Otuzumdan sonra öğretmen olmaya karar verdim. Türkçe mi? Okul öncesi mi?

Tebrik ederm sizi. Acaba atanma da zorlnrmiym? Bi de bi yaştan sonra cocuk gurultusunu kaldirablrmym acaba yani kendimi biliyorum zorlanmam ilerki yaslarimda da ama burda arkadaslar o noktaya takılmalar da

Ben gerçekçi konuşayım sizi pek hayalci gördüm. Şu halinizle KPSS'den 80 alırsınız da öğretmen olunca eğitim bilimleri ve öğretmenlik alan bilgisi sınavlarına da gireceksiniz. Özellikle ÖABT bütün dengeleri değiştiren bir sınav. Yani şimdi 80 almanız bir şey ifade etmiyor maalesef. 4 yıl sonra şartlar iyileşmeyecek kötüleşecek öğretmenler için. Atama az ve arkadan gelen mezunlar var sürekli, o yüzden atanamayanlar katlanarak artıyor. 6 yıl çakılı sistem de değişecek gibi durmuyor daha yeni konuşuldu bu konu bakanlıkta. Okul öncesi zorunlu olacak, emeklilik şartları iyileştirilince açık artacak falan bunlar yıllardır söylenen ama gerçekleşmeyen şeyler. Bunlara bel bağlayıp okuyacaksanız hüsran olur sizin için. Ama ben seviyorum vaktim var diyorsanız okuyun tabii ki.

Tebrik ederm sizi. Acaba atanma da zorlnrmiym? Bi de bi yaştan sonra cocuk gurultusunu kaldirablrmym acaba yani kendimi biliyorum zorlanmam ilerki yaslarimda da ama burda arkadaslar o noktaya takılmalar da
Ben hep özel sektörde çalıştım ve kısa bir süre öğretmenlik yaptıktan sonra idareciliğe geçtim.
Son 9 yıldır idareci pozisyonundayım.
Atanma işi çetrefilli bir konu, şartlar,tercihler çok etkiliyor sonucu.
Şu da bir gerçek ki özel sektörde okul öncesi öğretmenliği fiziksel ve mental olarak yıpratıcı, belli bir yaştan sonra sizi zorlayabilir.
Okul öncesi alanında çalışmak için çocukları sevmek yetmiyor bu işe gönül vermelisiniz ki zorluklarını göz ardı edebilesiniz.
Çalışması zor bir alan.

Konunuzu takipteyim. Bende Tarih öğretmenliği mezunuyum. Yaş da 27. Bu sene kpss sıfırdan hazırlanmayı düşünüyorum. Atanma puanı da çok yüksek açıkçası. Şimdi sizin konuyu incelerken çocuk gelişimi açıktan varmış, bende mi okusam acaba dedim.Atanma şansı var mi acaba? En azından kendi bölümünden aranamazsam bu bölümden şansımı denemiş olurum.

özellerde öğretmenlik zor. her kurum aynı değil tabi ki ama okul öncesi sömürü sektörü resmen tavsiye etmem, ben çok pişmanım keşke lisede farklı bölüm seçseydim, hata etmişim.

Alan sinavindan korkmuyorum gecenlerde baktim sorulara Turkce alan sinavina. Hatta Egirtim bilimleri ve alan sayesinde belki ortalamam yukseleblr. . Benim matematik de sorunum var 5-10 net arasi yapabiliyorum. Digerlerinde cok iyiyim sukur. Hatta alan sayesinde ortalamamin artacagini dusunuyorum açıkçası. Bi yakinimiz alan sınavı sayesinde atandi. P3 puani düşüktü çünkü ama alandan fule yakin yapmis

Hele bismillah birinci sınıfa başlasaydınız
O zaman okuyun bence üstten ders de verirseniz 3 yılda bitirir atanırsınız bol şans

Hele bismillah birinci sınıfa başlasaydınız
O zaman okuyun bence üstten ders de verirseniz 3 yılda bitirir atanırsınız bol şans
Daha once unv mezunu oldugum icin muaf dersleri saydrp (kabul edilirse) yarim donem erken bitreblrm. Siz neden bu kadar olumsuz seyler soyluyorsunuz acaba siz atanamadiniz diye mi

Daha once unv mezunu oldugum icin muaf dersleri saydrp (kabul edilirse) yarim donem erken bitreblrm. Siz neden bu kadar olumsuz seyler soyluyorsunuz acaba siz atanamadiniz diye mi
Ben olumsuz şeyleri söylemiyorum kaldı ki KPSS'ye bile girmedim. Size gerçekleri ve sayısal verileri söyledim.
Olayı sidik yarışına çevirecekseniz ben de çıkıp size "Madem daha bölüme başlamadan atanabiliyorsunuz neden daha kolay olan üniversite sınavında 54k gibi bir sıralama yaptınız? " derim ama demeyeyim madem gece gece gerek yok

Cunku edebiyat, mat2,fizik kimya biyoloji hic bakmadan girdim sinava

Bence atanma konusunda daha şanslı olunacak meslekleri seçmeye çalışın. Su an bile çok yüksek atanmak için puanlar ki en iyi ihtimalle 5 sene sonrasından bahsediyosunuz. Ki bi de cocuk yapacaksınız da 2 çocukla yirmili yaslardaki genclerle girceksiniz bu yarışa. Dedigim gibu daha gerçekçi hedefler belirleyin bu sizi zorlar

Cunku edebiyat, mat2,fizik kimya biyoloji hic bakmadan girdim sinava
TS puanı için mat2, kimya, fizik, biyoloji gerekmiyor.
Edebiyat, tarih, felsefe, mantık, coğrafya, Türkçe gerekiyor. İstediğiniz bölümler TS puan türüyle alır bir daha hazırlanırsanız aklınızda bulunsun diye belirttim

İyi geceler hakkınızda hayırlısı olsun.

Valla bana bunları yazdığım için kızabilirsiniz ama açık konuşmak zorundayım ben de bir öğretmen olarak. Okuma aşkınız varsa okuyun ama eğer ben atanmak istiyorum türkçenin iyimiş okul öncesi iyiymiş diye düşünceleri atın kafanızdan. Çünkü ikisinin de ataması yine şahane değil. Gitgide öğretmen fazlası çıkıyor durumumuzun ne olacağı belli değil lütfen 4 sene sonrası için atanma hayali kurmayın üzülmenizi istemem. Okul öncesi de olsa ataması ortada. Bir de 6 yıl doğu görevi mi yapacaksınız? Ben hevesinizi kırmak istemiyorum okuyun ama dediğim gibi umutlanmayın..

Katiliyorum size.
Konu sahibi, halihazirda universite okumus birisi olsaydiniz, sadece KPSS calisip atanma ile ilgili soru soruyor olsaydiniz; calisin sansinizi deneyin derdim ama (ki ogrenmenin, okumanin yasi yoktur diye dusunenlerdenim) bizim bolumde de Trnin en iyi unilerinden biri, 42 yasinda bi abimiz vardi :) en az 4 yil uni okuycaksiniz ve 2 cocukla ders calisip, odev proje vs hazirlayacaksiniz. Sonrasinda gittikce zorlasan bir atanma yarisina gireceksiniz. Bana da cok gercekci gelmedi bu hayaliniz ama ne olursa olsun istiyorum basaririm diyorsaniz neden olmasin :)

Son düzenleme:
Doğru değil

Yanlış anlamayın da çocuk ruhlu olmak, çocukları sevmek gibi şeyler okul öncesi öğretmeni olmak için yeterli değil.

Bu biraz şeye benziyor. "Arkadaşlarım çok güzel dert dinlediğimi söyler" deyip psikoloji okumayı istemeye hahsjsj.

Sevgili konu sahibi, hevesinizi anlıyorum çok güzel elbette okuyun. Ancak şöyle de bir durum var ki hayat hiçbir zaman tri lay lay lom geçmiyor. 4 sene lisans eğitimi + bitirdikten sonra senelerce KPSSye hazırlanmak (atanmak kolay değil kaldı ki 5 sene sonra daha çok mezun olacak ve rakipleriniz de daha fazla elbette) + (haydi atandınız) doğu görevine gitmek + evlilik ve çocuk sorumluluklarını yerine getirmek. Bunların hepsini 30 yaşından sonra yapabilecek misiniz? Evet benim okuduğum bölümde de 30 yaşından sonra (hatta 50 yaşından sonra) okuyanlar vardı ama hepsi bekardı, ailevi herhangi bir sorumlulukları yoktu ve zaten yapıyor oldukları bir meslekleri vardı. Yani en baştan başlamak istemediler, bir tür hobi gibi okudular. Hevesinizi kaçırmak istemem ama çok yüksekten uçarsanız eğer, çakılırsanız hayal kırıklığınız daha fazla olur. Biraz daha "alçaktan uçarak" beklentiyi azaltmakta fayda var.

Ben genel olarak soyledim. Kpss ye hazirlandim bu yıl. Yks ye degil. Siralamam en iyi sozeldeydi. 54k işte o da.. edebiyat felsefe calismadim. Cografya ve tarih de de bazi uniteler kpss ye gore eksik mesela cografya da harita bilgisi ulkeler cografyasi gibi... Fizik kimya biyoloji tyt de puani etkiliyordu ayrıca. Sinav hakkinda yeterince bilgiye sahibim sadece bazi derslere bakmadan girdim. Ayrica teferruatlı yazamadim cocugum uyumadi, yeni uyuttum, yazamadim şunu da söyleyeyim. Ben bu saatten sonra okumaya niyetlenmisim (esim ve kendi annemle aldik bu karari, annem cocuguma bakacak benim yanimda her zaman) heralde her seyi arastirmak en doğal hakkim. Mezun sayisina, alimlara, atama puanlarına, öabt de çıkan sorulara kadar inceledim. Yani bunlari soyleyince " kazanmadan okula basladiniz bile" gibi alayci konusmanizi kendimi iyi ifade edemememe bagliyorum. Cocugumla mesguldum izahı eksik yaptim. Ben kazanip okuyup atanirsam doguda yaşarım oralari da görmüş oluruz hem hizmet puanimiz artar yani su an elbette hayalciyim ama her sey hayallerle baslar ve iyi ki boyle hayallerim var. Baska yasitlarim gibi evde kadin programları izleyecegime ilmim artar. Bi mucize olur atanirsam da ne guzel ornek olurum benim gibi hayalcilere... Atanamasam da en fazla 4 yilim gider hayatımdan en azindan icimde kalmaz.

Cocuguma annem bakacak ve benim kaybedecek biseyim yok zaten su an dipteyim. Ev hanımıyim yani mesleğim yok. 4 yil oylede geçecek boylede...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…