Arkadaşlarım çok güzel dert dinlediğimi söyler" deyip psikoloji okumayı istemeye hahsjsj.
Sevgili konu sahibi, hevesinizi anlıyorum çok güzel elbette okuyun. Ancak şöyle de bir durum var ki hayat hiçbir zaman tri lay lay lom geçmiyor. 4 sene lisans eğitimi + bitirdikten sonra senelerce KPSSye hazırlanmak (atanmak kolay değil kaldı ki 5 sene sonra daha çok mezun olacak ve rakipleriniz de daha fazla elbette) + (haydi atandınız) doğu görevine gitmek + evlilik ve çocuk sorumluluklarını yerine getirmek. Bunların hepsini 30 yaşından sonra yapabilecek misiniz? Evet benim okuduğum bölümde de 30 yaşından sonra (hatta 50 yaşından sonra) okuyanlar vardı ama hepsi bekardı, ailevi herhangi bir sorumlulukları yoktu ve zaten yapıyor oldukları bir meslekleri vardı. Yani en baştan başlamak istemediler, bir tür hobi gibi okudular. Hevesinizi kaçırmak istemem ama çok yüksekten uçarsanız eğer, çakılırsanız hayal kırıklığınız daha fazla olur. Biraz daha "alçaktan uçarak" beklentiyi azaltmakta fayda var.
Çocuklarla empati kurabilen biryim ve onların bu son derece önemli yaşlarında travmalar yasamamaları için elimden geleni yapmak istiyorum.
Etkinlik vs sürekli arastrrrm kendi cocugum olunca farkettim bu bransa ilgimi.