Oturma odası mı yoksa misafir yatak odası mı, siz ne dersiniz?

dilo_can

23.07.2010
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2010
161
0
kızlar sizlere bir soru sorum var lütfen yardımcı olun bana temmuzda düğünüm var şimdiden ev telaşesine başladık evimde boş bi odam var orayı nasıl kullanmalıyım oturma odasımı yoksa misafir yatak odasımı ne yapsam karar veremedim(.. siz olsaydınız ne yapardınız..fisfisfis

benımde evimde bir oda var canım ama misafire cek cekli kanepelerde agırlarsın..
boş odayı bir calısma odası ya da dinlenme odası gibi yapabilirsin.. en azından bir koltuk alsan koysan bile misafir geldiginde acıp yatırabilirsin..o yöndende işlevsel olur..
sen bilirsin tabi ama ^3+1 ev olsa.. bir oda salona..digeri oturma odası yapsan öbürü boşta kalır.. olduki ilerde cocugun olur orayıda cocuk odası yaparsın.. odayı fazla eşyayla bogmazsın.. fazlalık ve bir kanepe yeterli olabilir.. nasılda birkac yıl sonra dizayn düsüncen de tam oturur..kendın degşstirir sin.

cnm bizde bir yada iki tane kanepe alcaz yatak olanlarından yer minderlerimde var bi köşeyede onları koycam sevimli misafirler için bi odaaa hem yatak odası gibi hemde oturma odası gibi ama misafirler için:)

Aslında bu kişiden kişiye değişen bir şey. Eğer hiç yatılı misafirin gelmiyorsa ve oturma odan olmasını istiyorsan oturma odası yap.
Bence oturma odası son derece gereksiz. Ben yıllardır salonumda oturuyorum, iki de çocuk büyüttüm. Annemler, kardeşim hep başka şehirlerde oldukları için mutlaka bir misafir yatak odasına ihtiyaç var. Ayrıca çocukların arkadaşları gelip kalıyor zaman zaman. Salondaki kanepeyi aç-kapa zor oluyor.
Keşke fazladan bir odam olsaydı da misafir yatak odası yapsaydım...

Bu karar kişiden kişiye göre değişir aslında, kullanıma göre. Mesela dışardan gelecek uzakta akrabalarınız anneniz babanız var mı gibi? Varsa kullanışlı olur misafir odası yapmak ama eğer yoksa ben oturma odasını tercih ederdim. Oturma odasındaki koltuklarıda her ihtimale karşı açılır kapanır alırsanız bir sorun olacağını sanmıyorum.

Bence ikisi birlikte olabilir.
Yataklı koltuk yada kanepe alırsanız hem misafir için olur hemde oturum için.
Ama eğer fazla gelen gidenimiz olmaz, yatılısı hiç olmaz derseniz
Giyinme odası bana makul gelirdi..

evet belkide oturma odası yaptırmayılım yataklı olanlarından ama nişanlımın ailesini ikna etmek önemli burda onların görüşüne göre oturma odası fuzuli birşeymişş ahh çok zormuş gerçektende aileyle evleniyormuş insan ...boshayallersmile

bence oturma odası şart yani sonuçta misafirlerin gelicek sürekli hele ki biz ailece çok sosyaliz yani mutlaka evlenincede gelicekler bu misafirler tabiki eşimin tanıdıkları falan da ee oturma salonu tertemiz durur arkadaşlar en çok yaşanılan bölge evdeki en çabuk eskiyen ve deforme olan yer oluyo yani sonuçta oturma odası al ve açılıp yatak olanlardan olsun misafirlerinide ağırlarsın yani.

benim evimde 3+1.biri oturma odası,biri yatak odası,biriside salon.boşta 1 odam var orayıda ütü odası olarak kullanıyorum şimdilik.ilerde bir çocuğum olursa onun odası olacak:ecrin_bebek:

benimde oturma odası var kanepeleri açılıyo arada misafir geliyo yatıyorlar sorun olmuyo
ama bebek olduktan sonra oturma odsı şart oluyo büyük kolaylık orası dökülüyo kirleniyo dağılıyo ama pek önemli olmuyo misafirim gelince salona alıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…