• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Otizm

ilknurd82

Guru
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2013
11
2
286
34
Çorum
Merhabalar , benim oglum 40 haftasında tam gününde normal doğum ile dunyaya geldi ..hersey yolunda iken 6 ayina girdiğinde titreme hareketinden suphelenerek beyin cerrahina goturdum EGG testini önerdi ve sonuclar temiz cikti..hiç emeklemeden 12 aylık yürümeye basladi ama dengesini kaybedip düşmeye başlayınca tekrar doktora götürdük ve bize Erken eğitim merkezine başvuru yapıp destek alınız dedi , erken eğitim merkezi muayene sonucunda fizik tedavi bacak ve kol kaslarini güçlendirmek ve sosyalleşmesini artırmak için öğretmen ayrıca konuşma terapisi için de egitimci ayarladi, 6 aydır tedavimiz devam ediyor…. Oğlum simdi 19 ayinda konuşma terapistine bu ay baslyacak ( erken diye önce baslamadilar yeni yeni Babildamaya basladi) son iki haftadır elektrikli süpürgeye tepkili davranip kulaklarini kapatiyor 10 saniye sonra geri aciyor… kafam çok karışık , her zaman ismine dönüp bakmiyor ve çok heyecanlı kollarını salliyor, konuşmaya başlayınca hersey normale döner diyorlar ama benim içim de bir ateş hiç sonmuyor…. Böyle durumla karşılaşan varmi hersey normale cidden dönüyormu?? Sevgiler …

Yeğenim aynı şekildeydi. Onun eğitimlerine geç başlandı 4 yaşındaydı. Fakat 4 yaşında olmasına rağmen eğitimler o kadar işe yaradı ki şimdi ismine dönüp bakıyor, sallanmaları azaldı, bizi anlıyor, kendini anlatıyor. Asla yüksek ses istemezdi mesela. Kıyameti koparırdı, şimdi çok daha iyi. Demem o ki eğitimden vazgeçmeyin. Bir de sizin çocuğunuz daha küçük, her şeyi daha çabuk halledecektir. Yorulmayın, sabırla çocuğunuzun üstüne düşün. İnşallah her şey yoluna girecektir ☺️

Yeğenim aynı şekildeydi. Onun eğitimlerine geç başlandı 4 yaşındaydı. Fakat 4 yaşında olmasına rağmen eğitimler o kadar işe yaradı ki şimdi ismine dönüp bakıyor, sallanmaları azaldı, bizi anlıyor, kendini anlatıyor. Asla yüksek ses istemezdi mesela. Kıyameti koparırdı, şimdi çok daha iyi. Demem o ki eğitimden vazgeçmeyin. Bir de sizin çocuğunuz daha küçük, her şeyi daha çabuk halledecektir. Yorulmayın, sabırla çocuğunuzun üstüne düşün. İnşallah her şey yoluna girecektir ☺️
Çok teşekkür ederim cevabınız için , fazlasıyla ilgilenmeye çalışıyorum ayrıca eğitimede
Devam ediyoruz , ismine her zaman dönüp bakmıyor bazen bakıyor ama birsey istediğimde onu bana vermiyor başka şeyle ilgileniyor … parka
Gidelimmi dedigimde ayakkabılarıni getiriyor yada kapiya gidip açmaya calisiyor…. Ne istediğini parmakla gostermiyor ama bakarak agliyor..!! Oyuncaklarini soyledigimde hepsini hemen hemen taniyor ama getirip birlikte oynamiyor bunun gibi örnekler verebilirim , bugün dün tam 20 ayına girdi ,anlamlı bir kelimesi yok 😢😢 dularinizi esirgemeyin teşekkürler ..!!!

Back