- 11 Aralık 2017
- 327
- 185
- 35
-
- Konu Sahibi redpinkyellow
Bu arada çocukları sevmek, cocuk ruhlu olmak yeterli degil tabi. Benim okul oncesi yas grubuna ozel bir ilgim var. Bu vakte kadar onlarca cocuk psikolojisi, cocuk gelişimi kitaplari okudum.Bu biraz şeye benziyor. "Arkadaşlarım çok güzel dert dinlediğimi söyler" deyip psikoloji okumayı istemeye hahsjsj.
Sevgili konu sahibi, hevesinizi anlıyorum çok güzel elbette okuyun. Ancak şöyle de bir durum var ki hayat hiçbir zaman tri lay lay lom geçmiyor. 4 sene lisans eğitimi + bitirdikten sonra senelerce KPSSye hazırlanmak (atanmak kolay değil kaldı ki 5 sene sonra daha çok mezun olacak ve rakipleriniz de daha fazla elbette) + (haydi atandınız) doğu görevine gitmek + evlilik ve çocuk sorumluluklarını yerine getirmek. Bunların hepsini 30 yaşından sonra yapabilecek misiniz? Evet benim okuduğum bölümde de 30 yaşından sonra (hatta 50 yaşından sonra) okuyanlar vardı ama hepsi bekardı, ailevi herhangi bir sorumlulukları yoktu ve zaten yapıyor oldukları bir meslekleri vardı. Yani en baştan başlamak istemediler, bir tür hobi gibi okudular. Hevesinizi kaçırmak istemem ama çok yüksekten uçarsanız eğer, çakılırsanız hayal kırıklığınız daha fazla olur. Biraz daha "alçaktan uçarak" beklentiyi azaltmakta fayda var.
Farkındaysanız ben sizle alay etmedim size durumu izah ettim ama siz daha bölüme bile başlamamışken (burada alay yok durum bu çünkü) alan sorularını çözüyorum eğitim bilimlerini yapıyorum diyince komik oldu. Çünkü dediğiniz gibiyse çalışmadan girmiş olsanız bile 54k sıralama yapmazdınız. Ben de sözelciyim bu iki bölümün sıralamalarının bu kadar düşmesine çok şaşırdım zaten. Çünkü eski avantajları yok talep azalıyor gün geçtikçe. Bunlar Türkiye gerçekleri. Zaten size ne demişim ilk mesajımda bu gerçekleri bilerek okuyun bütün bunlara rağmen okurum vaktim var derseniz okuyun tabii ki. Kim atanır kim atanmaz bunu bilemeyiz belki çalışmadan girer ilk senenizde atanırsınız belki senelerce çalışır öyle atanırsınız. Ama su bulanıkken ben size bu su tertemiz demiyorum gerçekleri söylüyorum. Burası Türkiye ayakları sağlam basan hayal kurmak gerekiyor.Ben genel olarak soyledim. Kpss ye hazirlandim bu yıl. Yks ye degil. Siralamam en iyi sozeldeydi. 54k işte o da.. edebiyat felsefe calismadim. Cografya ve tarih de de bazi uniteler kpss ye gore eksik mesela cografya da harita bilgisi ulkeler cografyasi gibi... Fizik kimya biyoloji tyt de puani etkiliyordu ayrıca. Sinav hakkinda yeterince bilgiye sahibim sadece bazi derslere bakmadan girdim. Ayrica teferruatlı yazamadim cocugum uyumadi, yeni uyuttum, yazamadim şunu da söyleyeyim. Ben bu saatten sonra okumaya niyetlenmisim (esim ve kendi annemle aldik bu karari, annem cocuguma bakacak benim yanimda her zaman) heralde her seyi arastirmak en doğal hakkim. Mezun sayisina, alimlara, atama puanlarına, öabt de çıkan sorulara kadar inceledim. Yani bunlari soyleyince " kazanmadan okula basladiniz bile" gibi alayci konusmanizi kendimi iyi ifade edemememe bagliyorum. Cocugumla mesguldum izahı eksik yaptim. Ben kazanip okuyup atanirsam doguda yaşarım oralari da görmüş oluruz hem hizmet puanimiz artar yani su an elbette hayalciyim ama her sey hayallerle baslar ve iyi ki boyle hayallerim var. Baska yasitlarim gibi evde kadin programları izleyecegime ilmim artar. Bi mucize olur atanirsam da ne guzel ornek olurum benim gibi hayalcilere... Atanamasam da en fazla 4 yilim gider hayatımdan en azindan icimde kalmaz.
Annem yanimda cocuk bakimi konusunda yoksa cesaret edemezdimBence atanma konusunda daha şanslı olunacak meslekleri seçmeye çalışın. Su an bile çok yüksek atanmak için puanlar ki en iyi ihtimalle 5 sene sonrasından bahsediyosunuz. Ki bi de cocuk yapacaksınız da 2 çocukla yirmili yaslardaki genclerle girceksiniz bu yarışa. Dedigim gibu daha gerçekçi hedefler belirleyin bu sizi zorlar
Evet hepsini biliyorum. Gk-gy ayrica öabt ve egitim bilimleri var. Öabt testlerine baktım gecmis yillardaki inceledim. Atamalar evet sahane degil ama felsefe ya da tarih ogretmenligi düşünmüyorum zaten yine atamaları orta seviyede olan ve ilgi duyduğum branşları düşündüm. Ben bir tek meslek sahibi olmak icin değil okumayi seviyorum yoksa bir tek meslek sahibi olmak için boyle bir yolculuga elbet cikilmaz :) kaybedecek biseyim yok. Mesleğim yok yaşım 30 oldu. Kpss den 85 ustu almam lazim (acikogretim iktisat mezunuyum) 80 nin üstüne cikmak cok zor. 77 yi gördum. Matematiğim kötü bu ulkede bakıyorum tıp ve hukuk harici hangi bölümü okusan zor. Cocuklugum ve lise hayatım hep haksızlıklarla sıkıntılarla geçti icimde kalanlari esimin destegi ile canlandırmak istedim ama maalesef yasimdan ötürü cok umutsuz yorumlar aldim üzüldüm açıkçası ama vazgecmeye niyetim yok. Cunku 4 yil sonra da ayni yerde olacağım kaybedecek biseyim yok. Yaşıyorum elim ayağım tutuyor aklim yerinde demek ki can cikmadiysa umut var demektirÖğretmenlik kpss si GK-GY den ibaret değil ki. 80 soruluk eğitim bilimleri ve 50 soruluk alan bilgisi testi de var.
Emojiler alayciydi neyse alay kismina takilmadim.Farkındaysanız ben sizle alay etmedim size durumu izah ettim ama siz daha bölüme bile başlamamışken (burada alay yok durum bu çünkü) alan sorularını çözüyorum eğitim bilimlerini yapıyorum diyince komik oldu. Çünkü dediğiniz gibiyse çalışmadan girmiş olsanız bile 54k sıralama yapmazdınız. Ben de sözelciyim bu iki bölümün sıralamalarının bu kadar düşmesine çok şaşırdım zaten. Çünkü eski avantajları yok talep azalıyor gün geçtikçe. Bunlar Türkiye gerçekleri. Zaten size ne demişim ilk mesajımda bu gerçekleri bilerek okuyun bütün bunlara rağmen okurum vaktim var derseniz okuyun tabii ki. Kim atanır kim atanmaz bunu bilemeyiz belki çalışmadan girer ilk senenizde atanırsınız belki senelerce çalışır öyle atanırsınız. Ama su bulanıkken ben size bu su tertemiz demiyorum gerçekleri söylüyorum. Burası Türkiye ayakları sağlam basan hayal kurmak gerekiyor.
Daha fazla uzatmanın anlamı yok tavsiye istemişsiniz gerçekleri anlattık. Nasıl biliyorsanız öyle yapın madem.
Bak sen beni anlıyorsunŞuan atanması zor bir bölümde 4. Sınıfım. Bu bölümden fayda yok yeniden hazırlanıp ingilizce öğretmenliğini kazanırım belki dedim yapamadım boşa çalışıyormuşum gibi geldi bıraktım. Kendimde bi 4 sene daha okuma gucu ve cesaretini bulamadim. Şimdi kpss ye hazırlanıyorum ama sürekli nasıl atanacam diye de içimden geçiriyorum hayat gerçekten zor. Ne hissettiğini az çok anlıyorum. Ama kaybedecek bişeyim yok diyorsun dene bence hatta gidebilirsen ek tercihlerle bu sene yerleşmeye bak.
Mesajınızı tesadüfen gördüm belkı başka yazan da olmuştur beden eğitimi öğretmeniyim ve eşek gibi çalıştım bölümümü kazanmak için kı sporcu olduğum halde bu kadar basite indirgemek hoş olmuyo okumak evet eğlenceli ama bi o kadar da zor hem kafa hem vucut yoruluyor aletli cimnastık dıye bi ders var sadece bir örnek fırsatınız olursa lütfen bi bakın diğerlerini saymıyorum bile sevgiler ıyı gecelerMüzik ya da beden eğitimi öneririm alan sınavı yok .Atamasi zor değil. Okumak eğlenceli
Merhaba bende fen bilimleri öğretmeniyim her mesleğin kendine gôre zorlukları vardır ama benim düşüncem bu basite indirgediğim için değil alan olan bölümler daha zor ataniyor bunu söylemek istemiştim öğretmensiniz ama okuduğunuzu anlamıyorsunuz basite indirgediğim nerde yazıyor bunu nasıl çıkardınız hayret ettim .Size de iyi geceler.Mesajınızı tesadüfen gördüm belkı başka yazan da olmuştur beden eğitimi öğretmeniyim ve eşek gibi çalıştım bölümümü kazanmak için kı sporcu olduğum halde bu kadar basite indirgemek hoş olmuyo okumak evet eğlenceli ama bi o kadar da zor hem kafa hem vucut yoruluyor aletli cimnastık dıye bi ders var sadece bir örnek fırsatınız olursa lütfen bi bakın diğerlerini saymıyorum bile sevgiler ıyı geceler
Bana gore tip okumak beden egitiminden kolaydir. Yetenek meselesi cunku. Oturup ezber yapmak aletli cimlastigi yapma.ihtimalimden daha yuksek oldugu kesin :)Mesajınızı tesadüfen gördüm belkı başka yazan da olmuştur beden eğitimi öğretmeniyim ve eşek gibi çalıştım bölümümü kazanmak için kı sporcu olduğum halde bu kadar basite indirgemek hoş olmuyo okumak evet eğlenceli ama bi o kadar da zor hem kafa hem vucut yoruluyor aletli cimnastık dıye bi ders var sadece bir örnek fırsatınız olursa lütfen bi bakın diğerlerini saymıyorum bile sevgiler ıyı geceler
4- tane öğretmen arkadaşım var hiç biri atanamadımerhaba hanımlar. 30 yaşında evliyim ve 2 yaşında bebeğim var. yeniden ünv okumak istiyorum daha doğrusu bu yaştan sonra öğretmen olmaya karar verdim eğitim fakültesi istiyorum. Eşim destekliyor okumamı. Kendide öğretmen. Bu yıl çok aşırı çalışamadan girdim sınava ve 353 puanım var sıralamam 54k ama istediğim bölüm gelmedi. Okul öncesi öğretmenliği istiyordum. 360 civarıyla kapatmış normal öğretimler. hesabıma göre 3-5 netle kaçırdım. Yazsam 3-5 yerde Türkçe öğretmenliği (Orta okul Türkçe öğr.) geliyormuş. 350 ile kapatmış sanırım. Bu yıl acaba ek kontenjandan açılırsa tercih edip gelirse Türkçe öğr mi okusam yoksa bu yıl iyi hazırlanıp seneye okul öncesi mi okusam( 1 yıl kaybetmiş olcam) Türkçe de diğer öğretmenlik branşları içinde ilgi duyduğum bi branş ama ben okul öncesine daha çok ilgiliyim bi de bu yaştan sonra atanma kaygısı taşımak istemiyorum. Gerçi Türkçenin de alımları okul öncesine yakın ama okul öncesi okur atanamazsam özel anaokulu ve kreşlerde çalışabilirim diye düşündüm. (Belki bazılarınıza bu yaştan sonra okumam tuhaf gelmiş olabilir ama malum öğretmenlikte atanma da yaş problemi yok ve ben öğretmen olmak istiyorum)
Aslında moda tasarim mezunuyum elimden dikis kalip gelir ve oyuncak tasarımıyla ilgilemiyirum şu sıra bez bebekler ve amigurimi bebeklerBen de seneye girecegim yas 30herkes standart hayat yasamak zorunda degil zira hayat kalip degil, su yasta sunu yasamalisin deyip insanlari strese sokuyorlar pes ettiriyorlar.. pes edersen kaybedersin arkadasim.
Dgs ile muhendislige gecis yapmak istemez misin diyecegim ama ogretmen olmayi cok istedigini soylemissin.. cocuk gelisimi uygun bence, oyuncak tasarimi da yaparsin..
Merak ettigim bir sey var istanbul'da cok fazla kurs secenegi var neden onlari dusunmuyorsun. Istanbul haddinden fazla zor oldugu icin mi? Yoksa ogretmen olmayi cok istedigin icin mi. Ben kucuk sehirdeyim istanbul'da olsam bir cok kursa giderdim diyordum da bolumlerimiz yakin o yuzden sordum :)
Burayi sevmiyoruz havasi kirli evler cok insanlar cok... esim burasi gelmezse tayin isteyecek. Annemde gelecek zorlandigimda. Bir bebegim daha olunca ilk 1-2 yil falan gelecek. Oglum zaten 24 aylik seneye okula baslarsam 3 yasinda olcak yarim gun krese verrzMerak ettiğim bir sey var. Üniversiteyi istanbulda mı okuyacaksiniz yoksa hangi şehir olursa olsun farketmez mi esiniz ve anneniz de sizinle gelecek mi okuduğunuz sehire?
Haklsnz. Bu ulkede egitim sisteminde buyuk aksakliklar var.Valla 54k güzel bir derece. 4 yıl sonra hayatımızın nasıl olacağı belli değil. Benim zamanımda sadece öğretmen olmak isteyenler öğretmenlik yazardı. Puanları çok düşüktü. 2000 krizinden sonra öğretmenlik aslinda memurluk en popüler meslek oldu kontenjanlar doldu taştı, puanlar arttı. Şimdi öğretmenlikte hem atama krizi var hem de yeni bir ekonomik kriz var. 5 yıl sonra öğretmenlik ve kpss açısından çok şey değişebilir. Şu anki durum ile 5 yıl sonrayı degerlendiremezsiniz. Ama ipucu verir.
Hele bir de ataması kolay bölümleri yaz demişler. Atamasi kolay olan bölümlere zaten tercih yapan artıyor daha çok mezun veriyor ve siz mezun olduğunuz tarihlerde yine o bölümde de bir atama krizi olabilir.