Otomatik vites bilgi sahibi olanlar

mermaid2608

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2015
2.860
2.429
133
43
Vites n konumundayken, araç gider mi?Normal mi gider? Yani ben bir yerden bir yere N konumunda gitmiş olabilir miyim? Hiç anlamadan?

Canm n konumi vitesi bosa almaktir. Eger yokus yukari durursan n konimunda araba arkaya dogru kayar frene basmazsan. Yokis asagiysan da asagi kayar. Dun bir yolda gitmez gaza basmadigin muddetce sadece el freni cekili konumda olmadigi icin kimildanir ama yine de tehlikelidir. Neden sordun ki bunu merak ettim?

Canm n konumi vitesi bosa almaktir. Eger yokus yukari durursan n konimunda araba arkaya dogru kayar frene basmazsan. Yokis asagiysan da asagi kayar. Dun bir yolda gitmez gaza basmadigin muddetce sadece el freni cekili konumda olmadigi icin kimildanir ama yine de tehlikelidir. Neden sordun ki bunu merak ettim?
Yok yanlış anlattım. Sabah evden okula geldim kurs için. Aracı durdurup park edince mi N ye aldım yoksa bütün yolu n konumunda mı geldim onun tereddütüni yaşıyorum. Hiç yokuş yok yolda. Yani boş viteste o kadar yolu fark etmeden gelmiş olabilir miyim? Yoksa park edince otomatik olarak n ye mi aldım

N=nötr yani boşa almak dediğimiz şey. Yokuş aşağı gider ama bir yerden bir yere gitmez araç. Yokuş aşağı da olsa boşta giderseniz şanzımanın canına okursunuz. Bunu inanın hiç istemezsiniz otomatik şanzıman deli pahalı bişey 😬
Düz yolda n konumunda gaza basarsam araç gitmez yani?

N=nötr yani boşa almak dediğimiz şey. Yokuş aşağı gider ama bir yerden bir yere gitmez araç. Yokuş aşağı da olsa boşta giderseniz şanzımanın canına okursunuz. Bunu inanın hiç istemezsiniz otomatik şanzıman deli pahalı bişey 😬
ben hic otomatik kullanmadimda merak ettim mesela manuel araclarda bos vites uzun sure gidersen frenler sisebiliyor ya otomatikte de soz konusu mu ayni durum

Meyilli bir yolda evet anlamadan gitmiş olabilirsiniz ama otomatik viteste, yokuş aşağı manueldeki gibi boşta gitmemek gerekir çünkü N durumunda şanzıman yağlamayı keser, şanzıman sistemine ciddi zarar verme riskiniz olur. Ama sizin öyle yaptığınızı sanmıyorum, aracın ivmelenmesindeki tuhaflıktan anlardınız bence.

Bununla birlikte aracı durdururken önce el freni çekip sonra P, aracı çalıştırırken önce D sonra el freni indirin. Aracın yükünü frenlere bindirmemiş olursunuz.

Meyilli bir yolda evet anlamadan gitmiş olabilirsiniz ama otomatik viteste, yokuş aşağı manueldeki gibi boşta gitmemek gerekir çünkü N durumunda şanzuman yağlamayı keser, şanzuman sistemine ciddi zarar verme riskiniz olur. Ama sizin öyle yaptığınızı sanmıyorum, aracın ivmelenmesindeki tuhaflıktan anlardınız bence.

Bununla birlikte aracı durdururken önce el freni çekip sonra P, aracı çalıştırırken önce D sonra el freni indirin. Aracın yükünü frenlere bindirmemiş olursunuz.
Hiç gariplik yoktu araçta, yolda meyilsiz düz yol. Acemilik işte

Yok yanlış anlattım. Sabah evden okula geldim kurs için. Aracı durdurup park edince mi N ye aldım yoksa bütün yolu n konumunda mı geldim onun tereddütüni yaşıyorum. Hiç yokuş yok yolda. Yani boş viteste o kadar yolu fark etmeden gelmiş olabilir miyim? Yoksa park edince otomatik olarak n ye mi aldım
N de gitmis olsaydin araba motorla gucleniyor gibi degil de akiyor gibi olurdu zaten anlardin. Otomatiklerde park ederken once arac n ye alinir el freni cekilir p ye alinir. Sen muhtemelen n de el frenini cekip birakmissin ✌🏻

N de gitmis olsaydin araba motorla gucleniyor gibi degil de akiyor gibi olurdu zaten anlardin. Otomatiklerde park ederken once arac n ye alinir el freni cekilir p ye alinir. Sen muhtemelen n de el frenini cekip birakmissin ✌🏻
Eşim de öyle tembihledi. N ye al el frenini çek diye, acaba n ye aldım mı öyle mi geldim soru işareti oluştu işte

ben hic otomatik kullanmadimda merak ettim mesela manuel araclarda bos vites uzun sure gidersen frenler sisebiliyor ya otomatikte de soz konusu mu ayni durum

Bilmiyorum ki, ben de manuel kullanıyorum. Her ikisinde de boşta gitmek şanzımana ciddi zarar veriyor diye biliyorum sadece.

Eşim de öyle tembihledi. N ye al el frenini çek diye, acaba n ye aldım mı öyle mi geldim soru işareti oluştu işte
Pek mumkun degil ✌🏻😊 ne kdr tecrubesiz olsaniz da illa ki arabadaki garipligi fark ederdiniz. Benden size tavsiye gozunuz ara sira gosterge panelinde olsun. Hem eliniz vitese alisana dek gorursunuz ne yaptiginizi. ✌🏻😊 Ara ara gostergeye bakin orda yazar vitesi😊

Yokus asagi yolda N'ye alsaniz da araba gider, normal duz yolda N'ye alinca araba gitmez, hafif egim varsa yavasca kayar, park ederken once N'ye alip sonra P ile park edersiniz. Otomatik vites bu sekildedir.

P’ye al demiştir eşiniz.
Ben de hep P'ye alır el freni çekerdim, ki 10 yıldır otomatik araç kullanıyorum. Birkaç sene önce servise gidişimde usta vitesi önce N'ye alın el frenini çekin sonra P'ye alın şanzıman ömrü için dedi. Doğrusu buymuş.
Konu sahibi sorunuz için yazmışlar zaten mümkün değil öyle bir şey. Zamanla araç kullanırken hareketler refleks gibi oluyor siz farkında olmadan bunları yapmaya başlıyorsunuz. Bir de yeni model araçlar böyle aykırı şeyler yapmak isteseniz de uyarı veriyor.

Back
X