• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oturdum ağlıyorum kistim varmışş

elixsir

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2009
3.918
19
0
İstanbul
selam demin doktordan geldim dok 4bucukcmkistin var dedi over kisti basit miş tehlikeli değilmiş ama
ben yeni evliyim şimdi benim cocugum olmucakmı derdimi annemede anlatamadım yanımda yok cok kötü oldum oturdum ağlıyorum bana doğum kontürol hapı vericekti ama adetin bitsin öle gel bazı kistler yok oluyor adette dedi

Son düzenleme:
canımm geçmiş olsun.üzülme lütfen stres sağlığın en büyük düşmanı pozitif düşün herşey güzel olsun.ayrıca yeni evliymişsin.önce kendin bir iyileş sonra çocuk düşün.doktorun sana çocuğun olmaz dememişki üzme kendini bukadar.Allah yardımcın olsun a.s.

Sanırım ilk defa jinekoloğa gittin.:teselli:

daha pişersin merak etme.:teselli:

Kisti olmayan kadın varmıdır Allah aşkına, ne indirdin yelkenleri suyaalsanaalsanasmile,

9 mm neki, daha yavruymuş. Koskoca kistleri olanlar var, bu kistler yüzünden ameliyat olanlar var.

Niye çocuğun olmasın, çocukça düşünmekaydirigubbakcemile

kist cogu bayanda oluyor doktor cocugun olmuyacak demediyse bunu dert etmeye gerek yok kuruntu yapiyorsun bence rahat ol birazcik .. insan kendi kendine en iyi ilactir. 9 mm hicbirsey

ne kisti canım, polikistik over mi yoksa endometriyosiz mi
ikisinde de çocuğun olmıcak diye bişey yok, çocuğunun zor olup olmaycağı kistin nereyi tuttuğuna bağlı
boşyere üzülme

cnm hemen kötü düşünme kisi olupta hamile kalan insanlarda var ağlayıpda kendine zarar verme:1hug:
dur bi sakin ol:1hug:

eh be güzelim ne var ağlayacak bende yeni evli olduğum halde iki kez rahimde yara var dedi doktorlar yaktılar.herkez panikledi neden hyaktırdın çocuğun olmaz bilmem ne.bunlar cerrahi müdahaleler normal şeyler doktor çocuğun olmaz bi daha demiyecekse neden dert ediosun.ayrıca ablamda da kist vardı doğuma kadar sorun yapmadı doğumla beraber yok oldu.sıkma canını oluır mu:))

Canım kist o kadar öenmli bişey değil bu kadar harap etme kendini. Kist kadınların çoğunda dönem dönem olur büyüyüp çatlamayan yumurtalar kiste dönüşüyo bazı kistler adetle beraber söküp atılıyo o yüzden canını bu kadar sıkma. Benim kuzenimde portakal büyüklüğünde kistin var ameliyat olmadan bebek sahibi olamazsınız dedi doktor kız günlerce ağladı sonunda büyük doğuma gitti de doktor ne ameliyatı gerek yok dedi fitil verdi doğum kontrol hapı verip vermediğinden emin değilim ama 1 ay sonra hamile kaldı. Bak bende de myom çıktı hiç haberim bile yoktu gebelik öncesi tetkiklerde tesbit edildi ve bunun ameliyattan başka çareside yok. :sinifsinif:
Doktor risk alıp gebelik tavsiye etti. Ama sana tavsiyem kistler için soğan kürünü dene kist kontorlü için gidip kistlerinin kaybolduğunu gören çok insan var geçmiş olsun canım
yerimseniben

bu over burda yazılan pko lu hanımlar gibimi oluryor birde hepinize teşekkür ederim sağolun ALLAH razı olsun

doktor öle birşey demedi olmaz diye ama ben korkuyorum
hiç bişey olmaz merak etme bu kadar karamsar olma canım yeni evlilerde sorun olmıcak die bişi yok.tedavi olursan düzelir bişeyin kalmaz korkmana hiç gerek yok Allah nasib ettikten sonra her türlü olur.

Ya boşa üzülmüşsün. Kist her kadında olabilen birşey. Yumurtalar çatlayamayınca kiste çeviriyor. Bir dahaki adette de atılıyor. Çocuğa filan da engel değil. Bünyenin sürekli yapıp attığı birşey zaten. Bazı özel kist türleri var kısırlk yapan PKO gibi, çikolata kisti gibi. Onlardan biri olsa doktor seni böyle rahat yollar mıydı? Mutlaka tetkike alırdı. Bu sendeki her kadında belli aylarda olanlardan.
Bende de 4 tane myom var, en büyüğü 2,5 cm idi. Gebelikte enson 4 cm'ye çıktı. Daha da büyüdüğünden eminim son kontrolden bu yana. Ama dert etmiyorum. Bu da çoğu kadında olan bir durum. Allah başka türlü dert vermesin.

neden bu kadar duygusalız anlamıyorum bende geçen hafta ikinciye yara yaktırdım 2 saat ağladım ya aklıma gelmeyen felaket senaryosu yoktu.ama sonra o buhranı atlatınca mantıklı düşününce sakin olmak hiç zor olmuo:)) ah biz kadınlar:)))

Ya boşa üzülmüşsün. Kist her kadında olabilen birşey. Yumurtalar çatlayamayınca kiste çeviriyor. Bir dahaki adette de atılıyor. Çocuğa filan da engel değil. Bünyenin sürekli yapıp attığı birşey zaten. Bazı özel kist türleri var kısırlk yapan PKO gibi, çikolata kisti gibi. Onlardan biri olsa doktor seni böyle rahat yollar mıydı? Mutlaka tetkike alırdı. Bu sendeki her kadında belli aylarda olanlardan.
Bende de 4 tane myom var, en büyüğü 2,5 cm idi. Gebelikte enson 4 cm'ye çıktı. Daha da büyüdüğünden eminim son kontrolden bu yana. Ama dert etmiyorum. Bu da çoğu kadında olan bir durum. Allah başka türlü dert vermesin.

yercekimlikaranfil benimde myomum var yaa myomunla mı gebe kaldın? Bizde artık bebek çalışmalarına başlayacaktık ki 4sm bi myomum olduğunu öğrendim ilk gittiğim dr ameliyat dedi daha sonra bi prof a gittim önce gebelik deneyelim yaşın çok genç dedi. Myomda çoğu kadında olur myomu olduğundan haberi olmadan gebe kalıp doğum yapan çok kadın var dedi. Şimdi bu kadar rahat anlatıyorum ama ilk öğrendiğimde dünyam başıma yıkılmıştı. Myom büyüklüğüne ve yerine göre tehlike arz ediyomuş senin ki nerde?

Son düzenleme:
Back