- 29 Ocak 2008
- 8.190
- 10
- Konu Sahibi PurpleRain
bir otlu çörek tarifi daha var ama benimki farklı :):)
tarifi daha önce nette bulup uyarlamıştım ama hangi siteden aldığımı unuttum malesef. tadı tek kelimeyle muhteşem, yemeye doyamıyoruz...
2,5-3 su bardağı un
-2 yumurta (birinin beyazı üste sürülecek)
-6-7 dal taze nane
-6-7 dal maydanoz
-6-7 dal dereotu
-1 çay kaşığı tuz (peyniriniz tuzluysa az koyun)
-1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
-1 kahve fincanı zeytinyağı
-2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı margarin
-1 paket kabartma tozu
Zeytinyağını,1 yumurtayı ve 1 yumurtanın da sarısını, peyniri, teryağını, margarini ve tereyağını (bunlar oda sıcaklığında), tuzu karıştırıyoruz. Otlarımızı doğruyoruz; unu ve kabartma tozunu ekliyoruz. Unu azar azar ekleyin arkadaşlar; hamur ele yapışmayacak.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz ve yumurta akına batırıp, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine koyuyoruz. Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun :)
tarifi daha önce nette bulup uyarlamıştım ama hangi siteden aldığımı unuttum malesef. tadı tek kelimeyle muhteşem, yemeye doyamıyoruz...
2,5-3 su bardağı un
-2 yumurta (birinin beyazı üste sürülecek)
-6-7 dal taze nane
-6-7 dal maydanoz
-6-7 dal dereotu
-1 çay kaşığı tuz (peyniriniz tuzluysa az koyun)
-1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
-1 kahve fincanı zeytinyağı
-2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı margarin
-1 paket kabartma tozu
Zeytinyağını,1 yumurtayı ve 1 yumurtanın da sarısını, peyniri, teryağını, margarini ve tereyağını (bunlar oda sıcaklığında), tuzu karıştırıyoruz. Otlarımızı doğruyoruz; unu ve kabartma tozunu ekliyoruz. Unu azar azar ekleyin arkadaşlar; hamur ele yapışmayacak.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz ve yumurta akına batırıp, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine koyuyoruz. Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun :)