otomatik vites araç kullanan arkadaşlar yardım

Çok rahat hele bayanlar için
manuel bana göre değil bunda tek ayak kullanıyorsun
yakıttada bişey farketmiyor

her ikisini de iyi kullandığımı söylerler. triptonikte kullanmışlığım var.. Gerçi araç kullanabilen insanın otomatik kullanıyorum manuel kullanamam demesi ya da aksini söylemesi çok saçma gelir bana.. manuel in trafikte çok faydası var, dur kalklarda bacağın yorulmaz..ama otomatikte manuele göre çok dik yokuşlarda sıkıntı yaşarsın, araba zor kalkar.. birde citroen c3 ün otomatiğini alma..seri kullanıyorsan arabadan gına gelebilir.. nissan volkswagen otomatikleri iyidir, tavsiye edilir

Ben de yeni ehliyet aldigim için değiştirdik arabayi. Otomatik vites inanılmaz rahatlikmis Esim bile iyiki almisiz diyor. Yakut olarak benzin olursa çok yakar imkaniniz varsa dizel alin. Masraflari noktasinda evet manuele gore biraz daha pahali. Sistemi farklı olduğu için parçalar biraz daha pahali ve yapimi zor olabiliyor. Ama düzgün kullanirsaniz bir silinti cikmayacaktir.

evet manuele göre hemen hızlanmıyor otomatikler.gaza bas bas gitmiyor.1,6 motor düşünüyorum bende.fakat onunda yakıtı fazla olucak.ya lpg yada disel almak gerek.

Kadınlar için alabilme imkanı varsa otomatik vites bir nimet akrabamızın vardı kullanmıştım biraz süper bir şey. Rahatlık varken neden manuel kullanasın diğer otomobillerden farkı yoktur sadece vites kutusunda sorun olursa normale göre pahalı oluyormuş değişmesi ama bu da zor görülen bir durum. Bence pişman olmazsınız.

Yakiti arabadan arabaya, markadan markaya, modelden modele degisir. Ama arizasi cok oluyor, dogru. Ayrica bakimi oldukca pahali.
Evet, bende rahat buluyorum, ama o ekstra odeyecegim paraya ve bakiminda ekstradan harcayacagim paraya deger bulmadim o rahatligi ve normal vitesli aldim.

Ben babamların evindeyken otomatik kullanıyordum. Ama normal viteste öğrendim arabayı yani normali de kullanabiliyordum. Kesinlikle çok rahat, hele yokuşlarda kalma derdin hiç ama hiç yok. Akülü araba gibi gaz-fren ikilisi.
evlendikten sonra direk vitesliye geçtim. Alıştım şimdi. Bence imkan varsa vitesli kullan her arabaya uyum sağlarsın.

tiptronikler hakkında pek iyi şeyler söylemiyorlar ama onlarada bakacağım.teşekkürler

Kimmiş onlar :) Yani aşağılamak istemem ama tiptronic şanzıman takılmış Tofaş mı, Tiptronic BMW mi? Aldığın arabaya bağlı, ne ka para o ka köfte...Bütçenin yettiğinin en iyisini al derim...

evet manuele göre hemen hızlanmıyor otomatikler.gaza bas bas gitmiyor.1,6 motor düşünüyorum bende.fakat onunda yakıtı fazla olucak.ya lpg yada disel almak gerek.

Otomatik viteste lpg tavsiye etmem çünkü aracın performansı çok düşüyor. O yüzden dizel ya da benzin tavsiye ederim.
Çok masraf çıkardığı konusuna katılmıyorum. Araba zaten başlı başına masraf.
Marka olarak benzinli nissan, lpg'li megane kullandım. Megane lpg'den dolayı biraz tutuktu. Ayrıca Honda da bu konuda önde gelen markalardan.

Ben yurtdisinda oldugum icin direk otomatik kullanmaya basladim. babam kac yillik sofordur ne zaman turkiyeye gitse otomatik araba kiralar. manuel kiralamaz. onun hamalligini mi cekicem der durur. otomatik araba kullanmasi cok basit. sadece gaz ve fren var. frenden ayagini kaldirdigin an araba ilerlemeye basliyor senin tek yapman gereken gaz vermek. yokusta da kaymiyor. Kar buz isine de deginirsek, yasadigim yerde neredeyse 6 ay kar yagiyor ama halkin %95'i otomatik araba kullaniyor.

Kullanimi kesinlikle cok rahat.
Arac olarakta japon arabalarindan sasmayin derim.
Yillarca tepe tepe kullanirsiniz:)

Bende otomatik vites öğrenicem sadece beceremedim düzü, oto. sürdüm çok kolaydı.. Kia Cee'd düşünüyoruz biz. Konforlu bi araç. Ama o güzelim arabayı sürmekten korkuyorum Acemi halimle

valla şekerim ben bugune kadar manuel araba kullandım ama almadım tercıhım hep otomatikti cok rahat yakıt olarakta benzin ve lpgli vardı onceden pejo 307 arabamız cok az yakıyordu sonra degıstırdık pejo 3008 aldık dizel düşün arabadan inmiyoruz resmen sürekli bıyerlere gıdıyoruz işe gidip gelıyoruz ki ben uzaktayım haftalık 100tl yakıyor araba alıcaksan trercihini otomatik dizel yapmanı tavsiye ederim benzin cok yakıyor lpgdende korkuyorum ben

Otomatik şanzımanda şu An en iyileri toyota multidrive, wv dsg ve honda cvt.

Benim aracım toyota yaris olduğu için onu ilk sıraya yazdım tabi:) zamanında çok araştırmıştım, sağlamlıkta japon ve almandan şaşmayacaksın.

Çok yakmasına gelince ewet çok yakıyo babamın manueline göre, manuel kadar atak değil ve ani duruşlarda motor freni kullanamıyorsun tam otomatiklerde.

Ben bi motor freni işini araştır derim ve tiptronik toyota multidrive tavsiye ederim.

ben 8 yıldır otomatik vites kullanıyorum ve çok memnunum çok rahat hyundai accent arabam hiç arıza vermedi şimdiye kadar

eğer bütçeniz elveriyorsa honda civic 1.6 Elegance 2006 ve üstü otomotik alın.İnanın konfor bakımından süper hızıda gayet iyi haliyle her arabanın masrafı oluyor ama sağlam araba kolay kolay arıza vermez ve lpgli alın yada taktırın :)

Kesinlikle otomatik araba bence
ondaki rahatlık hiçbirşeyde yok
bizde manuel vardı ben kullanamıyordum
şimdiki yarı otomatik yalnızca çok dik yokuşlarda kaydırma yapıyor o kadarı da çok sorun değil
ben fazla kullanmasam da iyi

bence honda al imkanın varsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…