- 11 Aralık 2017
- 327
- 185
- 35
-
- Konu Sahibi redpinkyellow
Tebrik ederm sizi. Acaba atanma da zorlnrmiym? Bi de bi yaştan sonra cocuk gurultusunu kaldirablrmym acaba yani kendimi biliyorum zorlanmam ilerki yaslarimda da ama burda arkadaslar o noktaya takılmalar daBen 33 yaşında okul öncesi öğretmenliği lisans kazanıp okumuş üzerine de 45 yaşında PDR yüksek lisans yapmış biriyim siz niye yapmayasınız? Okul öncesi öğretmenliği çocukları ve bölümü sevenler için harika bir meslekredpinkyellow
Ben gerçekçi konuşayım sizi pek hayalci gördüm. Şu halinizle KPSS'den 80 alırsınız da öğretmen olunca eğitim bilimleri ve öğretmenlik alan bilgisi sınavlarına da gireceksiniz. Özellikle ÖABT bütün dengeleri değiştiren bir sınav. Yani şimdi 80 almanız bir şey ifade etmiyor maalesef. 4 yıl sonra şartlar iyileşmeyecek kötüleşecek öğretmenler için. Atama az ve arkadan gelen mezunlar var sürekli, o yüzden atanamayanlar katlanarak artıyor. 6 yıl çakılı sistem de değişecek gibi durmuyor daha yeni konuşuldu bu konu bakanlıkta. Okul öncesi zorunlu olacak, emeklilik şartları iyileştirilince açık artacak falan bunlar yıllardır söylenen ama gerçekleşmeyen şeyler. Bunlara bel bağlayıp okuyacaksanız hüsran olur sizin için. Ama ben seviyorum vaktim var diyorsanız okuyun tabii ki.Ozel sektorde digrr işlerde hic deneyiminz oldu mu bilmiyorum ama asil orda somuruluyor insan. Ozelde cok calistim kan aglatiyorlar vasifsiz islerde. Ayrica su an kpss den 80 e yakn alabiliyorum yani su an öğretmen olsaydim atanmaya yetecek puanı alablrdim
Ben hep özel sektörde çalıştım ve kısa bir süre öğretmenlik yaptıktan sonra idareciliğe geçtim.Tebrik ederm sizi. Acaba atanma da zorlnrmiym? Bi de bi yaştan sonra cocuk gurultusunu kaldirablrmym acaba yani kendimi biliyorum zorlanmam ilerki yaslarimda da ama burda arkadaslar o noktaya takılmalar da
Alan sinavindan korkmuyorum gecenlerde baktim sorulara Turkce alan sinavina. Hatta Egirtim bilimleri ve alan sayesinde belki ortalamam yukseleblr. . Benim matematik de sorunum var 5-10 net arasi yapabiliyorum. Digerlerinde cok iyiyim sukur. Hatta alan sayesinde ortalamamin artacagini dusunuyorum açıkçası. Bi yakinimiz alan sınavı sayesinde atandi. P3 puani düşüktü çünkü ama alandan fule yakin yapmisBen gerçekçi konuşayım sizi pek hayalci gördüm. Şu halinizle KPSS'den 80 alırsınız da öğretmen olunca eğitim bilimleri ve öğretmenlik alan bilgisi sınavlarına da gireceksiniz. Özellikle ÖABT bütün dengeleri değiştiren bir sınav. Yani şimdi 80 almanız bir şey ifade etmiyor maalesef. 4 yıl sonra şartlar iyileşmeyecek kötüleşecek öğretmenler için. Atama az ve arkadan gelen mezunlar var sürekli, o yüzden atanamayanlar katlanarak artıyor. 6 yıl çakılı sistem de değişecek gibi durmuyor daha yeni konuşuldu bu konu bakanlıkta. Okul öncesi zorunlu olacak, emeklilik şartları iyileştirilince açık artacak falan bunlar yıllardır söylenen ama gerçekleşmeyen şeyler. Bunlara bel bağlayıp okuyacaksanız hüsran olur sizin için. Ama ben seviyorum vaktim var diyorsanız okuyun tabii ki.
Hele bismillah birinci sınıfa başlasaydınızAlan sinavindan korkmuyorum gecenlerde baktim sorulara Turkce alan sinavina. Hatta Egirtim bilimleri ve alan sayesinde belki ortalamam yukseleblr. . Benim matematik de sorunum var 5-10 net arasi yapabiliyorum. Digerlerinde cok iyiyim sukur. Hatta alan sayesinde ortalamamin artacagini dusunuyorum açıkçası. Bi yakinimiz alan sınavı sayesinde atandi. P3 puani düşüktü çünkü ama alandan fule yakin yapmis
Daha once unv mezunu oldugum icin muaf dersleri saydrp (kabul edilirse) yarim donem erken bitreblrm. Siz neden bu kadar olumsuz seyler soyluyorsunuz acaba siz atanamadiniz diye miHele bismillah birinci sınıfa başlasaydınız
O zaman okuyun bence üstten ders de verirseniz 3 yılda bitirir atanırsınız bol şans
Ben olumsuz şeyleri söylemiyorum kaldı ki KPSS'ye bile girmedim. Size gerçekleri ve sayısal verileri söyledim.Daha once unv mezunu oldugum icin muaf dersleri saydrp (kabul edilirse) yarim donem erken bitreblrm. Siz neden bu kadar olumsuz seyler soyluyorsunuz acaba siz atanamadiniz diye mi
Cunku edebiyat, mat2,fizik kimya biyoloji hic bakmadan girdim sinavaBen olumsuz şeyleri söylemiyorum kaldı ki KPSS'ye bile girmedim. Size gerçekleri ve sayısal verileri söyledim.
Olayı sidik yarışına çevirecekseniz ben de çıkıp size "Madem daha bölüme başlamadan atanabiliyorsunuz neden daha kolay olan üniversite sınavında 54k gibi bir sıralama yaptınız?" derim ama demeyeyim madem gece gece gerek yok
Bence atanma konusunda daha şanslı olunacak meslekleri seçmeye çalışın. Su an bile çok yüksek atanmak için puanlar ki en iyi ihtimalle 5 sene sonrasından bahsediyosunuz. Ki bi de cocuk yapacaksınız da 2 çocukla yirmili yaslardaki genclerle girceksiniz bu yarışa. Dedigim gibu daha gerçekçi hedefler belirleyin bu sizi zorlareşimde bende razıyız. Bi de sürekli bu ülkede eğitim sisteminde atanma sisteminde değişiklik yapılıyor 5-6 yıl sonra ne olacağı belli olmaz. Ben zaten seneye kardeş düşünüyorum oğluma ve çalışmıycam. doğum yaparsamda 2 yıl en az çalışmam. 3 yıl zaten ev hayatım olcak günde 5 saat okula gitmek zorlamaz ama şu an bi işe girsem en az 9-10 saat evden ayrı kalcam ayrıca hiç rahat iş de yok asgari ücrete afedersiniz eşek gibi çalışmaktan bıktım. hayatımı sonsuza kadar eşek gibi geçirmektense 4 sene inek olmaya razıyım bu yaştan sonra. vaktiyle meslek lisesi okudum diye hakkım yendi istediğim bölümlere gidemedim.
TS puanı için mat2, kimya, fizik, biyoloji gerekmiyor.Cunku edebiyat, mat2,fizik kimya biyoloji hic bakmadan girdim sinava
Öğretmenlik kpss si GK-GY den ibaret değil ki. 80 soruluk eğitim bilimleri ve 50 soruluk alan bilgisi testi de var.. Ayrica su an kpss den 80 e yakn alabiliyorum
Katiliyorum size.Bence atanma konusunda daha şanslı olunacak meslekleri seçmeye çalışın. Su an bile çok yüksek atanmak için puanlar ki en iyi ihtimalle 5 sene sonrasından bahsediyosunuz. Ki bi de cocuk yapacaksınız da 2 çocukla yirmili yaslardaki genclerle girceksiniz bu yarışa. Dedigim gibu daha gerçekçi hedefler belirleyin bu sizi zorlar
Doğru değil
Yanlış anlamayın da çocuk ruhlu olmak, çocukları sevmek gibi şeyler okul öncesi öğretmeni olmak için yeterli değil.
Ben genel olarak soyledim. Kpss ye hazirlandim bu yıl. Yks ye degil. Siralamam en iyi sozeldeydi. 54k işte o da.. edebiyat felsefe calismadim. Cografya ve tarih de de bazi uniteler kpss ye gore eksik mesela cografya da harita bilgisi ulkeler cografyasi gibi... Fizik kimya biyoloji tyt de puani etkiliyordu ayrıca. Sinav hakkinda yeterince bilgiye sahibim sadece bazi derslere bakmadan girdim. Ayrica teferruatlı yazamadim cocugum uyumadi, yeni uyuttum, yazamadim şunu da söyleyeyim. Ben bu saatten sonra okumaya niyetlenmisim (esim ve kendi annemle aldik bu karari, annem cocuguma bakacak benim yanimda her zaman) heralde her seyi arastirmak en doğal hakkim. Mezun sayisina, alimlara, atama puanlarına, öabt de çıkan sorulara kadar inceledim. Yani bunlari soyleyince " kazanmadan okula basladiniz bile" gibi alayci konusmanizi kendimi iyi ifade edemememe bagliyorum. Cocugumla mesguldum izahı eksik yaptim. Ben kazanip okuyup atanirsam doguda yaşarım oralari da görmüş oluruz hem hizmet puanimiz artar yani su an elbette hayalciyim ama her sey hayallerle baslar ve iyi ki boyle hayallerim var. Baska yasitlarim gibi evde kadin programları izleyecegime ilmim artar. Bi mucize olur atanirsam da ne guzel ornek olurum benim gibi hayalcilere... Atanamasam da en fazla 4 yilim gider hayatımdan en azindan icimde kalmaz.TS puanı için mat2, kimya, fizik, biyoloji gerekmiyor.
Edebiyat, tarih, felsefe, mantık, coğrafya, Türkçe gerekiyor. İstediğiniz bölümler TS puan türüyle alır bir daha hazırlanırsanız aklınızda bulunsun diye belirttim
İyi geceler hakkınızda hayırlısı olsun.
Cocuguma annem bakacak ve benim kaybedecek biseyim yok zaten su an dipteyim. Ev hanımıyim yani mesleğim yok. 4 yil oylede geçecek boylede...Bu biraz şeye benziyor. "Arkadaşlarım çok güzel dert dinlediğimi söyler" deyip psikoloji okumayı istemeye hahsjsj.
Sevgili konu sahibi, hevesinizi anlıyorum çok güzel elbette okuyun. Ancak şöyle de bir durum var ki hayat hiçbir zaman tri lay lay lom geçmiyor. 4 sene lisans eğitimi + bitirdikten sonra senelerce KPSSye hazırlanmak (atanmak kolay değil kaldı ki 5 sene sonra daha çok mezun olacak ve rakipleriniz de daha fazla elbette) + (haydi atandınız) doğu görevine gitmek + evlilik ve çocuk sorumluluklarını yerine getirmek. Bunların hepsini 30 yaşından sonra yapabilecek misiniz? Evet benim okuduğum bölümde de 30 yaşından sonra (hatta 50 yaşından sonra) okuyanlar vardı ama hepsi bekardı, ailevi herhangi bir sorumlulukları yoktu ve zaten yapıyor oldukları bir meslekleri vardı. Yani en baştan başlamak istemediler, bir tür hobi gibi okudular. Hevesinizi kaçırmak istemem ama çok yüksekten uçarsanız eğer, çakılırsanız hayal kırıklığınız daha fazla olur. Biraz daha "alçaktan uçarak" beklentiyi azaltmakta fayda var.