Umarım öyledir. Ancak dediğim gibi bu bir şeyleri göz hizasına getirip kafasını yana kaydırarak yan bakma durumu beni çok şüphelendiriyor. Amerika da ki ailelerin bloklarına bakmış eşim aynı bizim oğlan gibi bu hareketi yapan çocuklarda 3 yaşından sonra bu hareketin çoğunda geçtiği yazıyor elbet bizde de geçecektir bir gün inş. Şişe benzeri şeyleri aslında araba gibi sürmek değilde bir o tarafa bir bu tarafa zemin üzerinde ittiriyor. Artık eline yuvarlayabileceğini düşündüğü bütün nesneleri alıp bu hareketi yapmak istiyor. Ben ona bu konuda müdahale ettim, düt düt diye ses çıkararak sür oğlum dedim, arada bir dönmeyen nesneleri yüzüme bakıp düt düt yapıp ittirmeye çalışıyor. Benim endişelerim daha az iken birde bu çıkınca iyice telaş yaptım malesef.
Evet malesef hangisine inanacağımı şaşırdım. Hepsi ayrı ayrı şeyler söyledi. Bu iş gerçekten sektör olmuş, tabi benim oğluma eğitim gerekiyor o besbelli. Ben bir şey öğretmedim ki nasıl yapacağımı da bilmiyorum. Üstüne birde çalışmak zorundayım. Eğitimi alsın giden param olsun önemli değil artık.
Göz doktoruna gitmedim ama gideceğim. Bizim ki sadece tv ye değil ki araba ile başlayıp devam eden süreçte artık her nesneye göz kaydırıyor, mandala, havaya bile yaptığını gördüm
İnş saol canım. Umarım iyileşir yavrularımız.
Sizde ne kadar sürede geçti acaba bu durum ? Malesef bu tv biz büyükleri bile iletişimden koparıp hayal dünyası içerisine sevk ediyor. Dünyaya yeni gelmiş bir bebeğe ne yapmasın ki
Demiriko mümkün ise sizinle görüşmek isterim. Sizde ne kadar sürdü bu nesnelere yan bakma durumu ve ne zaman geçti vs konularında ve de aynısı mı yapıyorlar acaba diye merakım olduğundan lütfen telefonda da olsa görüşelim. Perişan ettim kendimi, hiç iyi değilim, sanırım benimde psikolojik destek almam gerekiyor. Çocuğumla yalnız kalma korkusu yaşıyorum
Sürekli endişe içerisindeyim ya daha başka şeyler daha çıkarsa ya ilerlemez ise vs diye, yaşıtlarını gördükçe endişelerim çok daha artıyor. Bu arada bu hafta birde öyle hareketlendi ki yerinde sabit hiç durmuyor buna bile takmış durumdayım. Acaba diyorum 3 yaşına doğru bir şeyler yoluna girmeye başlar mı diye sürekli kendimi avutmaya çalışıyorum.
Bu arada oğlum alkış yaparken alkış demeye başladı, tabi net olmasa da anlaşıyor işte. 1 ay önce bir kitaptan hayvanları gösteriyordum. Ancak sürekli yazılarına bakıyor diye çok çıkarmıyordum o kitabı, geçen gün çıkardım oğlumun kitap elinde aslan ne yapar oğlum dedim. Aslan sesi çıkardı benim daha önceden yaptığım gibi eli ile pençe hareketi yaparmışcasına.
Birde dediğim gibi oğlum resimlerden çok yazılarla ilgileniyor. Bu durum olabilir mi normal mi bilmiyorum. Bu konuda da fikirlerinizi almak isterim. 1 Haftadır da burnunun yerini öğretmeye çalıyorum ama yok olmuyor. Kendisinin ver demesini öğretmeye çalıştım, kelime olarak söylemedi ama ver gibi hareket yapmaya başladı. Bilmiyorum nasıl olacak inş dediğini gibi bizde bir yerde patlama yaşarız. Keşke bir gelse o günler