- 27 Mayıs 2017
- 352
- 273
- Konu Sahibi melodi1970
- #9.001
Ekstra olarak burda birkaç kere belki anlattım, oğlumun ortopedik sorunu var diye. İsim olarak serebral palsi diye geçiyor ama çok şükürki sadece ayaklarında içe basma olarak atlatmisiz. Yürümeyebilir, tamamen felclide olabilirdi ama işinde çok iyi bir ortopediste götürdük ve serebral palsi için çok iyi durumda olduğunu söyledi, motor gelişim geriliği dedi ve biz bu durumlara ek olarak 1 yaşından beri ortopedik bot kullanıyorduk, şimdi artık ayakkabısının içine tabanlik şeklinde ayağını komple saran afo denilen birşey giyecek. Anlayacağınız dert bir değil, oyuzden eli ayağı sağlam diyip, francisin dediği gibi havlu atmak yok, yol uzun benimki biraz daha zor ama yinede şükürler olsun. 1 sene içinde oğlumu engelli sınıfına sokmaya çalışıyorlar, ben kaciriyorum. Annem hep derki acta kalsaniz kuyruğu dik tutun. Derdimiz var ama dermanda var. Şimdi siz oğlum sorulara cevap vermiyor diye üzülüyorsunuz ben bunların yanında ayağınada üzülüyorum. İlerde çocuklar dalga geçmesin diye hemen düzeltmem lazım. Çok dert yükledim buraya ama detaylara takilmayin nolur. Gulsunler, mutlu olsunlar. Başka bir dileğim yok.
Ay olarak sizinle de aynıyız. Siz artikülasyon bozukluğuna geçmişsiniz ben anne desin diye bekliyorum offf çok zor şu bekleme işi. Belki yanlış düşünüyorum ama artikülasyon bozukluğuna bile razıyım şu an...
Kimi çocuk çabuk açılıyor demekki kimisi o kadar şanslı olmuyor. Ben burada, ya da eğitim merkezlerine giden birçok çocuğun normal olduğunu düşünüyorum. Anneler panik içinde çocuğum otizmli diye düşünüp kafayı yiyor burada en büyük hata payı doktorlarda. Çocuklar biraz yaramaz olunca bir kaç hareket yapınca hemen atipik deyip işi çıkmaza sokuyorlar. @Sismaniye ve Francis matthew arkadaşlara katılıyorum. Anneler biraz daha duyarlı olabilir.
eminin iyi niyetle yazıyorlardır ama bundan sonra daha dikkatli olacaklarını düşünüyorum. Sizin kuzu da gayet iyi durumda daha da iyi olacaktır.