OTİZM

brezeeydn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2024
3
1
34
Selamun Aleyküm;
Arkadaslar , yegenım 8 yasında ve atipik otizmli. hafif seviye. Fakat; çok hiperaktif, konusamadıgı ıcın enerjısınıde atamıyor cok hırcınlasıyor, ve henüz hala hiç konuşamıyor. çok zeki bir çocuk. hem normal okula, hem rehabilitasyona gıdıyor 3 yıldır. görünüşünde ve zekasında hiçbir problem yok. Ama iletişim kuramıyor, kardeşim ve eşi gercekten cok cabaladı gıtmedıklerı doktor, yer ve care kalmadı. çok üzülüyorlar ilk cocukları. genetiğimizdede yok bu özel farklılık.
bende onları gorunce, cabalarını gorunce daha cok uzuluyorum. ne yapacagımıda bılmıyorum sureklı arastırıyorum. sızlerede akıl danısmak ıstedım. oglumuz gıtgıde gelısıp buyuyor, zaman daralıyor, bu yavrumuz ıcın ıletısım kurmasını konusabılmesını saglayacak alanında gercekten iyi basarılı bir hekim bilen var mı? (Mümkünse ilk tercih Bursa'da.)

Selamun Aleyküm;
Arkadaslar , yegenım 8 yasında ve atipik otizmli. hafif seviye. Fakat; çok hiperaktif, konusamadıgı ıcın enerjısınıde atamıyor cok hırcınlasıyor, ve henüz hala hiç konuşamıyor. çok zeki bir çocuk. hem normal okula, hem rehabilitasyona gıdıyor 3 yıldır. görünüşünde ve zekasında hiçbir problem yok. Ama iletişim kuramıyor, kardeşim ve eşi gercekten cok cabaladı gıtmedıklerı doktor, yer ve care kalmadı. çok üzülüyorlar ilk cocukları. genetiğimizdede yok bu özel farklılık.
bende onları gorunce, cabalarını gorunce daha cok uzuluyorum. ne yapacagımıda bılmıyorum sureklı arastırıyorum. sızlerede akıl danısmak ıstedım. oglumuz gıtgıde gelısıp buyuyor, zaman daralıyor, bu yavrumuz ıcın ıletısım kurmasını konusabılmesını saglayacak alanında gercekten iyi basarılı bir hekim bilen var mı? (Mümkünse ilk tercih Bursa'da.)
Rehabilitasyonda dil konuşma üzerine "uzman" var mı?
Bu rehabilitasyon merkezleri para üzerine çok düştükleri için içeriklerini iyi araştırmak lazım. Gözü kapalı güvenmemek lazım. Çok var birebir derse alıyoruz çocukları deyip sınıfta tv izletenler.
Obidev derneği var Bursa da şubesi varsa oraya da götürsünler. Hafif seviyede uzun süre rehabilitasyona giden bireyler kelime söyleyemese bile kendisini ifade edebilecek yol yöntem bulabilirler.

Ankara’da Efser Kerimoğlunu tavsiye ederim. Otizm üzerine kitapları da var. Tübitak ve yök te kurul üyeliği yapmış.
Yalnız biz gittiğimizde çok yaşlıydı 6 sene önce ölmüş olabilir. Ama internette öyle bir bilgi bulamadım.

Rehabilitasyonda dil konuşma üzerine "uzman" var mı?
Bu rehabilitasyon merkezleri para üzerine çok düştükleri için içeriklerini iyi araştırmak lazım. Gözü kapalı güvenmemek lazım. Çok var birebir derse alıyoruz çocukları deyip sınıfta tv izletenler.
Obidev derneği var Bursa da şubesi varsa oraya da götürsünler. Hafif seviyede uzun süre rehabilitasyona giden bireyler kelime söyleyemese bile kendisini ifade edebilecek yol yöntem bulabilirler.
evet dil terapisti var gittiği kurumu her yonden arastırdık gayet iyi, ama cocugumuzda bır gelısme yok ne yazık kı konusma uzerıne. tavsıyelerınızıde dıkkate alacagız tesekkurler.

Selamun Aleyküm;
Benim yeğenim de otizmli ama şuan anaokuluna başladı yani şöyle soyliyim dili öyle bir açıldı ki artik susmuyor 😄

Selamun Aleyküm;
Biz 2 yıl boyunca ozel hoca tuttuk eve geldi haftanın 2 4 günü 1 saat ders verdi ve o hoca sayesinde şuan böyle aynı zamanda otizmliler icin gidilen rehabilitasyon merkezine de gtti bu arada şuan 4 yaşında şubatta 5 olucak sadece çikolata ve yayla çorbası yiyordu bu kadar şuan canavar gibi maşallah hersey yiyor yani diyeceğim o li çocuk gelişim uzmanı birini bulup birebir ders alması okdr iyi geldi ki çocuğa raporu vardı şuan raporu düştü otizme dair hiç bir şey kalmamış 🙏🤲

Biz 2 yıl boyunca ozel hoca tuttuk eve geldi haftanın 2 4 günü 1 saat ders verdi ve o hoca sayesinde şuan böyle aynı zamanda otizmliler icin gidilen rehabilitasyon merkezine de gtti bu arada şuan 4 yaşında şubatta 5 olucak sadece çikolata ve yayla çorbası yiyordu bu kadar şuan canavar gibi maşallah hersey yiyor yani diyeceğim o li çocuk gelişim uzmanı birini bulup birebir ders alması okdr iyi geldi ki çocuğa raporu vardı şuan raporu düştü otizme dair hiç bir şey kalmamış 🙏🤲
cok sevındım yegenınız ve sızlerın adına. bızımkı ne yazık ki öyle değil. hıcbırsey sonuc vermedı. halada vermıyor. cok asırı hırcın, gıttıkcede guclenıyor. agzını bıle acmıyor konusmak ıletısım adına. sureklı bırseylerı cevırıp sallıyor elınde, bugun mesela afedersınız burnunu karıstırıp sumugunu yedıgını gordum ve oyle sınırle bagırdım kı, yanlıs oldugunu anlasın dıye. bagırıncada bır muddet sonra guluyor. korku namına bırsey yok bızımkınde pek. ne yapacagız nasıl duzelır bılemıyorum. cok uzgunum

Selamun Aleyküm;
Doktor konusturamaz sizi özel egitmenlere yonlendirir benim oğlumda 22 aylık beyin cerrahi bizi günde 3 saat olmak şartıyla otizm okuluna yonlendirdi

Öğretmenlerinin alan mezunu özel eğitim öğretmeni olmasına dikkat etsinler. Bir de anlattığınıza göre duyusal problemler de var bir ergoterapistin değerlendirmesini tavsiye ederim. Kimsenin elinde sihirli değnek yok maalesef keşke olsa da her şey istediğimiz gibi olsa... tek çare eğitim... ergoterapi ile de daha iyi olabileceğine inanıyorum 🙏🏻

X