Otomatik vites bilgi sahibi olanlar

Yok yanlış anlattım. Sabah evden okula geldim kurs için. Aracı durdurup park edince mi N ye aldım yoksa bütün yolu n konumunda mı geldim onun tereddütüni yaşıyorum. Hiç yokuş yok yolda. Yani boş viteste o kadar yolu fark etmeden gelmiş olabilir miyim? Yoksa park edince otomatik olarak n ye mi aldım
N deyken düz yolda gaza basmadan gitmeniz mümkün değil

Ben de hep P'ye alır el freni çekerdim, ki 10 yıldır otomatik araç kullanıyorum. Birkaç sene önce servise gidişimde usta vitesi önce N'ye alın el frenini çekin sonra P'ye alın şanzıman ömrü için dedi. Doğrusu buymuş.
Konu sahibi sorunuz için yazmışlar zaten mümkün değil öyle bir şey. Zamanla araç kullanırken hareketler refleks gibi oluyor siz farkında olmadan bunları yapmaya başlıyorsunuz. Bir de yeni model araçlar böyle aykırı şeyler yapmak isteseniz de uyarı veriyor.

evet doğrusu bu şanzıman ömrü için.
Ama araba n de bırakılmaz.
p’de bırakılır.
N de bıraktığınız araç zaten tekrar çalıştırmak istediğinizde hata verir, çalışmaz.
ben pek edip çıkacak olduğu anı düşünerek yazdım.
bu kadar arabadan bihaber olan, arabanın boş viteste gidebileceğini düşünen direkt p ye alsın. Varsın şanzıman ömrü kısalsın.
yoksa bir daha çalıştırırken, bozuldu der, çekici çağırır.

Yokus asagi gittiyseniz bir ihtimal n de gitmis olabilirsiniz. Ama duz bir yolsa mecbur gaz vereceksiniz. N de gidip de anlamamaniz pek mumkun degil. Durunca otomatik almissinizdir buyuk ihtimal. Belki eliniz carpmis bile olabilir. O da nye almistir direkt

Vites boşta iken araç kalkmaz sadece yokuş varsa kayar. Siz D ye aldınız aracı ama hatırlamıyor olabilirsiniz. Profesyonel sürücü değilseniz Kesinlikle yokuş aşağı giderken aracı boşa almayın derim. Boşta araç kesinlikle kullanmayın. Eşinizin de yanlışı var araçı durdurunca el frenini kaldırıp P ye almanız lazım. Amcam sürücü kursu sahibi babam 40 yıllık Şöför bende onlardan öğrendim.

Yok yanlış anlattım. Sabah evden okula geldim kurs için. Aracı durdurup park edince mi N ye aldım yoksa bütün yolu n konumunda mı geldim onun tereddütüni yaşıyorum. Hiç yokuş yok yolda. Yani boş viteste o kadar yolu fark etmeden gelmiş olabilir miyim? Yoksa park edince otomatik olarak n ye mi aldım
bilinç altında mutlaka doğru yapmışsındır ( N ile gitmesi gene zor ) dalgınlık olmuştur

N bos vitestir, araba bosta gitmek tehlikelidir aracin dislileri gidebilir 🙅 d de gitmis olabilirmisiniz acaba farkinda olmadan sonra n ye mi attiniz

Düz yolda vites boştayken bi yerden bi yere gidecek ve üstüne park edecek kadar mesafe yapamazsınız merak etmeyin. Ben manuelciyim ama otomatikte de sanmıyorum ki farkı olsun.

Vites boşta iken araç kalkmaz sadece yokuş varsa kayar. Siz D ye aldınız aracı ama hatırlamıyor olabilirsiniz. Profesyonel sürücü değilseniz Kesinlikle yokuş aşağı giderken aracı boşa almayın derim. Boşta araç kesinlikle kullanmayın. Eşinizin de yanlışı var araçı durdurunca el frenini kaldırıp P ye almanız lazım. Amcam sürücü kursu sahibi babam 40 yıllık Şöför bende onlardan öğrendim.

Araci kaldirirken peki once el freni sonra d mi yapmaliyiz yoksa once d sonra el freni mi?

Bütün yolu N ile gelmiş olmanız mümkün değil. Park edince dalgınlıkla N'ye getirmiş olabilirsiniz.

N vitesin hayatimda yeri olmadigini farkettim 🤔 hep araci calistirip vitesi d ye duruma gore r ye alip el frenini ayagim frendeyken indiririm.Park ederkende hep p alir el frenini cekerim

Ilk acemilikte uyku sersemi el freni cekili vaziyette azicik gittim ve arabadan uyari sesleri gelmisti cok korkmustum ,bunun imkansiz oldugunu soyleyenler olmustu ama yaptim :))

ne kosulda olursanız olun n konumundayken gaza bassanız da gıtmez
sadece yokus asagı ınıyorsanız o zaman hızlanabılır asagı dogru akar yer cekımı mevzusu sebebıyle :D

Back
X