Yok öyle bişey, ne hız ne yakıt sorunu...kullanımı şehir trafiğinde çok daha rahat kesinlikle tavsiye ederimkızlar merhaba
konuyu doğru yeremi açtım bilmiyorum.otomatik vites araç almayı düşünüyorum.kullanan arkadaşlardan fikir almak istedim.hızı sürüşü nasıl manuel vitese göre.memnunmusunuz.otomatik viteslerin çok yakıt harcadığını ve manuele göre fazla arıza çıkardığını duydum.yardımlarınızı ve tecrübelerinizi bekliyorum kızlar.ayrıca bu mu dert diyebilirsiniz.burda çok üzücü dertleri olan arkadaşlardan çok özür diliyorum.
valla bu konuyu çok araştırmıştım ben de zamanında. edindiğim tecrübeler şunlar;
1- evet manuel sürebilmek büyük başarı filan ama inanın çok rahat ediyorsunuz.
2- bazı markaların otomatik değil de easytronic yani yarı otomatik oluyor sistemleri onlarda bazen geri kaçırma oluyor.
3- arızası filan aldığınız markaya göre değişir. toyota ve honda çok başarılı bu alanda.
hayırlı olsun :)
Yok öyle bişey, ne hız ne yakıt sorunu...kullanımı şehir trafiğinde çok daha rahat kesinlikle tavsiye ederim
20-30 yıllık şöförlerin düzden otomatiğe geçince ne rahatmış dediklerini gördüm.
Arabanın yakıt tüketimi ve hızı , marka ve modele göre değişir, vitesle pek alakası yok...
Düz vitesin belki bir avantajı buzlu yollarda sürüş açısından olabilir, o da zaten çok nadir bir durum...buz, kar varsa kaç yıllık şöförler bile araçla dışarı çıkmamayı tercih ediyorlar.
ben ikisinide sürüyorum ama otomatik daha avantajlı tabi.. geri kaçma istop etme olayı falan yok bitek çalıştırıp sürüyosunuz.. kimi insan vites değiştirirken panik olur mesela öyle bi kaygınızda varsa kesinlikle otomatik derim.. biz çok kullanmadığımız için ve fazzla mesafe yapmadığımız için yakıt konusunda bi şey diyemicem ama hız sabiti yaparsanız daha tasarruflu oluyo.. ayrıca kimi arabalar durduğunda kapanıyo benzin tasarrufu için..
Otomatik vites yogun trafikte , düz vitese nazaran az yoruyor insani. Önceki arabam manueldi çocuk olunca otomatik aldım memnunum. Çok yakma konusu vitesten ziyade motor hacmi ile alakalıdır.
1200 motor bir araçla 1600motor bir aracın tuketeceği yakıt farklıdır yani.
Son olarakta otomatikte olsa pratiginiz yoksa sağlam bir eğitim almadan arabanızı tanımadan trafiğe çıkmayın lütfen.
Hayırlısı olsun.
rica ederim.. tek sorun debriyajsa gözü kapalı otomatik o zaman :) küçük yerler neyse de büyük şehirlerde erkeklerin çoğu bile artık otomatik tercih ediyo.. Şimdiden kazasız belasız kullanın inşallah :)yani o kadar gelişmiş teknolojide araba almam mümkün değil gibi duruyor.benimde tek problemim debriyaj zaten. o yüzden otomatik istiyorum.teşekkür ederim tavsiyeniz için
kızlar merhaba
konuyu doğru yeremi açtım bilmiyorum.otomatik vites araç almayı düşünüyorum.kullanan arkadaşlardan fikir almak istedim.hızı sürüşü nasıl manuel vitese göre.memnunmusunuz.otomatik viteslerin çok yakıt harcadığını ve manuele göre fazla arıza çıkardığını duydum.yardımlarınızı ve tecrübelerinizi bekliyorum kızlar.ayrıca bu mu dert diyebilirsiniz.burda çok üzücü dertleri olan arkadaşlardan çok özür diliyorum.
not:
marka ve modelleride yazarsanız sevinirim kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?