otomatik vites araç kullanan arkadaşlar yardım

neva84

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2012
502
299
123
Bursa
kızlar merhaba
konuyu doğru yeremi açtım bilmiyorum.otomatik vites araç almayı düşünüyorum.kullanan arkadaşlardan fikir almak istedim.hızı sürüşü nasıl manuel vitese göre.memnunmusunuz.otomatik viteslerin çok yakıt harcadığını ve manuele göre fazla arıza çıkardığını duydum.yardımlarınızı ve tecrübelerinizi bekliyorum kızlar.ayrıca bu mu dert diyebilirsiniz.burda çok üzücü dertleri olan arkadaşlardan çok özür diliyorum.
not:
marka ve modelleride yazarsanız sevinirim kızlar

Son düzenleme:
çoooookk rahat
hızı ve sürüşü marka modele göre değişir elbette,
ama geri kaçırması yok, dur kalk sıkıntısı yok, son derece rahat kullanırsınız..

Cookk cookk rahat..kaydirma öne ziplatma yok..arkaya kaydirma yok..sol ayak iptal.sag ayak alisiyor zaten super bişi

valla bu konuyu çok araştırmıştım ben de zamanında. edindiğim tecrübeler şunlar;
1- evet manuel sürebilmek büyük başarı filan ama inanın çok rahat ediyorsunuz.
2- bazı markaların otomatik değil de easytronic yani yarı otomatik oluyor sistemleri onlarda bazen geri kaçırma oluyor.
3- arızası filan aldığınız markaya göre değişir. toyota ve honda çok başarılı bu alanda.

hayırlı olsun :)

Yok öyle bişey, ne hız ne yakıt sorunu...kullanımı şehir trafiğinde çok daha rahat kesinlikle tavsiye ederim

teşekkür ederim evet hondanın bu konuda iyi olduğunu bende duydum.kısmetse ve bütçem yeterse honda jazz yada ford fiesta düşünüyorum

teknolojinin nimetlerinden yararlanmak gerekiyor. o yüzden tabii ki otomatik. gaz-fren başka da bir şey yok. gayet rahat kullanması. honda jazz, toyota yaris, hundai i20 olabilir. japon araçları kolay kolay arıza yapmaz.

20-30 yıllık şöförlerin düzden otomatiğe geçince ne rahatmış dediklerini gördüm.
Arabanın yakıt tüketimi ve hızı , marka ve modele göre değişir, vitesle pek alakası yok...
Düz vitesin belki bir avantajı buzlu yollarda sürüş açısından olabilir, o da zaten çok nadir bir durum...buz, kar varsa kaç yıllık şöförler bile araçla dışarı çıkmamayı tercih ediyorlar.

ben ikisinide sürüyorum ama otomatik daha avantajlı tabi.. geri kaçma istop etme olayı falan yok bitek çalıştırıp sürüyosunuz.. kimi insan vites değiştirirken panik olur mesela öyle bi kaygınızda varsa kesinlikle otomatik derim.. biz çok kullanmadığımız için ve fazzla mesafe yapmadığımız için yakıt konusunda bi şey diyemicem ama hız sabiti yaparsanız daha tasarruflu oluyo.. ayrıca kimi arabalar durduğunda kapanıyo benzin tasarrufu için..

evet dediğiniz gibi kaç yıllık şöferler bile dışarı çıkmak istemiyorlar :) bende çıkmam olur biter :)

Otomatik vites yogun trafikte , düz vitese nazaran az yoruyor insani. Önceki arabam manueldi çocuk olunca otomatik aldım memnunum. Çok yakma konusu vitesten ziyade motor hacmi ile alakalıdır.
1200 motor bir araçla 1600motor bir aracın tuketeceği yakıt farklıdır yani.
Son olarakta otomatikte olsa pratiginiz yoksa sağlam bir eğitim almadan arabanızı tanımadan trafiğe çıkmayın lütfen.
Hayırlısı olsun.

yani o kadar gelişmiş teknolojide araba almam mümkün değil gibi duruyor.benimde tek problemim debriyaj zaten. o yüzden otomatik istiyorum.teşekkür ederim tavsiyeniz için

evet evet kesinlikle çıkmam hemen trafiğe zaten.özel hoca yardımıyla birkaç ders almayı planlıyorum.

yani o kadar gelişmiş teknolojide araba almam mümkün değil gibi duruyor.benimde tek problemim debriyaj zaten. o yüzden otomatik istiyorum.teşekkür ederim tavsiyeniz için
rica ederim.. tek sorun debriyajsa gözü kapalı otomatik o zaman :) küçük yerler neyse de büyük şehirlerde erkeklerin çoğu bile artık otomatik tercih ediyo.. Şimdiden kazasız belasız kullanın inşallah :)

oyuncak araba gibi.ilk başlarda biraz rahatsız oluyordum.araba kullanıyormuş gibi hissetmiyordum.manueli beceremiyor da otomatik kullanıyor gibi düşünüyordum.hala öyle düşünüyorum sanırım biraz takıntılıyım ve mükemmelciyim ama gerçekten rahat

Kesinlikle otomatik vites al bir kolun serbest, sol ayağın da öyle. Rampa da geriye kaçış riski asla yok. Tek dezavantajı sollama yaparken birden fırlamıyor belki bizim araba öyledir 1,3 motor ve hundai çünkü ama şehir içi için ideal bence. Yakıt ve masraf da pek garklı değil. Altı yıl önce sıfır almıştık arabayı hiç bir sorun çıkartmadı belki ondan.

Kararsızsan tiptronic vites tavsiye ederim, ister düz ister otomatik kullanabilirsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…