• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Salon ve Günlük Oda Dekorasyonu Oturma odam için yardımlarınızı bekliyorum (resimli)

Salon ve günlük odalarınızın dizaynı, dekorasyonu ve tavsiye yorumları

gulen_yuzumsun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2012
32
0
36
Diğer
Arkadaslar oturma odam için tavsiyelerinizi önerilerinizi bekliyorum lütfen...Bir de bu uyumlardan kendi oluşturduğum kombinlerden hangisi daha hoş olur ??? Sırasına göre hangisini beğendiğinizi söylerseniz çok sevinirim ------>>> (LÜTFEN YARDIM !!!)

$1.webp $2.webp

$3.webp $4.webp

$5.webp $6.webp

$7.webp $8.webp

$9.webp $10.webp

Bu Köşe Koltuk Takımım

$koltuk.webp

Bunlar halılar

$halı 1.webp $halı 2.webp

Bunlar Perdeler

$perde 1.webp $perde 2.webp

$perde 3.webp $perde 4.webp

$perde 5.webp

bence hali sagdaki olsun,
perde de 1. si olsun.
oturma odasi biraz icini acsin, siyah perde yapma bence canim..
cok da geometrik olmasin diye de sagdaki haliyi sectim.
yani 8. siradaki kombinasyon olmus oluyor.
aslinda 7 de guzel ama, koseli koltuk biraz spor durdugu icin perde cok klasik durursa diye. 7 ile 8 arasinda kaldim :)
ay ben bile karar veremedim. :)
ama tabi sen bilirsin :)
gule gule otur ins :)

Son düzenleme:
kırmzı çok iddalı ve dikkat edilmesi gereken bir renk ve bir odada yoğunlukta kullanıldığı zaman göz yorar.Dilerseniz sadece koltuğunuz kırmızı olsun.Anladığım kadarıyla kırmızı siyah beyaz kontrasını seviyorsunuz böyle olsun istiyorsunuz.Sadece koltuk kırmızı olsun.Tek bir starınız olsun yani (: perdelerin fonlarını siyah füme veya gri tüllerini beyaz kullanabilirsiniz halınızıda aynı şekilde grili siyahlı beyazlı kullanabilirsiniz.Kullanıcağınız aksesuarlarınızıda kırmızı seçerseniz homojen bi kontras elde etmiş olursunuz.Benim tavsiyem bu yönde tabi yine siz bilirsinz.Aşağı bi kaç resim ekledim sizin için.Şimdiden Allah iyi günde kullanmayı nasip etsin
$ssgrrsgs.webp$elegance2_fonperde_0_25.webp
$esğpgeügw.webp
$aspfüafağo.webp
$fsdğpoaü.webp
$Kirmizi-vazo-takimi.webp

Son düzenleme:
bence oturma odasında fon perdeye gerek yok bi tül bi güneşlik yeter ama illaki olsun istiyosan 8 numarayı beğendim en azından daha sade duruyo,çok göz yormasın oturma odan,orası senin hp hergün kullanacağın ve dinleneceğin yer sonucta

Canım ikinci çiçekli halı güzel görünüyor ama kesinlikle perdeleri de kırmızı yapma çok boğar. Zaten koltuğun rengi çok iddialı. Beyaz tül sade perde üstü kırmızı ya da siyah çizgili birşey kullanırsan çok daha ferah olur. :34:

bnim oturma odamdaki köşede bundan rengide aynı hatta dün bi arkadaşa foto gndermiştim.. bn perdelerimi kırmızı zebra perde yaptrdım halımda beyaz peluş halıdan her gelen bayılıyo o odama tavsiye ederm cnm

Arkadaslar oturma odam için tavsiyelerinizi önerilerinizi bekliyorum lütfen...Bir de bu uyumlardan kendi oluşturduğum kombinlerden hangisi daha hoş olur ??? Sırasına göre hangisini beğendiğinizi söylerseniz çok sevinirim ------>>> (LÜTFEN YARDIM !!!)

Eki Görüntüle 388442 Eki Görüntüle 388443

Eki Görüntüle 388444 Eki Görüntüle 388445

Eki Görüntüle 388446 Eki Görüntüle 388447

Eki Görüntüle 388448 Eki Görüntüle 388449

Eki Görüntüle 388450 Eki Görüntüle 388451

Bu Köşe Koltuk Takımım

Eki Görüntüle 388452

Bunlar halılar

Eki Görüntüle 388453 Eki Görüntüle 388454

Bunlar Perdeler

Eki Görüntüle 388455 Eki Görüntüle 388456

Eki Görüntüle 388457 Eki Görüntüle 388458

Eki Görüntüle 388459

herseyden once ALLAH güzel günler yaşatsın güle güle kullan.Zevkıne saygı duyuyorum ama kucuk bır fıkır vermem gerekırse kırmızı cok ıddıalı bır renktır ve gormus oldugum kadarıyla spor modern bır koltugun var.dolayısıyla tarzının ne oldugunu belırlemen gerekır ornek olarak gosterdıgın hanı perde falan cok agır salonlara gıder.burası oturma odansa daha rahat modern olmasına gayret et.ayrıca sadece kırmızıyı koltukta ve belkı de mınık aksesuarda kullan.cok kullanırsan agresıf,göz yoran,sinir yapan bir renktir.kırmızıyı en ıyı tamamlayan renkler de gri,beyaz,grının bazı tonları,siyahtır.bu arada aydınlık ve ferah olması ıcın tullerını beyaz ve desensız seçebılırsın fon perde de grı tonlarında ya da sıyah beyaz mınık desenlı olabılır.koltugunun ustune aynı renklerden kırlent yapabılırsın halını da acık bır tonla uydurarak harıka bır kombın yapabılırsın.

seçtiğim 2 halıdada az miktarda kırmızı bulunuyor zemin rengi açık olduğu için boğmaz diye düşünüyorum kırmızı gerçekten iddaalı bir renk yani tam benlik :D evim cıvıl cıvıl olcak kullanabildiğim kadar renk kullancam :) Çünkü örnek veriyorum salon siyah beyaz mutfak siyah beyaz banyo siyah beyaz oturma odası kahve gibi şeyler sevmıyorum herkesin zevki farklı sonbuçta herkese yorumlarından dolayı çok teşekkürler arkadaşlar...Bu arada koltuklarımda kırlentlerımı beyaz yaptırıyorum aksesuarlarda ise beyaza yoğunluk vereceğim inşallah :) Yani çok fazla boğmayacak odayı...Gösterdiğim perdelerden ise bazılarının modelını cok begendım ama renklerı koyu mesela kırmızı siyah var resımlerın arasında ben onu model olarak ekledım siyah kullanmayı düşünmüyorum odamda... :)

Oturma odası,dinlenme odasıdır.
Kırmızı ise,enerji veren,harekete geçiren ( ajite eden ) bir renktir.
Bu yüzden fazla kırmızı kullanmak uygun değil bence de...

Kırmızıyı koltukta bıraksan belki daha iyi olur.
Ki bana kalsa koltuğu mavi tercih ederdim :)

Renk enerjilerini araştırmanı tavsiye ederim.
Örneğin,neden fast food zincirleri kırmızı rengi kullanırlar ?
Dinamizm...Çabuk yenip gidilmesi için...İlginç,değil mi?

---------------------------------------------------

Alıntı :
Feng Shui’de kırmızı kan ve yaşamın simgesidir. Gücü, devinimi, doygunluğu ve aşkı temsil eder. Çok güçlü bir enerji alanı olması nedeniyle olumsuz enerjileri uyarabilir, bu nedenle bu rengi kullanırken her renkte olduğu gibi aşırılığa kaçmadan denge ve renk tonları konusunda da dozunu ayarlamalıyız.

Kırmızı renk, doğru yönde ve yeterli derecede kullanıldığında kişiyi harekete, yaşama gücünü yükseltmeye yönlendirdiği gibi fazla ve yersiz kullanıldığında depresif ve negatif duyguları uyarabilir. Ani öfke patlamaları, kalp rahatsızlıkları, yüksek tansiyon gibi etkileri olabilir. Özellikle Ateş grubu insanları bu rengi çok dikkatli kullanmalıdırlar.

Son düzenleme:
Ben halı sektöründe çalışmış biri olarak sana kesinlikle shaggy tarzı haliları önermem canım; sadece dekoratif amaçlı urunlerdir shaggyler ve hijyen ne yaparsan yap sıfırdır malesef :( Halıcılar satarken "yıkanabilir" derler ama yıkanmamalıdır kesinlikle zira birsüre sonra o iplikleri tutan özel yapışkan etkisini yitirir ve halı dökülmeye başlar ... Perde içinse ip perdeyi kullandigim ve memnun kaldigim icin oneririm, hem şık duruyor hem de temizliği cok kolay , sadece iyi bir perde olmasina dikkat et dolasmamasi icin, simdiden alacaklarini iyi gunlerde kullan canım ;)

ben dallı olan halıyı secerdım..
perde olarakta ıkı kanatlı ama tulunde hıcbır desen vs olmamalı sade olarak kalmalı..
mutluluklar senınle (cumleten) olsun:)

Öncelikle salonunuz küçükse ya da az ışık alıyorsa kırmızı ya da siyah fon perde kullanmanızı önermem,
ışığı az alınca kırmızı renk çok boğucu olabiliyor.2. halıyı beğendim ama perdeler abartılı.

Şu odalar size fikir verebilir.
$image.webp
$KE_KOL~1.webp
$living-room-view-2.webp
$krmzrenginekiciliisalon.webp
$red, green and taupe living room.webp
$untitled.webp

bence oturma odasında fon perdeye gerek yok bi tül bi güneşlik yeter ama illaki olsun istiyosan 8 numarayı beğendim en azından daha sade duruyo,çok göz yormasın oturma odan,orası senin hp hergün kullanacağın ve dinleneceğin yer sonucta

aynen katılıyorum.bir müddet sonra cinnet geçirirsin bu odada

Bence oturma odasında kırmızı kullanmamalısın. Çabuk sıkılabilirsin -ki kırmızı ağır bir renktir göz yorar.. Daha pastel veya şeker tonlar kullansan.. Mesela haki yeşili, vizon rengi, krem pudra, vizon pudra gibi..

kırmzı çok iddalı ve dikkat edilmesi gereken bir renk ve bir odada yoğunlukta kullanıldığı zaman göz yorar.Dilerseniz sadece koltuğunuz kırmızı olsun.Anladığım kadarıyla kırmızı siyah beyaz kontrasını seviyorsunuz böyle olsun istiyorsunuz.Sadece koltuk kırmızı olsun.Tek bir starınız olsun yani (: perdelerin fonlarını siyah füme veya gri tüllerini beyaz kullanabilirsiniz halınızıda aynı şekilde grili siyahlı beyazlı kullanabilirsiniz.Kullanıcağınız aksesuarlarınızıda kırmızı seçerseniz homojen bi kontras elde etmiş olursunuz.Benim tavsiyem bu yönde tabi yine siz bilirsinz.Aşağı bi kaç resim ekledim sizin için.Şimdiden Allah iyi günde kullanmayı nasip etsin
Eki Görüntüle 388460 Eki Görüntüle 388461
Eki Görüntüle 388462
Eki Görüntüle 388463
Eki Görüntüle 388464
Eki Görüntüle 388465

bence bu şekilde fonlar siyah yada gri kullanılıp sadece beyaz bi tül yeterli olur kırmızıyı daha fazla kırmızı ile boğma çok göz yorarsın

Back
X