• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oturup beraber agliyoruz

Pink_Butterfly92

🐾🐣
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Mart 2015
8.936
14.791
248
Merhaba bayanlar.
40 gunlük bebegim var cok sükur tup bebek kendileri. Rabbim her isteyene yaşatsin 🙏 ilk 3 hafta yedirip altini degistirip besiginde uyuttugum bebegime 4.haftada biseyler oldu. Aglama krizleri, gaz sancilari derken kolik heralde dedik. Ama yine de uyuyordu gazi olmadigi zamanlarda. Şu 3-4 gündur gece 12 de ya da 2 de uyaniyor ve sabaha kadar uyumuyor once etrafa gulucukler saciyor etrafi izliyor sonra feryat figan meme istiyor. Meme verincede memede hemen uyuyor. Sonra yerine yatiriyorum tekrar feryat figan uyaniyor. Sabaha kadar tek yaptigim sey onu uyutmaya calismak. Normalde koynumda uyuyordu artik onu da yapmiyor. Kucagimda da agliyor. Cok sinirli emzigide tutmuyor.
Sinirlerim harap oldu.
Acisi varmis gibi aglamiyor. Sadece agliyor.
Ne yapilir ne olabilir bilmiyorum kizlar. Bu bir geçiş donemimi onuda bilmiyoum. Esimde her agladiginda hastaneye goturelim diyor. Bazen gunduzde uyumuyor. Varmi aranizda tecrubeli annişler nasil sakinleştirebilirim.
Not. Sinirli aglarken ne fon ne beyaz gurultu duyuyor sadece feryat figan agliyooor.

Merhabalar Allah bağışlasın öncelikle. evet annesi bu bir geçiş dönemi. Şu an tek bildiği sensin. Seninle beraber memede rahatlıyor. Benim oğlum 1 yaşına girecek 10 gün sonra. İlk zamanlar 18 saat memede kaldığını bilirim. Artık kan emerdi resmen sonra da kusardı. Uyumazdı bir tek uyuduğu yer memeydi yerine koyduğum anda basardı çığlığı. Yavaş yavaş düzeldi. Tek ihtiyacı sensin senin kokun. Birde sütünün yettiğine emin ol. Bende mesela açlıkta vardı. Allah uzun ömürler versin evladına ♥️

Gaz sancısı oluyor çocuklarda. Anne sütü veriyorsan mutlaka senin yediğin içtiğin de önemli. Sütün kalitesi. Biogaia damla al, kendin probiyotik kullan ve çocuğun gövdesi 30-40 derece olsun yatakta. Ben uyutmakla uğraşmıyorum. İlk aydan itibaren yatağa koyup kendi kendine uyumasına alıştırdım. Zaten ikiz benimkiler, hiç mümkün değil başka türlüsü.

Muhtemelen atak haftasında zaten 4. Haftaya denk geliyor doğum günü ve doğacağı gün atak haftasını belirlemede etken ama 4. Haftada değişiyor bebekler tabiii gaz da var anladığım kadarıyla biliyorum zor ama geçecel inanın😥tabiii ataklar bitmiyor 2 yaşa kadar

Merhabalar Allah bağışlasın öncelikle. evet annesi bu bir geçiş dönemi. Şu an tek bildiği sensin. Seninle beraber memede rahatlıyor. Benim oğlum 1 yaşına girecek 10 gün sonra. İlk zamanlar 18 saat memede kaldığını bilirim. Artık kan emerdi resmen sonra da kusardı. Uyumazdı bir tek uyuduğu yer memeydi yerine koyduğum anda basardı çığlığı. Yavaş yavaş düzeldi. Tek ihtiyacı sensin senin kokun. Birde sütünün yettiğine emin ol. Bende mesela açlıkta vardı. Allah uzun ömürler versin evladına ♥

Evet geçiş donemi oldugunu kavul etmek istiyorum ama nasil bu kadar memede birakabilirim ki soguk havada buz gibi. Yataga da almak istemiyorum kokuyorum uyuyakalirimda bisey olur cocuga diye uzerine donerim diye.

Gaz sancısı oluyor çocuklarda. Anne sütü veriyorsan mutlaka senin yediğin içtiğin de önemli. Sütün kalitesi. Biogaia damla al, kendin probiyotik kullan ve çocuğun gövdesi 30-40 derece olsun yatakta. Ben uyutmakla uğraşmıyorum. İlk aydan itibaren yatağa koyup kendi kendine uyumasına alıştırdım. Zaten ikiz benimkiler, hiç mümkün değil başka türlüsü.

Bizde oyle alistirmaya calistik ama illlaki kucaga aliniyor. Kucakta misil uyuyor bazen. Damla kullaniyorum zaten
..

Koliktir o. Nerde görsem tanırım. Çok çektim iyi bilirim. Tek tesellim birgün geçiyor. Allah kolaylık ve sabır versin inşallah

Emzirme yastiginda yuzukoyun uyumayi seviyor. Ama ben guvenemiyorum bogulur bisey olur diye. Sizinki ne zaman geçti. Insan cok istedigi bebege sinirlenirmi allah affetsn bazen cok sinirleniyorum. Uykusuzluk cekilir sorun degil benim icin ben uykusuzluga alisigim ama aglamasi beni bitiriyor. Tuvalete bile gidemiyorum

Muhtemelen atak haftasında zaten 4. Haftaya denk geliyor doğum günü ve doğacağı gün atak haftasını belirlemede etken ama 4. Haftada değişiyor bebekler tabiii gaz da var anladığım kadarıyla biliyorum zor ama geçecel inanın😥tabiii ataklar bitmiyor 2 yaşa kadar

Çevremde soruyorum kimse yasamamis birde diyorlarki ne guzl uyuyor istem. Birde gelin bana sorun geceleri diyorum inanmiyorlar.

ayni benim kiz
sabahlara kadar morarana kadae aglardi hergun ayni saatte baslar ayni saatte bitirirdi aglamayi kolikti malesef
ben careyi bir sure battaniyede sallamakta sonrada hamak almakta buldum

Çok aşırı ağladığında ufak derece ile poposuna makattan azıcık uyarı verin ama dikkat! Püskürterek gaz çıkarıyorlar ama çok rahatlıyorlar. Bunun hemen kesin bir çözümü yok.

Sağlıkla büyütün bebeğinizi.
Uyutmadan önce banyo yaptırıp,bebek yağı kullanarak gaz masajı yapmayı denediniz mi(ayşe öner gaz masajı diye aratın ,videolu anlatımı var) Gazı varsa zaten masaj esnasında çıkarır. Yorulup,rahatlayıp daha uzun uyuyabilir.
Birde yarım kundak yapabilirsiniz emzirmek için kucağınıza almadan önce ,yatağa koyarken de sıcak,soğuk farki olmayacaği için uyanmayabilir. Yanına tişörtünüzü(kokunuzu alması için)koyabilirsiniz uyurken birde.

Emzirme yastiginda yuzukoyun uyumayi seviyor. Ama ben guvenemiyorum bogulur bisey olur diye. Sizinki ne zaman geçti. Insan cok istedigi bebege sinirlenirmi allah affetsn bazen cok sinirleniyorum. Uykusuzluk cekilir sorun degil benim icin ben uykusuzluga alisigim ama aglamasi beni bitiriyor. Tuvalete bile gidemiyorum

büyüğünde 4,5 ay sürmüştü küçüğünde 3 ay sürmüştü
Benimkiler gece ağlamazdı.
Özellikle büyük kızımda çok çektim, ilk olması ve çok tecrübesiz olmamında ektisi büyük tabii. Kaç kez hastaneye gittim bir panikle, hemde belki bir damla birşey verir dr iyi gelir umuduyla. Sab simplex veriyorlardı ozaman.
Akşama doğru başlardı saat 17 cıvarı ve hiç abartısız nefes almadan 5 saat ağlardı. Ağlamakda değil resmen kendini yırtarcasına bağrırıdı. Eğer dışardaysam o saate doğru apar topar eve gelirdim, en azından evde daha kolay zaptedebilirdim. Ama o ağladıkça ben ağlardım o günlerimi hiç unutmam. Bazen sinirlerim bozulurdu, bağırırdım çocuğa. Annem veya eşim hemen müdahale ederlerdi çocuğa birşey yaparım diye korkuyorlardı herhalde 😬
En sonunda ağlamaktan pes düşer, emer uyurdu melek gibi.
Küçüğünde daha rahattım. Geçiyor birşekilde, büyüyorlar. Lütfen kendinizi sorgulamayın. Çook zor ben çok iyi anliyorum sizi

Emzik veriyor musunuz? O da işe yarıyor.
Pardon cevap yazmışsınız zaten. Çok sıcak olmayan Sıcak su torbası tavsiye ederim, sancıyı azaltıyor ama dikkatli kullanın. Tıpası açılıp yakabiliyormuş

Atak haftası olabilir.
Biz bu tip durumları slingle çözmüştük. Kucağımda sıkışık bağlı durunca sakinler uyurdu. Yada şu sallanan ana kucağında uyuturduk gündüzleri.
Gaz ağrısı da olabilir gerçi. Bunun çözümünü de gaz yaptığını keşfettiklermi yemeyerek, her yemeğe kimyon katıp bir iki bardak rezene çayı içmekle bulmaya çalıştım. Herkese farklı şeyler gaz yapıyor herhalde. Bana her Tür et ve pişerken kokan sebzeler( lahana karnabahar) gaz yapardı.
Arada göbek üstü yatırabilirsiniz gündüzleri bazen öyle uyuturdum ben, gaz masajı yapabilirsniz. Özellikle bisiklet çevirme hareketi gibi hareketler bacağını karnına bastırmak işe yarıyır
Bu dönemşer en zor zamanları bol sabırla geçmesini beklemek gerekiyor be yazık ki. Ben bir yaşından sonra biraz rahata erdim🙂

ayni benim kiz
sabahlara kadar morarana kadae aglardi hergun ayni saatte baslar ayni saatte bitirirdi aglamayi kolikti malesef
ben careyi bir sure battaniyede sallamakta sonrada hamak almakta buldum

Ya oylemi 🙄 sallamaya alistirmayin diyorlar ama ne mumkun bizim besik sallaniyor ama bazen sallanirken bile agliyor

Back