doktor bey merhabalar oglumu tamamen ınceledım sizin görüşünüzü merak edyorum sonuc söyle : 22 aylık oglum konusmamakta dırenmekte hatta ögrenmeye kapalı gıbı ismine karsı oldukca tepkısız ben işten eve geldıgımde yiğit diye seslendıgımde kosa kosa gelıyor ama dıger zamanlar pek bakmıyor ama hiç bakmıyor degıl komutları yerıne getırmemekte anne nerde dedıgımde bıle benı göstermemekte gözün nerde deyınce canı sıterse gözunu gösterıyo canı sıtemezse hiç bakmıyo bıle istedigi bişeye benım elımı götürüp almamı ıstıyor 18 aylıkken hadi diyodur bı ara anne dedı ama şimdi hiç konusmuyo ama bunun yanında erkek arkadasları sevıyo bazende gecınemıyor ellerınden tutuyo oynamak ıstıyor benı görunce cok sevınıyor bana sarılmayı bana dokunmayı cok sevıyor ve cok güleç bi çocukbiri ona gulse oda hemen gülüyor yanlız kalmayı hiç sevmıyor kendı kabuguna cekılmıyor dönen seylere normal cocuk kadar tepkılı asırı degıl bişeye takılıp kalmıyor hemde hiç devamlı hareket halınde koltuga cıkıp ınebılıyor devamlı dolap kapaklarını karıstırıyo ben yerlerı sılerken göruyo oda aynısı yapıyo bi taraftan otistikmi diyorum dıger taraftan hayır degıl dıyorum bana yardım edermısınız kafam cok karıstı şimdiden tesekkur
Dr.KadirTugcu
Gayet normal bir çocuk, anlattıklarınızdan hiçbiri "Otizm" e uymuyor. Erkek çocukları bu yaşta nadiren konuşurlar, 4 yaşına kadar "dıgıl-dıgıl" gidebilirler. Eski maillere bakın.
deryalım
ekı kadir bey kulakları duydugu halde ismine karsı tepkısız kalması normalmı acaba sadece bu yuzden arkadasımın ogluna şüphelı otizm denılmıs bana sacma geldı sadece bu yuzden otizm denılebılırmı
Orjinalini yazan: deryalım
doktor bey merhabalar oglumu tamamen ınceledım sizin görüşünüzü merak edyorum sonuc söyle : 22 aylık oglum konusmamakta dırenmekte hatta ögrenmeye kapalı gıbı ismine karsı oldukca tepkısız ben işten eve geldıgımde yiğit diye seslendıgımde kosa kosa gelıyor ama dıger zamanlar pek bakmıyor ama hiç bakmıyor degıl komutları yerıne getırmemekte anne nerde dedıgımde bıle benı göstermemekte gözün nerde deyınce canı sıterse gözunu gösterıyo canı sıtemezse hiç bakmıyo bıle istedigi bişeye benım elımı götürüp almamı ıstıyor 18 aylıkken hadi diyodur bı ara anne dedı ama şimdi hiç konusmuyo ama bunun yanında erkek arkadasları sevıyo bazende gecınemıyor ellerınden tutuyo oynamak ıstıyor benı görunce cok sevınıyor bana sarılmayı bana dokunmayı cok sevıyor ve cok güleç bi çocukbiri ona gulse oda hemen gülüyor yanlız kalmayı hiç sevmıyor kendı kabuguna cekılmıyor dönen seylere normal cocuk kadar tepkılı asırı degıl bişeye takılıp kalmıyor hemde hiç devamlı hareket halınde koltuga cıkıp ınebılıyor devamlı dolap kapaklarını karıstırıyo ben yerlerı sılerken göruyo oda aynısı yapıyo bi taraftan otistikmi diyorum dıger taraftan hayır degıl dıyorum bana yardım edermısınız kafam cok karıstı şimdiden tesekkurler
tam benim oglumu anlattin..biz nörologa gittik mr cekildi,1 hafta sonra sonuclarini alacagiz...inanirmisin 1 aydir uyku uyumuyorum cok tedirginim su sira pedagog geliyor,fizik tedaviye basliyacagiz yarin motor gelisimi yasina göre biraz gerideymis ve ayin sonunda isitme testi yapilacak
peki cocuk doktoru bisey demedimi??
Alıntı Dr.KadirTugcu
Göz teması kurabiliyorsanız, merak etmeyin. Ayrıca değişik bir oyuncak ile ilgisini çekebiliyormusunuz?? Mesela sizin cep telefonunuz onun ilgisini çekiyor ve sesleri dinliyormu?? Telefondaki konuşmayı ( iki kulaktanda) dinleyen çocuğa "işitme testi" gereksiz..
Kritik verenler: deryalım,
bunu yazan cocuk doktoru kızlar