- 20 Şubat 2021
- 1
- 0
- 1
- 31
- Konu Sahibi Semra Duman
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle buradan her turlu bilgiye ulasabildigimiz ve kararlarımıza yardımcı olduğu için herkese tesekkur ederek baslamak istiyorum. Ama bazi konularda yeterince yorum olmayabiliyor veya sadece ameliyattan önce soru sormak için aktif olanlar oluyor. Ben de ameliyattan sonra iyi de geçse kotu de bir nebze yardımcı olabilmek için üye oldum. Gelelim konuya, kulaklarım çok güzeldi. Kikirdak yapisi muntazamdı diyebilirim. Hafif bir disa doğru çıkıklik vardi kepcelik asla yoktu. Yine de saçlarımı daha rahat toplayabilmek için ameliyat olma kararı aldım ve 1.5 ay önce ameliyat oldum. Genel anestezi onerdi doktor. Yaklaşık 2 saat sürdü. Uyandığımda feci derecede ağrım vardı. Normalde dayanıklı biriyimdir ama o an çok çok pişmandım çünkü hiç gerek olmadigi halde kendime eziyet çektirmistim. Agri kesiciler fln veriliyordu zaten. 1 gece hastanede kaldım. 2. gun ağrılar bir tik azalarak devam ediyordu. Internetten sürekli araştırdım acılar ne zaman geçecek fln diye ve tabi yeterince bilgi bulamadım. O gün sargı açıldı ve çok kötü duruyordu kulaklarım sismisti, simetrik değildi ve bir tanesi asiri yapisikti. Doktor yapisikligin açılacağını vs. söyledi. 3 hafta bandaj takmam gerektiğini 3 4 gun banyo yapmamam gerektiğini söyledi. ilaçları kullandım, bandaj hariç dediklerine uydum büyük bir problem yaşamadım 3. günden itibaren ağrılar hafifledi sadece dokununca ağrıyordu. Hala görüntüsünü beğenmediğim için bandaj takmayı esnettim çünkü yapisikligin hemen açılmasını istedim. Geceleri aksatmadan taktim 2 hafta boyunca. 1 ay sonunda şişlikler azaldı ve artık fena değil diyebilirim iki kulak arasında ufak bir asimetri var fakat rahatsiz etmiyor. Ayrica kimseye söylemedim ameliyat olduğumu esim bile anlamadi farki çünkü eski hali iyiydi. Ama olsun ben o farki anlıyorum ve su an pişman değilim. Umarım yardımcı olabilmisimdir.