- Konu Sahibi melodi1970
- #11.041
Kızlar merhaba
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Çocuğunuz hiç otizme benzemiyorBrnim oğlum 21 aylık ellerini sallama harekiti ve anlamsız sesler çıkartıyotdu 14 aylıkken pedagoğa götürdüm korktum dr yok bişe dedi sonra 18 ayda çocuk pskiyatrisine götürdüm otizim değil ama ara çocuk olabilir dedi eğitimle hemen düzrliyor böle çocuklar dedi sonra başka bir psikiyatrise götürdüm olumsuz hareketleri olabilir ama çocugun olumlu özellikleri daha fazla ben bişeyi olduğunu düşünmüyorum dedi size oğlumdan bahsedeyim biraz ismine bakar göz teması çok iyidir yabancılarla bile çocuklarla çok birebir oynamaz belki ama yanlarına gider onlarla ve oyuncaklarla oynar basit komutları yerine getirir ver al götür gibi kitapları çok sever ordaki nesneleri gösterir kollarını uzatır sarılır öpmez ama yanağını uzatır öpeyim dediğimde mimikleri iyidir sinirli ol çirkin ol dediğimde yüz ifadeşerini yapar bişey istediğinde elini uzatır bazn işaret parmağını kullanır bazende elini eline aldığı şeyi dolandırır ama çok kısa dakikalrca yada saatlerce değil gece uykuları düzenlidir yemesi içmesi iyidir eliyle birçok şeyi yer anne ham mama kelimeleri var bir yere çıkmak içinde anne çıkıt der ama bu kadar birkaç hayvan sesi çıkartır ana ne bilim çok ilgileniyorum öalışmama rağmen tv izletmiyoruz şu dili çözülse birde şu ellerini sallama hareketi kafamı karıştırıyor son dr hiperaktif plabikir ama teşhis için daha erken dedi oyyyy annelik ne zor işmiş aylardır stres içindeyim eşimde bir ara korktu sonra bana kızdı son drdan sonra çocugu zorla hasta etcen diye böle işte herkes normal diyo ama ne bilim bişey varsada geç kalmim istiyorum
Yaaaaa ne güzel iniallah darısı başıma ne bilim şu el hareketi birde anlamsız sesşeri olmasa bende hiç konduramıycam nöroloğada götürdüm bence bişey yok bakıcı tv izletmiştir diyo oyun grubuna başladık bugün bi ilk girdiğinizde ağladı sonra alıştı ötle öfke nöbetleride yok gel sarılalıö dediğimde gelir hemen ağlamayıda bırakır inşşş benim oğlumunda geçer bende kendmi üzmekle kalırım cevabınız içinde çok teşekkür ederimmÇocuğunuz hiç otizme benzemiyor
Bende defalarca pedagoğa psikiyatriste götürdüm bişey Yok demelerine rağmen gecem gündüzüm birbirine karışmıştı diğer çocuklardan farklıydı bebeklerden çocuklardan korkardı arkadaşları eve gelince oynamak yerine tek başına yere yatar arabasıyla oynardı çok ağladım çooook konuşması algısı isme bakması bunlarda sıkıntı yoktu ama davranış olarak rahatsız ediyordu beni
Sonuç 3 yalından sonra herşey düzeldi şuan 7 yaşında 1. Sınıfa gidiyor ve çok iyi çok şükür
Maşallah canım daha iyi günlerde görürüz inş çocuklarımız hemen hemen aynı yaşta ve aynı durumda bizimde 5 ay oldu eğitimlere başlayalı bir sürü keline var ama iletişim amaçlı kullanmıyor hala nasıl çözüm bulucam bilmiyorum kreş diyorlar ama cesaret edemiyorummrb hanımlar nasılsınız kuzular nasıl? uzun zaman oldu yazmayalı arada girip okuyorum ama yazmaya pek fırsatım olmuyor açıkçası. oğlum bugün tam 31 aylık oldu. 5 aydır özel eğitim alıyor bu süreçteki gelişmeleri yazmak istedim bay bay yapabiliyor öpücük atabiliyor artık. taklit başladı hayvan sesleri yada karşısında gördüğü birinin el kol hareketlerini yapmaya çalışıyor. tek kelimelerimiz biraz arttı anlaşılmayan birsürü seslerde var. son 4-5 gündür bana anne diyor babasına baba diyor gelip bize sık sık sarılıyor öp deyince yanağımızı öpüyor. bişey istediğimizde getiriyor. zıplayamazdı önceden zıplayabiliyor artık. topa ayakla vuramazdı vurabiliyor.göz temasımız iyi isminede hiç bakmazdı artık bakıyor herzaman olmasada..işaret parmağı uzun zamandır aktif yalnız hala elimden tutup istediği yere götürüyor konuşma olmadığı için. mesela dışarı çıkmak isteyince elimden tutup montunun yanına götürüyor ayakkabılarını giymek istiyor vs.bide bizi çok sıkıyor çimdik atıyor istediği olmayınca hala kendini yerlere atıyor.aklıma gelenler bunlar..
Arkadaşlar birkaç sene önce bir film izlemiştim otizmli kız çocuğunun bakıcısı tarafından davranışları aba yöntemiyle duzeltiliyordu doğduğunda annesi banyo yaptırırken babası elinde bir evrakla içeri girip annesine kızlarının otizmli olduğunu söylüyordu sonrası kız çocuğu büyüdükçe davranış problemleri ortaya cikiyordu sonra yaşlı bir adam ona sıkı bir eğitim uyguladı ve çok güzel gelişmeler gösterdi.. Filmi tekrar ve detaylica izlemek istiyorum ama ismi aklımda değil bilen varsa yazarsa çok memnun olurum teşekkürler
yok hayır yabancı bir filmdi hatta başroldeki otizmli kızın bitanede kızkardeşi oldu onu hiç sevmiyordu çünkü ablasi otizmliydi ve ona farklı davraniyorlardi belkide pek bilinmeyen bir film çünkü hertürlü aradım ama bulamadım bulunca yazicam mutlakaDediginiz film bana beren saatin filmini animsatti. Otizm de varmiydi bilmiyorum ama hem kör hem sağır bir kiz cocugunu canlandiriyordu. Ben yabanci bir dizi izliyorum yuksek islevli otizmli bir gencin hikayesi atypical dizinin adi. Cocuklarimizin nasil hissettigi hakkinda fikir sahibi yapiyor. Dizi sitelerinden izliyorum
Yabanci filmden uyarlama zaten black filminden benim de aklima ilk o gelmisti ama o kiz kor ve sagirdi arkadasin dedigi gibi. Yasli bi adam egitmistiyok hayır yabancı bir filmdi hatta başroldeki otizmli kızın bitanede kızkardeşi oldu onu hiç sevmiyordu çünkü ablasi otizmliydi ve ona farklı davraniyorlardi belkide pek bilinmeyen bir film çünkü hertürlü aradım ama bulamadım bulunca yazicam mutlaka
himm yok hayırduyma ve gorme engelli değildiYabanci filmden uyarlama zaten black filminden benim de aklima ilk o gelmisti ama o kiz kor ve sagirdi arkadasin dedigi gibi. Yasli bi adam egitmisti
Ne gibi taklit yapıyor biraz örnek verir misin taklit yapması güzel birşey zamanla geçer bence tv izleywn çocukların gelişimleri geri kalıyor bu arada 2 ay önce konusmaya başladı diyorsun ekolalisi bitti mi benim kızımda 2 aydır konusuyor ekolalisi var ama her zaman degil ama bebekler zaten ekolali yaparak konuşmayı öğrenmezler miLutfen bana yardim edin burda nereye yazacagimida bilmiyorum ilk defa girdim benim oglum tv cok izleyor die ocak ayinda doktora gittim tv kapatt dedi anne baba dan baska kelimesi yoktu tv kapattikdan sonra ekolali si basladi 2 ay sonra konusmaya basladi beni korkutam ekolalisi degil herkesin ama herkesin taklidi yapiyor konusmayla degil davrnis hal ve hareketlerinin bire bir aynisi artik insanlar garip garip bakiorlar ne olur yardim.edim bu nedir ve cok korkuorum lutfen benim.gibi olan varmi oglum suan 32 aylik
mrb cnm amin inş. bende kreşi 3 yaşında düşünüyorum kısmetse o zamana kadar inşallah biraz daha kendini ifade edebilir duruma gelir.Maşallah canım daha iyi günlerde görürüz inş çocuklarımız hemen hemen aynı yaşta ve aynı durumda bizimde 5 ay oldu eğitimlere başlayalı bir sürü keline var ama iletişim amaçlı kullanmıyor hala nasıl çözüm bulucam bilmiyorum kreş diyorlar ama cesaret edemiyorum
Bir uzmana gidip görüştünüz mü?Lutfen bana yardim edin burda nereye yazacagimida bilmiyorum ilk defa girdim benim oglum tv cok izleyor die ocak ayinda doktora gittim tv kapatt dedi anne baba dan baska kelimesi yoktu tv kapattikdan sonra ekolali si basladi 2 ay sonra konusmaya basladi beni korkutam ekolalisi degil herkesin ama herkesin taklidi yapiyor konusmayla degil davrnis hal ve hareketlerinin bire bir aynisi artik insanlar garip garip bakiorlar ne olur yardim.edim bu nedir ve cok korkuorum lutfen benim.gibi olan varmi oglum suan 32 aylik
Suan 18 aylıkken de teshis konulmaya baslıyor otizm konusunda iyi bir merkezi gidip degerlendirilmesini istryibBrnim oğlum 21 aylık ellerini sallama harekiti ve anlamsız sesler çıkartıyotdu 14 aylıkken pedagoğa götürdüm korktum dr yok bişe dedi sonra 18 ayda çocuk pskiyatrisine götürdüm otizim değil ama ara çocuk olabilir dedi eğitimle hemen düzrliyor böle çocuklar dedi sonra başka bir psikiyatrise götürdüm olumsuz hareketleri olabilir ama çocugun olumlu özellikleri daha fazla ben bişeyi olduğunu düşünmüyorum dedi size oğlumdan bahsedeyim biraz ismine bakar göz teması çok iyidir yabancılarla bile çocuklarla çok birebir oynamaz belki ama yanlarına gider onlarla ve oyuncaklarla oynar basit komutları yerine getirir ver al götür gibi kitapları çok sever ordaki nesneleri gösterir kollarını uzatır sarılır öpmez ama yanağını uzatır öpeyim dediğimde mimikleri iyidir sinirli ol çirkin ol dediğimde yüz ifadeşerini yapar bişey istediğinde elini uzatır bazn işaret parmağını kullanır bazende elini eline aldığı şeyi dolandırır ama çok kısa dakikalrca yada saatlerce değil gece uykuları düzenlidir yemesi içmesi iyidir eliyle birçok şeyi yer anne ham mama kelimeleri var bir yere çıkmak içinde anne çıkıt der ama bu kadar birkaç hayvan sesi çıkartır ana ne bilim çok ilgileniyorum öalışmama rağmen tv izletmiyoruz şu dili çözülse birde şu ellerini sallama hareketi kafamı karıştırıyor son dr hiperaktif plabikir ama teşhis için daha erken dedi oyyyy annelik ne zor işmiş aylardır stres içindeyim eşimde bir ara korktu sonra bana kızdı son drdan sonra çocugu zorla hasta etcen diye böle işte herkes normal diyo ama ne bilim bişey varsada geç kalmim istiyorum
Evet ben aldırıyorum çok memnunumArkadaşlar dil terapisi aldıran var mı? 29 aylık kelimeler var fakat işlevselleştirmiyor benim uğraşlarımda sanırım yeterli gelmiyor yardımcı olursanız sevinirim
Kaç aylık çocugunuz?basit yonergeler dışında beni anlamiyor bazen kendi dünyasında evet beni duymuyor abartmiyorum ama evham hep var sürekli inceliyorum göz teması da yakından kurmuyor kaçırıyor gözlerini en bariz neden bu sizce evde neler yapmalıyım iletişimi nasıl demiştiniz öpücük falan atar eskiden çocuk bebek görünce hemen yanına giderdi şimdi onlarda yok oldu çocuklara da ilgi duymamaya başladı kendi halinde boş boş geziniyo sürekli dışarı çıkıyoruz parka falan eglendiriyorum ama yaşadıklarım beni uzuyo emzirmesem psikiyatriye kendim gidicem oğlumu eşim götürmek istemiyor henüz küçük deyip duruyor haklısınız bir Melek annesi olucam ama kafayı bozmuş gibiyim neler yaşayacağını bilmemek daha çok korkutuyor insanı.. Bildiklerini de unutmasindan korkuyorum çünkü işareti bıraktı bebeklere çocuklara ilgi bitmek üzere bitti denilebilir yani geriloyoruz çok açık ve net ve ben bunun farkındayım ne yapsam ne etsem diye debeleniyorum