- 21 Ekim 2009
- 792
- 26
- Konu Sahibi melodi1970
inşallah.Bizim öğretmenimiz de hafif geçireceğini ileride aspergere(yüksek düzeyde )dönüşebileceğini söyledi . ne tür materyaller aldınız oynaması için? göz temasını arttırmak için ber oğlumu ayaklarıma alıp uçak yapıyorum ve şarkı söylüyorum kendimce yöntemler uyduruyorum.bir anaokulu ile görüştüm,orası özel eğitimle eşzamanlı olarak anaokulu önerdi.siz ne yapıyorsunuz?
materyal olarak bul taklar var tahta üzerine şekillerin yerlerini bulup yerleştiriyorsun onlardan aldım artık ezberledi hemen hepsini yerleştiriyor 3 parmak seti aldım hem renkleri hem şekillri öğreniyor içinde nasıl kullanılacağı için kitapçığı var ses cd leri aldım hayvan sesleri insan trafik müzik sesleri yine tahta üzerinde hem sayı hem renk öğrenebileceği geçirmeli halkalar aldım zıplaması için zıplama topu aldım küçük oyuncak laptop aldım harfleri sayılar hatta mesela anne baba gibi kelimeleri söylüyor göz teması için öğretmeni gibi yaptım köpük baloncuklara bakıyor bende aldım baloncuk yapıyorum bi tanesini yakalayıp gözümün hizasına tutuyorum bakışmış oluyoruz bizim göz temasımız böyle başladı yemek yedirdiğimde tabağı gösteriyorum bitti diyorum hep tiii diyordu 2 gündür bitti diyor tabağa bakıp oyun grubuna eğitimden önce verdim rapor hazırlanırken bişey söylemedim ama oranın psikoloğu anlamış sonra anlattım alın filan demediler daha öncede otizmli öğrencileri varmış ama çok sık hastalandığı için ben almak zorunda kaldım haftada 3 yarım gün gidiyordu oyun grubuydu daha sonra başka yerlere müracaat ettim doğruyu söyledim bu seferde onlar almadılar yaza daha iyi olduğu için gelişmesinin tekrar düşünüyorum hatta biyer buldum çok iyi kurucusu çocuk psikoloğu eişde çocuk dr çok güzel biyer orayı düşünüyorum