Çocuk Hastalıkları Otizmli bebeği olanlar

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

tulay k

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Mart 2020
24
9
1
35
Merhabalar 2 yaşında kızım var. Otizmli olduğundan şüpheleniyorum. Benimle birebir ayni durumunuz varsa yazarmisiniz lutfen
Kizim yürümeyi 1 yaşında öğrendi gayet normal ama parmak uçlarında yürüyor bu normal değil.
Ismini Seslendigimde bakmıyor umursamıyor ama su icermisin veya mama istiyomusun dediğimde bakiyor. Bazen sebepsiz kendi kendine sesli gülüyor. Parmakla gostermeyi bilmiyor. Konusamiyor. Kalem tutmayi biliyor karalama yapiyor. Kasikla yemek yemeyi istiyor ama kaşığına alamiyor. Makarna turu yemekleri eliyle yiyor. Abileriyle oyun oynamiyor surekli yalnız oynamayi tercih ediyor. Soylediklerimi anliyor ama bazilarini anlamiyor. Örneğin eline verdigim cikolatayi babaya götür açsın diyorum anlamiyor. Otomobille veya bebek arabasiyla gezmeyi cok seviyor. Sadece bana aşırı düşkün. Ben hariç temastan hoslanmiyor. abilerini babasini tanımıyor baba nerde abi nerde dedigimde gostermiyor. Kalabaligi hic sevmiyor. Eve misafir geldiginde cok huysuzlaniyor. Bloklari ust uste dizmeyi biliyor. Oyuncak hayvanlari var onlari cok seviyor surekli oynuyor siraya diziyor. Parmaklarimi gösteriyorum o parmagimi indiriyor ben sayyorum. Taklit yetenegi yok. Sar makarayi şarkısını soyleyip harekerlerini yapiyorum tekrarlamiyor ellerini tutup kendisine yaptirmak isteyince sinirleniyor. Sinirlendiginde çoğu zaman elinde ne varsa ısırıyor. Ziplamayi cok seviyor. Surekli birseyler yemek istiyor kiloluda degil. Bazen mimik hareketleri yapiyor. Cok hareketli asla yerinde durmuyor. Seni yakaliycam deyip pesinden kosuyorum hiç heyecanlanip kacmiyor.

En önemli belirtisi parmakla göstermemek diye biliyorum. İstediği bir şeyi yüksekte bir yere koyup göstermesi için çabaladınız mı?
İnstagramda bi sayfada görmüştüm doktoru baya övüyorlar. İnşallah düşündüğünüz gibi değildir. Ama geç kalmadan bi uzmana götürmenizi tavsiye ederim

Buraya yazdığınız belirtiler üzerinde teşhis konulamaz,her çocuğun gelişim hızı farklıdır dönemsel olarak da grup oyunlarından hoşlanmazlar, yürümesine çok yoğunlaşmayın (belki denge sağlamak içindir, hala yürümeye tam hakim değil sonuç olarak), dönem olarak karalama yapması oldukça normal
Kesinlikle teknolojik alet vermeyin, izletmeyin, tv dahi odadayken açık olmasın
Zaman değil KALİTELİ zaman geçirin
Yediklerini düzenleyin, ambalajlı ürünler elinizden geldiğince uzak durun
Bol bol konuşun, kitap okuyun
Farklı dokularla temas ettirin, oyuncak alın demek istemedim, çevreniz bulunan farklı dokular, meyve yaprak, giysi vb (zorlamadan, doğal akış içerisinde)
Bebeğinizle mutlu günler dilerim...

En önemli belirtisi parmakla göstermemek diye biliyorum. İstediği bir şeyi yüksekte bir yere koyup göstermesi için çabaladınız mı?
İnstagramda bi sayfada görmüştüm doktoru baya övüyorlar. İnşallah düşündüğünüz gibi değildir. Ama geç kalmadan bi uzmana götürmenizi tavsiye ederim
Cevabiniz icin teşekkür ediyorum. Yüksekte birsey gördüğünde benim elimi tutup o nesneye doğru uzatiyordu simdi elimi vermiyorum kendisi uzanmaya çalışıyor sadece. Ben onun eliyle gostermesi icin zorladigimda agliyor malesef

Buraya yazdığınız belirtiler üzerinde teşhis konulamaz,her çocuğun gelişim hızı farklıdır dönemsel olarak da grup oyunlarından hoşlanmazlar, yürümesine çok yoğunlaşmayın (belki denge sağlamak içindir, hala yürümeye tam hakim değil sonuç olarak), dönem olarak karalama yapması oldukça normal
Kesinlikle teknolojik alet vermeyin, izletmeyin, tv dahi odadayken açık olmasın
Zaman değil KALİTELİ zaman geçirin
Yediklerini düzenleyin, ambalajlı ürünler elinizden geldiğince uzak durun
Bol bol konuşun, kitap okuyun
Farklı dokularla temas ettirin, oyuncak alın demek istemedim, çevreniz bulunan farklı dokular, meyve yaprak, giysi vb (zorlamadan, doğal akış içerisinde)
Bebeğinizle mutlu günler dilerim...
Tesekkur ederim ilginiz icin. Soylediklerinizi deniycem. Hayirli gunler dilerim

Back