- 12 Ekim 2009
- 18.678
- 24.178
- 798
Bu konuyu ablam için açıyorum ... Hayatta tek sırdaşım biricik ablam .. 26 yaşında 4 yaşında bi oğlu var .. Benimde biricik yiğenim tabi .. geçen sene otizm olduğunu öğrendi .. Şimdi bir rehabilitasyon merkezine haftanın 3 günü gidiyor .. Ama çaresizliğini hissedebiliyorum .. Az önce telefonda konuşurken elinden birşey gelmediği için ağladı ne yazık ki benimde elimden hiç birşey gelmiyor .. Çocuğu konuşmuyor göz teması kurmuyor gereksiz sesler çıkarıyor .. Bazen de çok zekice şeyler yapıyor ... Mesela sıcaklardan bunaldığı zaman gece kalkıp buz dolabının kapağını açıp önünde uyuyor .. Ama normal bir çocuk olmadığı her ortamda belli oluyor .. Sizlerin bu konuda bir bilgisi var mi ?? Ablamın ne yapması lazım .. Bu durum hiç geçmeyecek mi ?? Yardımcı olursanız sevinirim .. Cocuk şimdi zayıf olduğu için 4 yaşında gibi göstermiyor .. Ama ilerde büyüyüp aynı hareketlere devam ederse ablam ne yapacak .. Sürekli ablam â y@da kendine zarar veriyor .. şimdilik aklıma gelenler bunlar .. yorumlariniz için teşekkürler ..
Bebekliğinde ablam anlıyordu ama biz sacmalama falan dedik .. Geç yürüdü mesela bizde konuşması da yürümesi gibi olur dedik .. Hala aynı ama konuşmuyorBebekliği nasıldı peki? Tam olarak kendiniz ne zaman anladınız durumunu?
Oncelikle Allah ablanıza sabır versin. Tek çocuksa yinede şanslı sayılır. Sadece onunla ilgilenecek. Ama televizyon telefon bunları tamamen çıkarsın hayatından bu çok önemli. Ağır metal testini Ünv. Hast.veya tam teşekküllü bi eğitim Araştırma Hast. yaptırabilir. Çocuk doktoruna durumunu açıklasın. İdrar tahlilinde de çıkıyor. Biz saç örneği vermiştik Cerrahpasa Ünv. adli tıpa gönderdiler(190 TL). Bu tahlilleri yaptırmayı düşünün beslenmeyle alakali da olabiliyormus. Bizde ağır metal çıktı maalesef. Hastalığına gelince otizmin hangi türü? Eğer atipik otizmse minimal derecelere inebilir. Bnm çocuğuma atipik otizm dendi şu anda sadece 1-2 belirtisi kaldi onuda hastaligini bilmeyen kimse anlamiyor. Şu anda bizim sıkıntımız konuşamıyor olması. Kelime dağarcığı bayagi genişledi ama tam cumle kurmuyor. Bazı kelimeleride düzgün söyleyemiyor. Allahım ablanin yardımcısı olsun.Bu konuyu ablam için açıyorum ... Hayatta tek sırdaşım biricik ablam .. 26 yaşında 4 yaşında bi oğlu var .. Benimde biricik yiğenim tabi .. geçen sene otizm olduğunu öğrendi .. Şimdi bir rehabilitasyon merkezine haftanın 3 günü gidiyor .. Ama çaresizliğini hissedebiliyorum .. Az önce telefonda konuşurken elinden birşey gelmediği için ağladı ne yazık ki benimde elimden hiç birşey gelmiyor .. Çocuğu konuşmuyor göz teması kurmuyor gereksiz sesler çıkarıyor .. Bazen de çok zekice şeyler yapıyor ... Mesela sıcaklardan bunaldığı zaman gece kalkıp buz dolabının kapağını açıp önünde uyuyor .. Ama normal bir çocuk olmadığı her ortamda belli oluyor .. Sizlerin bu konuda bir bilgisi var mi ?? Ablamın ne yapması lazım .. Bu durum hiç geçmeyecek mi ?? Yardımcı olursanız sevinirim .. Cocuk şimdi zayıf olduğu için 4 yaşında gibi göstermiyor .. Ama ilerde büyüyüp aynı hareketlere devam ederse ablam ne yapacak .. Sürekli ablam â y@da kendine zarar veriyor .. şimdilik aklıma gelenler bunlar .. yorumlariniz için teşekkürler ..
Diet denilen şey yemesi ve yememe si gereken gıdalar var o aslında doğal organik beslenme sadece ev yapımı gibi kimyasal olmayanNasıl diyet yapacak ki çocuk hiç birşey yemiyor zaten .. sadece süt arada çorba başka birşey yok
Lütfen bilip bilmeden konuşmayın yaşamadan bilemezsiniz insanları yanlış yönlendirme yapıyorsunuzZaten diyet için kendinizi zorlamayın. Yararlı olduğu kanıtlanmamıştır.
Merhaba banada yardimci olurmusunuz bizde tani aldik 3 yasini dolduruyar 1 hafta sonra cok uzuluyorum konusmasi yok dediklerimizide anlamiyor rutin hep nsl yol izlemeliyimOncelikle Allah ablanıza sabır versin. Tek çocuksa yinede şanslı sayılır. Sadece onunla ilgilenecek. Ama televizyon telefon bunları tamamen çıkarsın hayatından bu çok önemli. Ağır metal testini Ünv. Hast.veya tam teşekküllü bi eğitim Araştırma Hast. yaptırabilir. Çocuk doktoruna durumunu açıklasın. İdrar tahlilinde de çıkıyor. Biz saç örneği vermiştik Cerrahpasa Ünv. adli tıpa gönderdiler(190 TL). Bu tahlilleri yaptırmayı düşünün beslenmeyle alakali da olabiliyormus. Bizde ağır metal çıktı maalesef. Hastalığına gelince otizmin hangi türü? Eğer atipik otizmse minimal derecelere inebilir. Bnm çocuğuma atipik otizm dendi şu anda sadece 1-2 belirtisi kaldi onuda hastaligini bilmeyen kimse anlamiyor. Şu anda bizim sıkıntımız konuşamıyor olması. Kelime dağarcığı bayagi genişledi ama tam cumle kurmuyor. Bazı kelimeleride düzgün söyleyemiyor. Allahım ablanin yardımcısı olsun.
Çok geçmiş olsun Allah şifa versin. Rapor çıkartıp eğitime başlayın hemen. Bebekliği nasıldı ? Kafasını tutması, oturması normal miydi ?Merhaba banada yardimci olurmusunuz bizde tani aldik 3 yasini dolduruyar 1 hafta sonra cok uzuluyorum konusmasi yok dediklerimizide anlamiyor rutin hep nsl yol izlemeliyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?