mrb.benim oglumada ,agir otizm teshisi konmustu 2.5-3 yaslarindayken.kendi basina yasayamaz yuksek ogrenim goremez falan filan gibi sacmaliklar....yok oyle birsey,cok sukur..
.bazan coccuklarimizda olan bazi sorunlari fazlasiyla abartiyoruz.
tavsiyem,
eger bir teshis konmussa bunu ozellikle okul ortamindan gizleyin egitimine cok zarari oluyor,ogretmenlerinin onyargilarini hic hafife almayin.
cocugunuzda otizm gercekten var ise,''bunun ilacla tedavisi yok'' ,simdilik tek cozum egitim ve terapilerde.tabi ailenin durusu da cok onemli.
yemek yeme aliskanliklarini gozden gecirin,durumunuz var ise glutensiz yiyeceklerin bir olcude yardimi olabiliyor diyorlar ama yinede kanitlanmis degil.ozellikle hamilelik surecinde bilincli sekilde baslanan arindirilmis balik yaglari zeka gelisiminde ve davranis bozukluklarinda bire bir etkili,yararini goren bir cok aile biliyorum.
bazi tedavi yontemlerinin ise yaradigi soyleniyor,oksijen tedavisi,yunus tedavisi vs..sahsi kanaatim,bunlarin sadece para tuzagi oldugu yonunde.ben cok arastirdim,butarz tedavilerin mevcut oldugunu heryerde bulabilirsiniz ama sonucundan memnun olan bir tek aileye rastlayamazsiniz ( belkide vardir,ama ben rastlamadim )..
cocuklarimiz icin vakit cok onemli [ 7 yasina kadar.] gelin bu vakti davranis ve konusma terapileriyle degerlendirelim,uzamanina goturecek paraniz yoksa,kitaplari var okumak ve uygulamak bizim elimizde.
son olarakta cocugunuzla katilimci oyunlari oynamaktan yilmayin,mesela oyku tamamlama oyunlari ,zitliklar,meslekler ,motorik beceriyi arttiran oyunlar gibi hazirlanmis oyuncaklar var..
cocuklarinizi istedigimiz kaliba sokmaya calismadan once (( cok fazla vakit harcamadan )) once onu tanimaya odaklanin.
Allah yardimciniz olsun.